Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08 00:00 - Защо именно Земята е арена на борбата между добро и зло?
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 1186 Коментари: 32 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Ясно става и това, че великата духовна борба е започнала още в Небето и тя се е водила за владичество на планета Земя.

Обитаващ още Небесните селения, Люцифер е изявил претенции над нея, желаейки да заеме чина ”Княз” и да му се разреши да се яви сред Земя и да я управлява. Намеренията му обаче са били неискрени спрямо Княза на Мира, назован и познат нам с име Михаил. В своето възгордяване, Сатана е пожелал да Го подчини на своята власт и воля, зависим от Люцифер. И това е поводът за начало на раздора. Не е било възможно да бъде удовлетворен нагонът на Люцифер, тъй като Князът на Мира - Михаил е Единородният Божий Син и е изявен като Втори Творчески Отцув Лик. А Люцифер остава само творение. Князът на Мира е изявен чрез мощта Си в движимата сила на цялата Слънчева система - Слънцето - жизнения двигател, дирижиращ живота на планетите.

Когато в Небе се открива страшният заговор, подмолно подготвен, Люцифер бива предупреден, но той употрито отказва да се смири и подчини, докато се открива явна борба, в която се стига до изгонване на разбунтувалите се от Небе. А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки. Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение.

Сатана не познава тоз План на изкупление и не подозира, че всичките му намерения са разкрити. Всичките му дела, деяния на съсъдите му в непочит са разкрити.

Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди - медиуми в непочетно употребление, водещи непозволени служения, имитиращи Божествени изпълнения. Всички спиритични съсъди - врачки и гадатели са негово лично войнство в употребление. В Древност Ваал и неговите жреци, целокупното му дяло лукаво, водещо в идолопоклонение в погубление и всички Сатана подстрекава всички воювания. той носи отговорност за всичките сторени злини над планета земя - той е причинител на греха, водещ смъртта. те са неговото всеоръжие, с което той воюва"Гласувай:
3
11. dobrodan - Ясно е само, че нищо не ти е ясно.
27.08 13:39
Какво е това съсъд?
Ако не престанеш да наричаш князе разни тъпанари, ще реша, че си рускиня.
Отивам да дрънна един вайбър на сатаната. Трябва и малко справедливост на тоя свят!
"А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки."
Дурекс? Вазелин "Двата бора"? Не се подмива?
Има един израз на руски език - бред сивой кобьiльi.
цитирай
2. elizabethborislavova - Как какво е съсъд?
27.08 14:34
Съсъд е българска дума, нещо, в което се наливат течности.
Православната църква пирема следното: "Свещени съсъди се наричат всички онези съдове, с помощта на които се извършва Тайнството св. Евхаристия по време на св. Литургия. Това са : чашата, дискосът, звездицата, копието, лъжичката, гъбите, кърпите, теплотата, дарохранителницата и покровците. Най-необходимите и древни съсъди на св.Евхаристия са чашата и дискосът, които се изработват от сребро или позлатен метал, и се украсяват със символични изображения и надписи."
Бог често употребява думата "съсъд" в Скритата манна в преносен смисъл - съсъд е човек. И ти си съсъд и аз съм съсъд. Всеки носи нещо в себе си и то зависи, както вече ти обясних, на кой дух служим. Единия е изпълнен с Божия Дух, а другия с лукавия. Съсъд.
А князе ги нарича Библията и Бог в Късния дъжд. Приеми го.
Даниил 10:21
Все пак, обаче, ще ти известя значението на това, което е написано в едно истинско писание, при все че няма кой да ми помага против тия князе, освен вашия княз Михаил
Предпазната мярка срещу бунта на сатана е ТАЙНИЯТ СЪВЕТ. Чувал ли си за него. Твоят началник доста е загазил заради Тайния съвет.
цитирай
3. dobrodan - Съдът не е съсъд. Съсъдът не е съд.
27.08 15:18
Съдът може да е кораб (плуващ във вода). Съд може да бъде граждански, военен, другарски и дори божи. Затова нормалните хора (не божиите) не използваме архаизми, с които да се правим на умни. Съсъд са го нарекли заради сосаенето от него (отново тюркизъм, да си отбележа, су е вода).
