Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2020 00:00 - Защо именно Земята е арена на борбата между добро и зло?
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 3005 Коментари: 27 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Ясно става и това, че великата духовна борба е започнала още в Небето и тя се е водила за владичество на планета Земя.

Обитаващ още Небесните селения, Люцифер е изявил претенции над нея, желаейки да заеме чина ”Княз” и да му се разреши да се яви сред Земя и да я управлява. Намеренията му обаче са били неискрени спрямо Княза на Мира, назован и познат нам с име Михаил. В своето възгордяване, Сатана е пожелал да Го подчини на своята власт и воля, зависим от Люцифер. И това е поводът за начало на раздора. Не е било възможно да бъде удовлетворен нагонът на Люцифер, тъй като Князът на Мира - Михаил е Единородният Божий Син и е изявен като Втори Творчески Отцув Лик. А Люцифер остава само творение. Князът на Мира е изявен чрез мощта Си в движимата сила на цялата Слънчева система - Слънцето - жизнения двигател, дирижиращ живота на планетите.

Когато в Небе се открива страшният заговор, подмолно подготвен, Люцифер бива предупреден, но той употрито отказва да се смири и подчини, докато се открива явна борба, в която се стига до изгонване на разбунтувалите се от Небе. А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки. Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение.

Сатана не познава тоз План на изкупление и не подозира, че всичките му намерения са разкрити. Всичките му дела, деяния на съсъдите му в непочит са разкрити.

Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди - медиуми в непочетно употребление, водещи непозволени служения, имитиращи Божествени изпълнения. Всички спиритични съсъди - врачки и гадатели са негово лично войнство в употребление. В Древност Ваал и неговите жреци, целокупното му дяло лукаво, водещо в идолопоклонение в погубление и всички Сатана подстрекава всички воювания. той носи отговорност за всичките сторени злини над планета земя - той е причинител на греха, водещ смъртта. те са неговото всеоръжие, с което той воюва"