Титлата "княз", неграмотното ми, я използват къде девети век в Киевска Рус. Вероятно славянското произнасяне на огузкото "каназ".
Къде я метна в библията не е ясно.
Викаш, тайна, майна? Щом за едно нещо знаят повече от двама, то вече не е тайна.
Ти май голямо доверие ми гласуваш, като ми откриваш тука за щяло и нещяло по някоя тайна?
Я кажи като сведуща по божиите намерения, да купувам ли биткойни или не?
цитирай
4. elizabethborislavova - Тайният съвет е бил в началото, при сътворението
27.08 17:15
Ако сатана е знаел какво е решено щял е да постъпи другояче. Виж какво казва Бог: "Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение."
А за съсъдите и князете е така. Щом Бог го казва значи е Княз на Мира. Не купувай биткойни. Купувай неща, които можеш да ги пипнеш и пазиш. Сега е време на язви, а това ще се засилва още повече. Язвите са духовни и физически. "Иде край на всеки земен прогрес".
цитирай
5. dobrodan - Тогава предлагам всемогъщият бог да върне времето назад и
27.08 17:46
да си реши проблемите по най-успешния начин. Или не може?
Как да опази човек каквото и да е в наши дни? Я крадец ще го вземе, я църква ще го поиска :).
Язвите са познато нещо, от зората на човечеството са. И кожните, и стомашните.
Духовни сред хората са само бедните и лековерните неграмотни. Винаги и навсякъде.
Има и категорията "принудени към духовност". Бой, глад, стригане. Условен рефлекс.
Ти към кои от тях би се причислила?
цитирай
6. elizabethborislavova - Бог може но има правила
27.08 19:35
Борбата, която се води на земята между доброто и злото се води под наблюдението на цялата вселена. Всичко е честно. Честна битка между Княза на Мира и Люцифер. Накрая - Съд и вселената избира коя от двете алтернативи да избере. Затова сатана не се бунтува срещу Отец, а води борба с Божия Сн за неговото място в троицата. Тази борба се води на земята, пред цялата вселена. Само на земята има живот в материя и дух. Извън земята животът е в нетление и е невъзможно да го видим.
Затова целта на живота на земята не е да стане отново рай, а да се видят резултатите от битката между доброто и злото. Скоро обаче всичко ще свърши. Страшният съд вече е минал. Неговите решения са дадени в България и публикуваните в блога ми откъси са на 1000000% от това Божие Слово.
Затова Бог ни казва да не си събираме съкровища на земята. Нали и аз това те посъветвах. Прави добри дела за да трупаш съкровища, точки, които ще ти помогнат при преценката дали си за огненото езеро или не.
цитирай
7. dobrodan - Откак съм се родил, все добри дела правя. Поза не търся, а вреда от тях има,
27.08 22:11
не е да няма.
Слушай сега. Има хора, чието състояние отдавна надхвърли 200 милиарда долара.
Пиши им да спрат, защото няма смисъл, с което, видиш ли, съм напълно съгласен.
Масово са все чеда на Израиля, от вашите любимци.
Те ще влязат ли в твоя рай?
Аз работя за заплата и точки раздавай на калинките :), на тях им трябват.
Тая битка не е честна по подразбиране. Син божи трябва да продължи делото на баща си (което не става ясно какво е, ама карай там). Иде някой си незаконен мой син - правилно ли разбрах? - и го прави на две пари от старите от 1962 година......
Седя аз, гладя си брадата и викам - удри бе, ах, че го хакна в тиквата, внимавай, ще ти го набоде директно и все едно футболен мач......
Не се връзва. Първо - сатаната е можело да бъде абортиран.
Второ. Бог можеше да направи хората лишени от всички грешни мисли. Аматьор.
Трето. Ако на бог му стискаше, да се беше той изправил, дъртото копеле, срещу сатаната, не да гледа умно.
Откъде-накъде цялата вселена ще гледа второ полувреме? Нея пък какво я интересува?
Значи.......някакъв си съд стои по-високо от бога и му бърка в нощното шкафче?
Куцо пиле е такъв бог, не струва.
Най-много кондуктор бих го назначил, ама и там нещо ще вземе да оплеска.
Хубаво повтаряш едни и същи неща, но проблем е, че не можеш да ги обясниш.
Засега си според мен за три на релси.
Ако почнеш сама да си задаваш въпроси, дали няма животът ти да стане по-лесен?
Води се война, попадийке, според теб, и няма правила на война, всичко е позволено, победителя не го съдят. Засега фамилия Христоскови се представя много слабо...
цитирай
8. nkf - Бай ви Луцифер не бил запознат с п...
28.08 16:15
Бай ви Луцифер не бил запознат с плана, ама ти си запозната, хех. Страшни нарциси, ей! :)
цитирай
9. elizabethborislavova - Точно така. Люцифер не участва в тайния съвет
28.08 17:00
На тайния съвет е взето решение за Спасителния план. Ако сатана примерно знаеше защо идва Исус представи си какво щеше да стане? Как мислиш?
цитирай
10. nkf - Ти в тайния съвет ли си? :)))
28.08 17:05
Ти в тайния съвет ли си? :)))
цитирай
11. elizabethborislavova - Не, не съм в тайния съвет
29.08 09:20
Тайния съвет се е състоял на небето преди неизвестно колко хиляди или милиарди години. Това се случва след бунта на началника ти. Началникът ни, наричан Син на светлината се разбунтувал и пожелал да измени редът във Вселената като заеме мястото на Княза на Мира Михаил, Божия Син в Троицата. Вместа Отец, Син и Святи Дух да стане Отец, Люцифер и Святи Дух.
На тайния съвет присъства само Троицата. На него е набелязан набор от действия, наречен спасителен план. Част от него е и преустройственият план. В Битие първа глава виждаме предприетите действия от преустройствения план. Чел ли с иБитие първа глава за това как се преустроява земята за да стане арена на борбата между Исус и дявола и неговите паднали ангели?
цитирай
12. nkf - Верно ли? Ми той, Луцифер, такова ...
29.08 17:34
Верно ли? Ми той, Луцифер, такова колосално същество, не знае за тия решения, пък патица като тебе знае? хахаха :))) Чел съм бибелята, когато си била още само блясък в очите на родителите ти. :) При това съм я чел не веднъж от кора до кора. :)))
цитирай
13. elizabethborislavova - Не знае
29.08 22:28
Та нали затова е тайният съвет. Представи си, че е знаел, че плана предвижда идването на Божия син в плът тук. Така резултата от мача се изравнява - 1:1. Тайния съвет е важно нещо. С него и свързано преустройството на земята в днешния вид.
цитирай
14. nkf - Виж какво, това са пълни глупости и ...
31.08 10:34
Виж какво, това са пълни глупости и безсмислици. Само рядко глупав човек може да се хване на тези бръщолевения, че и да им вярва като "свята истина". :) Та нима не е осезаем психо профилът на тези, които са писали бибелеята ви? За теб може и да не е ясно впрочем. Дори съм убеден, че няма как да е, предвид личностната ти посредственост. За мен обаче не е проблем да установя редица характеристики за някого написал определен тематичен текст. Професионално изкривяване или колатерален асет, наречи го както искаш. :) Така че тези - дори не детски - приказки ги разправяй на страдащи от синдрома на Даун. Иначе, на мен няма какво да кажеш: аз знам, кога, от кого, при какви обстоятелства е писана бибелята, въз основа на какво; как е възникнал юдаизма; как пръква хитриянството от него, като секта; как Флавий с указ го прави официална държавна идеология/религия и т.н.; за какво точно служи тази идеологи/религия; че в нея няма почти нищо вярно.
цитирай
15. elizabethborislavova - Ами лекуват го този даун, и аз така си мислех
31.08 10:46
Защо земята е кръгла?
Защо има ден и нощ?
Защо денонощието е 24 часа?
цитирай
16. nkf - А ти, защо си толкова посредствена?
31.08 11:57
А ти, защо си толкова посредствена?
цитирай
17. elizabethborislavova - Борбата е духовна и сатана запечатва неговите си с печата на смъртта
31.08 12:39
Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди -
цитирай
18. nkf - Това не е истина, малко, заблудено, ...