Гласувай:
3



1. elizabethborislavova - Как какво е съсъд?
27.08.2020 14:34
Съсъд е българска дума, нещо, в което се наливат течности.
Православната църква пирема следното: "Свещени съсъди се наричат всички онези съдове, с помощта на които се извършва Тайнството св. Евхаристия по време на св. Литургия. Това са : чашата, дискосът, звездицата, копието, лъжичката, гъбите, кърпите, теплотата, дарохранителницата и покровците. Най-необходимите и древни съсъди на св.Евхаристия са чашата и дискосът, които се изработват от сребро или позлатен метал, и се украсяват със символични изображения и надписи."
Бог често употребява думата "съсъд" в Скритата манна в преносен смисъл - съсъд е човек. И ти си съсъд и аз съм съсъд. Всеки носи нещо в себе си и то зависи, както вече ти обясних, на кой дух служим. Единия е изпълнен с Божия Дух, а другия с лукавия. Съсъд.
А князе ги нарича Библията и Бог в Късния дъжд. Приеми го.
Даниил 10:21
Все пак, обаче, ще ти известя значението на това, което е написано в едно истинско писание, при все че няма кой да ми помага против тия князе, освен вашия княз Михаил
Предпазната мярка срещу бунта на сатана е ТАЙНИЯТ СЪВЕТ. Чувал ли си за него. Твоят началник доста е загазил заради Тайния съвет.
цитирай
2. elizabethborislavova - Тайният съвет е бил в началото, при сътворението
27.08.2020 17:15
Ако сатана е знаел какво е решено щял е да постъпи другояче. Виж какво казва Бог: "Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение."
А за съсъдите и князете е така. Щом Бог го казва значи е Княз на Мира. Не купувай биткойни. Купувай неща, които можеш да ги пипнеш и пазиш. Сега е време на язви, а това ще се засилва още повече. Язвите са духовни и физически. "Иде край на всеки земен прогрес".
цитирай
3. dobrodan - Тогава предлагам всемогъщият бог да върне времето назад и
27.08.2020 17:46
да си реши проблемите по най-успешния начин. Или не може?
Как да опази човек каквото и да е в наши дни? Я крадец ще го вземе, я църква ще го поиска :).
Язвите са познато нещо, от зората на човечеството са. И кожните, и стомашните.
Духовни сред хората са само бедните и лековерните неграмотни. Винаги и навсякъде.
Има и категорията "принудени към духовност". Бой, глад, стригане. Условен рефлекс.
Ти към кои от тях би се причислила?
цитирай
4. elizabethborislavova - Бог може но има правила
27.08.2020 19:35
Борбата, която се води на земята между доброто и злото се води под наблюдението на цялата вселена. Всичко е честно. Честна битка между Княза на Мира и Люцифер. Накрая - Съд и вселената избира коя от двете алтернативи да избере. Затова сатана не се бунтува срещу Отец, а води борба с Божия Сн за неговото място в троицата. Тази борба се води на земята, пред цялата вселена. Само на земята има живот в материя и дух. Извън земята животът е в нетление и е невъзможно да го видим.
Затова целта на живота на земята не е да стане отново рай, а да се видят резултатите от битката между доброто и злото. Скоро обаче всичко ще свърши. Страшният съд вече е минал. Неговите решения са дадени в България и публикуваните в блога ми откъси са на 1000000% от това Божие Слово.
Затова Бог ни казва да не си събираме съкровища на земята. Нали и аз това те посъветвах. Прави добри дела за да трупаш съкровища, точки, които ще ти помогнат при преценката дали си за огненото езеро или не.
цитирай
5. elizabethborislavova - Точно така. Люцифер не участва в тайния съвет
28.08.2020 17:00
На тайния съвет е взето решение за Спасителния план. Ако сатана примерно знаеше защо идва Исус представи си какво щеше да стане? Как мислиш?
цитирай
6. nkf - Ти в тайния съвет ли си? :)))
28.08.2020 17:05
Ти в тайния съвет ли си? :)))
цитирай
7. elizabethborislavova - Не, не съм в тайния съвет
29.08.2020 09:20
Тайния съвет се е състоял на небето преди неизвестно колко хиляди или милиарди години. Това се случва след бунта на началника ти. Началникът ни, наричан Син на светлината се разбунтувал и пожелал да измени редът във Вселената като заеме мястото на Княза на Мира Михаил, Божия Син в Троицата. Вместа Отец, Син и Святи Дух да стане Отец, Люцифер и Святи Дух.
На тайния съвет присъства само Троицата. На него е набелязан набор от действия, наречен спасителен план. Част от него е и преустройственият план. В Битие първа глава виждаме предприетите действия от преустройствения план. Чел ли с иБитие първа глава за това как се преустроява земята за да стане арена на борбата между Исус и дявола и неговите паднали ангели?
цитирай
8. nkf - Верно ли? Ми той, Луцифер, такова ...
29.08.2020 17:34
Верно ли? Ми той, Луцифер, такова колосално същество, не знае за тия решения, пък патица като тебе знае? хахаха :))) Чел съм бибелята, когато си била още само блясък в очите на родителите ти. :) При това съм я чел не веднъж от кора до кора. :)))
цитирай
9. elizabethborislavova - Не знае
29.08.2020 22:28
Та нали затова е тайният съвет. Представи си, че е знаел, че плана предвижда идването на Божия син в плът тук. Така резултата от мача се изравнява - 1:1. Тайния съвет е важно нещо. С него и свързано преустройството на земята в днешния вид.
цитирай
10. nkf - Виж какво, това са пълни глупости и ...
31.08.2020 10:34
Виж какво, това са пълни глупости и безсмислици. Само рядко глупав човек може да се хване на тези бръщолевения, че и да им вярва като "свята истина". :) Та нима не е осезаем психо профилът на тези, които са писали бибелеята ви? За теб може и да не е ясно впрочем. Дори съм убеден, че няма как да е, предвид личностната ти посредственост. За мен обаче не е проблем да установя редица характеристики за някого написал определен тематичен текст. Професионално изкривяване или колатерален асет, наречи го както искаш. :) Така че тези - дори не детски - приказки ги разправяй на страдащи от синдрома на Даун. Иначе, на мен няма какво да кажеш: аз знам, кога, от кого, при какви обстоятелства е писана бибелята, въз основа на какво; как е възникнал юдаизма; как пръква хитриянството от него, като секта; как Флавий с указ го прави официална държавна идеология/религия и т.н.; за какво точно служи тази идеологи/религия; че в нея няма почти нищо вярно.