01.09 22:18
Това не е истина, малко, заблудено, глупавичко, немислещо и незнаещо момиченце. :))
цитирай
19. elizabethborislavova - Кое не е истина?
02.09 14:51
Че борбата е духовна, че преди материалното има духовно? Че духовнота борба е невидима и всеки човек участва? Че в нея няма средно положение. Че има дявол? Че живеем в последното време, когато сатана е осъден? Че в България е даден Късният дъжд и наша задача е да го разнесем по света?
цитирай
20. nkf - Дяволът е късна измислица на нев...
03.09 16:31
Дяволът е късна измислица на невежите ристиени и е компилация от няколко митологични образа, на които са им придадени негативни черти. Всъщност, по модела на стария завет и вярата в еврейския яхве - всичко, което не е свързано с кулата му е обявено за зло и демонично. :) Тъй като христиеянството е вид юдаизъм, но за неевреи, този модел се принася и при него. Да, няма дявол. Не те знам в каква духовна борба си, но явно ти си си избрала това душевно състояние. Аз съм си в състояние на душевен мир и абсолютна интегрираност със себе си, поради което ми е леко и щастливо на душата. :) Нали ти обясних нещо за бинарното, крайностите....? И още нещо: крайни времена няма. Времето не е линейно и не свършва. :) Идеята за край на историята е еврейска и е обяснена прекрасно като културулогичен феномен. :) Образовай се, чети, мисли, но не с библията си и останалите глупости, а с главата си.
цитирай
21. elizabethborislavova - Сега е крайното, последното, или още по-точно съдебното време
03.09 16:38
На земята всичко се развива по строго определен план. Може би на другите планети времето е нещо различно, например това, което казваш. Тук обаче има начало и край. Сега живеем в седмия църковен период, съдебното време. Скоро всичко ще свърши. Ще дойде хубавото - възкресението на праведните.
Ако не вярваш в Бога виж природата и ще видиш че има ден и нощ, добро и зло, Бог и сатана. Има сън - символизиращ смъртта. Не ти ли се струва, че в това има духовен подтекст?
цитирай
22. nkf - Момиченце, самият факт че имаш едно ...
04.09 21:27
Момиченце, самият факт че имаш едно напълно профанно и затова и невярно разбиране за време, е показателно - само по себе си - колко безмислени са "божиите слова", които изтипосваш тук. Времето е само идея, но не и обективен природен феномен. Така че началата и краищата съществуват само в неграмотните еврейски писания, които вие - дваж по-глупавите хитрияни - взаимствате и представяте като "света истина". :) Не, няма нито край на време, нито начало- всичко е един брезкрайно повтарящ се ритмичен кръговрат. В природата това е най-осезаемо, но ти дотолкова си ментално изкривена от антиприродната, античовешка, антиразумна, антидуховна, антипознавателна религия хитриянство/юдаизъм/ислям, че нищо не виждаш. Нали ти казах, че ти си още сляпа и глуха като новоредо коте, като излезеш от мрака на хитриянското невежество, тогава ще започнеш да разбираш; засега си с нула познания по въпросите за религията, науката, историята.
цитирай
23. elizabethborislavova - Не на всеки е дадено
05.09 22:34
Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди - медиуми в непочетно употребление, водещи непозволени служения, имитиращи Божествени изпълнения. Всички спиритични съсъди - врачки и гадатели са негово лично войнство в употребление. В Древност Ваал и неговите жреци, целокупното му дяло лукаво, водещо в идолопоклонение в погубление и всички Сатана подстрекава всички воювания. той носи отговорност за всичките сторени злини над планета земя - той е причинител на греха, водещ смъртта. те са неговото всеоръжие, с което той воюва"
цитирай
24. nkf - Абе, вие, хитрияните, не знаете ли, ...
05.09 23:20
Абе, вие, хитрияните, не знаете ли, че сатана е длъжност в старите еврейски съдилища, нещо като обвинител. Какви сатани бълнуваш?
цитирай
25. elizabethborislavova - Красавец
07.09 04:17
Чети и вниквай в аргументите.
цитирай
26. elizabethborislavova - Сатана е падналият ангел Люцифер
07.09 20:55
Това не е длъжност. Пази сърцето си от него.
цитирай
27. nkf - Разбира се, че сатана е длъжност в ...
10.09 14:14
Разбира се, че сатана е длъжност в древноеврейските съдилища! Твой проблем е , че не го знаеш. Луцифер е образ от неврейската митология. По-точно е образ от арийската митология и няма нищо общо с никакво и т.н. Сега, ясно е, че еврейте ненавиждат всичко, което е вън от техните разбирания и религия и затова са обявили всичко наред за зло и сатанинско. Особено много евреите мразят белите хора, арийците. Много добре се знае и е известно, как ристиенската църква е обявила всичко българско за сатанизъм. То не са заклеймяване на мартеници, кукери, нестинарство... Абе, целия фолклор. Не ми казвай от какво да се пазя - аз знам, и се пазя. Луцифер не е извършил нищо човеконенавистническо, докато яхвето ви не е спрял с убийствата, геноцидите и всякакви престъпления от масов характер. Казвал съм ти: истинското зло е богът, на когото вие: християни, юдеи и мюсюлмани с екланяте!
цитирай
28. elizabethborislavova - Земята е мястото, на което в цялата вселена се води борбата
10.09 22:22
Тя се води между Люцифер - сатана и Божия Син, Бог Исус.
Сигурно досега не си чувал, че това е описано в Библията.
"Ясно става и това, че великата духовна борба е започнала още в Небето и тя се е водила за владичество на планета Земя.

Обитаващ още Небесните селения, Люцифер е изявил претенции над нея, желаейки да заеме чина ”Княз” и да му се разреши да се яви сред Земя и да я управлява. Намеренията му обаче са били неискрени спрямо Княза на Мира, назован и познат нам с име Михаил. В своето възгордяване, Сатана е пожелал да Го подчини на своята власт и воля, зависим от Люцифер. И това е поводът за начало на раздора. Не е било възможно да бъде удовлетворен нагонът на Люцифер, тъй като Князът на Мира - Михаил е Единородният Божий Син и е изявен като Втори Творчески Отцув Лик. А Люцифер остава само творение. Князът на Мира е изявен чрез мощта Си в движимата сила на цялата Слънчева система - Слънцето - жизнения двигател, дирижиращ живота на планетите.

Когато в Небе се открива страшният заговор, подмолно подготвен, Люцифер бива предупреден, но той употрито отказва да се смири и подчини, докато се открива явна борба, в която се стига до изгонване на разбунтувалите се от Небе. А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки. Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение."
цитирай
29. nkf - Ти си с тежки ментални увреждания. ...
11.09 00:28
Ти си с тежки ментални увреждания. Средностатистическа улична котка има два пъти повече интелект от теб, включително умение да комуникира. Лично аз съм потресен!
цитирай
30. elizabethborislavova - От какво си потресен, отвори сетивата си за знанието и мъдростта
11.09 09:19
Разбра ли защо Земята е единственото място в необятната вселена, на която се води борбата между доброто и злото?
цитирай
31. nkf - Е, наистина ли си толкова проста, че ...
11.09 15:53
Е, наистина ли си толкова проста, че се налага постоянно да ти се обяснява значението на дори пределно ясни по смисъл и насока изявления? Ми, от тебе съм потресен! Сега най-после нещо ясно ли ти е или пак си неразбрала? Знание и мъдрост в тъпата ти шибана библия НЯМА и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! Знание и Мъдрост в шибаните ти простотии, които пишеш тука НЯМА! Ти самата си пример за твар с ниво на интелигентност далеч под средното. Абе, ти да не страдаш от синдром на Даун или си просто бавно развиваща се? А ти разбра ли, колко си малоумна най-после, съобразно вселенските мащаби?
цитирай
32. elizabethborislavova - Библията е светилник
11.09 22:17
Притчи 24:20
Защото злите не ще имат бъдеще; Светилникът на нечестивите ще изгасне.

и още казва така:
Матей 5:11
Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 48201
Постинги: 178
Коментари: 719
Гласове: 610
Архив
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30