цитирай
11. elizabethborislavova - Ами лекуват го този даун, и аз така си мислех
31.08.2020 10:46
Защо земята е кръгла?
Защо има ден и нощ?
Защо денонощието е 24 часа?
цитирай
12. nkf - А ти, защо си толкова посредствена?
31.08.2020 11:57
А ти, защо си толкова посредствена?
цитирай
13. elizabethborislavova - Борбата е духовна и сатана запечатва неговите си с печата на смъртта
31.08.2020 12:39
Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди -
цитирай
14. nkf - Това не е истина, малко, заблудено, ...
01.09.2020 22:18
Това не е истина, малко, заблудено, глупавичко, немислещо и незнаещо момиченце. :))
цитирай
15. elizabethborislavova - Кое не е истина?
02.09.2020 14:51
Че борбата е духовна, че преди материалното има духовно? Че духовнота борба е невидима и всеки човек участва? Че в нея няма средно положение. Че има дявол? Че живеем в последното време, когато сатана е осъден? Че в България е даден Късният дъжд и наша задача е да го разнесем по света?
цитирай
16. nkf - Дяволът е късна измислица на нев...
03.09.2020 16:31
Дяволът е късна измислица на невежите ристиени и е компилация от няколко митологични образа, на които са им придадени негативни черти. Всъщност, по модела на стария завет и вярата в еврейския яхве - всичко, което не е свързано с кулата му е обявено за зло и демонично. :) Тъй като христиеянството е вид юдаизъм, но за неевреи, този модел се принася и при него. Да, няма дявол. Не те знам в каква духовна борба си, но явно ти си си избрала това душевно състояние. Аз съм си в състояние на душевен мир и абсолютна интегрираност със себе си, поради което ми е леко и щастливо на душата. :) Нали ти обясних нещо за бинарното, крайностите....? И още нещо: крайни времена няма. Времето не е линейно и не свършва. :) Идеята за край на историята е еврейска и е обяснена прекрасно като културулогичен феномен. :) Образовай се, чети, мисли, но не с библията си и останалите глупости, а с главата си.
цитирай
17. elizabethborislavova - Сега е крайното, последното, или още по-точно съдебното време
03.09.2020 16:38
На земята всичко се развива по строго определен план. Може би на другите планети времето е нещо различно, например това, което казваш. Тук обаче има начало и край. Сега живеем в седмия църковен период, съдебното време. Скоро всичко ще свърши. Ще дойде хубавото - възкресението на праведните.
Ако не вярваш в Бога виж природата и ще видиш че има ден и нощ, добро и зло, Бог и сатана. Има сън - символизиращ смъртта. Не ти ли се струва, че в това има духовен подтекст?
цитирай
18. nkf - Момиченце, самият факт че имаш едно ...
04.09.2020 21:27
Момиченце, самият факт че имаш едно напълно профанно и затова и невярно разбиране за време, е показателно - само по себе си - колко безмислени са "божиите слова", които изтипосваш тук. Времето е само идея, но не и обективен природен феномен. Така че началата и краищата съществуват само в неграмотните еврейски писания, които вие - дваж по-глупавите хитрияни - взаимствате и представяте като "света истина". :) Не, няма нито край на време, нито начало- всичко е един брезкрайно повтарящ се ритмичен кръговрат. В природата това е най-осезаемо, но ти дотолкова си ментално изкривена от антиприродната, античовешка, антиразумна, антидуховна, антипознавателна религия хитриянство/юдаизъм/ислям, че нищо не виждаш. Нали ти казах, че ти си още сляпа и глуха като новоредо коте, като излезеш от мрака на хитриянското невежество, тогава ще започнеш да разбираш; засега си с нула познания по въпросите за религията, науката, историята.
цитирай
19. elizabethborislavova - Не на всеки е дадено
05.09.2020 22:34
Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие създание човек тя е осезаема. Чрез пророческия съдебен атрибут тя е напълно обяснима. Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди - медиуми в непочетно употребление, водещи непозволени служения, имитиращи Божествени изпълнения. Всички спиритични съсъди - врачки и гадатели са негово лично войнство в употребление. В Древност Ваал и неговите жреци, целокупното му дяло лукаво, водещо в идолопоклонение в погубление и всички Сатана подстрекава всички воювания. той носи отговорност за всичките сторени злини над планета земя - той е причинител на греха, водещ смъртта. те са неговото всеоръжие, с което той воюва"
цитирай
20. nkf - Абе, вие, хитрияните, не знаете ли, ...
05.09.2020 23:20
Абе, вие, хитрияните, не знаете ли, че сатана е длъжност в старите еврейски съдилища, нещо като обвинител. Какви сатани бълнуваш?
цитирай
21. elizabethborislavova - Сатана е падналият ангел Люцифер
07.09.2020 20:55
Това не е длъжност. Пази сърцето си от него.
цитирай
22. nkf - Разбира се, че сатана е длъжност в ...
10.09.2020 14:14
Разбира се, че сатана е длъжност в древноеврейските съдилища! Твой проблем е , че не го знаеш. Луцифер е образ от неврейската митология. По-точно е образ от арийската митология и няма нищо общо с никакво и т.н. Сега, ясно е, че еврейте ненавиждат всичко, което е вън от техните разбирания и религия и затова са обявили всичко наред за зло и сатанинско. Особено много евреите мразят белите хора, арийците. Много добре се знае и е известно, как ристиенската църква е обявила всичко българско за сатанизъм. То не са заклеймяване на мартеници, кукери, нестинарство... Абе, целия фолклор. Не ми казвай от какво да се пазя - аз знам, и се пазя. Луцифер не е извършил нищо човеконенавистническо, докато яхвето ви не е спрял с убийствата, геноцидите и всякакви престъпления от масов характер. Казвал съм ти: истинското зло е богът, на когото вие: християни, юдеи и мюсюлмани с екланяте!
цитирай
23. elizabethborislavova - Земята е мястото, на което в цялата вселена се води борбата
10.09.2020 22:22
Тя се води между Люцифер - сатана и Божия Син, Бог Исус.
Сигурно досега не си чувал, че това е описано в Библията.
"Ясно става и това, че великата духовна борба е започнала още в Небето и тя се е водила за владичество на планета Земя.

Обитаващ още Небесните селения, Люцифер е изявил претенции над нея, желаейки да заеме чина ”Княз” и да му се разреши да се яви сред Земя и да я управлява. Намеренията му обаче са били неискрени спрямо Княза на Мира, назован и познат нам с име Михаил. В своето възгордяване, Сатана е пожелал да Го подчини на своята власт и воля, зависим от Люцифер. И това е поводът за начало на раздора. Не е било възможно да бъде удовлетворен нагонът на Люцифер, тъй като Князът на Мира - Михаил е Единородният Божий Син и е изявен като Втори Творчески Отцув Лик. А Люцифер остава само творение. Князът на Мира е изявен чрез мощта Си в движимата сила на цялата Слънчева система - Слънцето - жизнения двигател, дирижиращ живота на планетите.

Когато в Небе се открива страшният заговор, подмолно подготвен, Люцифер бива предупреден, но той употрито отказва да се смири и подчини, докато се открива явна борба, в която се стига до изгонване на разбунтувалите се от Небе. А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки. Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение."
цитирай
24. nkf - Ти си с тежки ментални увреждания. ...
11.09.2020 00:28
Ти си с тежки ментални увреждания. Средностатистическа улична котка има два пъти повече интелект от теб, включително умение да комуникира. Лично аз съм потресен!
цитирай
25. elizabethborislavova - От какво си потресен, отвори сетивата си за знанието и мъдростта
11.09.2020 09:19
Разбра ли защо Земята е единственото място в необятната вселена, на която се води борбата между доброто и злото?
цитирай
26. nkf - Е, наистина ли си толкова проста, че ...
11.09.2020 15:53
Е, наистина ли си толкова проста, че се налага постоянно да ти се обяснява значението на дори пределно ясни по смисъл и насока изявления? Ми, от тебе съм потресен! Сега най-после нещо ясно ли ти е или пак си неразбрала? Знание и мъдрост в тъпата ти шибана библия НЯМА и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! Знание и Мъдрост в шибаните ти простотии, които пишеш тука НЯМА! Ти самата си пример за твар с ниво на интелигентност далеч под средното. Абе, ти да не страдаш от синдром на Даун или си просто бавно развиваща се? А ти разбра ли, колко си малоумна най-после, съобразно вселенските мащаби?
цитирай
27. elizabethborislavova - Библията е светилник
11.09.2020 22:17
Притчи 24:20
Защото злите не ще имат бъдеще; Светилникът на нечестивите ще изгасне.

и още казва така:
Матей 5:11
Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 645050
Постинги: 912
Коментари: 1024
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031