Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2021 18:44 - Надав и Авиуд - старозаветното и новозаветното свещенството
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 6240 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 17.12.2021 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Левит 10:1 А Аароновите синове, Надав и Авиуд, взеха всеки кадилницата си и, като туриха в тях огън и на него туриха темян, принесоха чужд огън пред Господа, – нещо което им беше запретил. 10:2 За това огън излезе от пред Господа и ги пояде; и умряха пред Господа.
  • строго се държи на чиновете свещени от двата сина на Аарона[2], които внесоха чужд огън и това ги пояде. Но като сянки те посочиха на стария и новия Израил и показаха двете ерни времена, които се избълваха чрез Съда велик. А като чинове се скриха. 125/ 5
  • Затуй във време на Съда, когато се решаваше съдбата на Лаодикия с двете крила – адвентни и петдесятни, то пак се яви същия грях на Авиуд и Надав чрез фалшивия четвърти ангел – реформацията, която в непокорство е въстанала като съвършена сама да се провъзгласи за носител на светлина – чужд огън, слово на Вайт, но не и на съдебния процес, решенията съдебни. Никой не му е било още позволено да се самоназове. Чина велик на четвърти Ангел е строго съдебен и се образува сред земята само чрез призвание на небесния „Глас“ /Откр. 18:1-4/, но не и словото на Елена Вайт, не! Елена Вайт е весталка, но не е и дяло на съдебния процес или последния пророк, не, не, не е в тоз чин.
  • На „Орна“ приех прошение и служение, за да изведа свещеното служение на Царя – Бога Отца – от двете крила лаодикийски, а третия „реформаторски“ израстък – той изобщо се вменя за Авиуд и Надав, Корея и Дотана, които се опитаха да излязат с чужд огън. Те са мъртви от самия ден на служение. Но ще опишеш книгата на Вайт – „Оправдание чрез вяра в Господа Исуса Христа“ – като приказка, защото трябва да бъде „в кръвта на Господа Исуса Христа“. Още от първия ден те са умъртвени. Книгата на Вайт не е приета. Тя казва, че има представа за 144000, но не е нищо разумяла. Тя внесе чужд огън – хула против действието на Духа Света в начинът на обрезание и викането на кръвта за очистение на олтара сърдечен – храм на Духа Света.



Гласувай:
6



1. dobrodan - Имах нужда да прочета малко небивалици :).
17.12.2021 19:16
Оправи си заглавието и се пише тамян.
Господ носи огнехвъргачка? :):):)
цитирай
2. elizabethborislavova - Ти си оправи граматиката
17.12.2021 21:59
Бог използва думата тамян. Щом така е рекъл ти не се грижи.
А и виж уикипедия какво казва:
Тамян
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигациятаНаправо към търсенето

Тамян от Йемен
Тамянът (на арабски: лубан) е ароматната смола, стичаща се от кората на дърветата от род Boswellia. Тя се използва за производство на обреден тамян, но също така в парфюмерията и козметиката.
Не пиши за неща, които не разбираш. Питай, ще ти обясня. Докаго си жив има надежда.
dobrodan написа:
Оправи си заглавието и се пише тамян.
Господ носи огнехвъргачка? :):):)

цитирай
3. dobrodan - Писала си свещенството, а "-то" е излишно в случая.
18.12.2021 14:33
Писала си темян, не тамян.
В старо време са кадили опиум, мойто момиче, заедно с тамяна. После са добавяли марихуана към тамяна, това се прави и днес.
Всъщност мисля, че почти нищо не знаеш като обща култура.
Време е да превариш водата :).
цитирай
4. elizabethborislavova - Много ти благодаря за съветите
18.12.2021 19:45
Както знаеш публикациите в блога са само и изцяло Божие Слово. Затова не се вълнувай как го е казал Бог. Ние го благовестваме точно така, както е записано. Това е Слово, закон, то не се коригира. А има и друго - това Слово е изливано в период от 35 години. Първо е българите сме спасили стария Божи народ. После в края на ВСВ се е изпълнило пророчеството за разрязаната глава на звяра от славянството. Следва референдума за монархия или република в България и през 1947 година започва. 35 години Бог е изпълнил другото пророчество да задържа ветровете за да има мир, докато се излива Късният дъжд. И така до края на 1982 г.
Затова приеми го с разтворено сърце.
Относно правописа - не се грижи. Вече ти показах, че се пише тамян. А има и друго - за изминалите 70 години има развитие на езика.
И друго - поучавай баба си и не ми дръж назидателно-поучителен тон. Нито духовните неща разбираш, нито правописа, а и някои псевдоинтелигенти си остават простаци цял живот.
Ще се радвам да обърнеш внимание и на темата. А темата е свързана със съдбата на т.н. западна цивилизация и причините за нейния неминуем упадък. Схващаш ли защо?
цитирай
5. fun1001 - пратих ти л с..на Пената555...
20.12.2021 14:07
към коя Църква си, привързана...

- Истината, не може да се крие, и замита, вечно..
14:00
еlizabethborislavova -

Раса, внимавай със силните думи..
това са.."лъжовни" думи Дела..не се опитвай, ще те разобличавам)
Давид е сторил Грях, прелюбодейство, и предателство!!!!
аз знам Истината, и не се страхувам, винаги, да я изричам!
защото, Словото е Меч! Меча на Истината..

1. elizabethborislavova - аз откривам само веднъж тази дума в Библията
13.11 21:12

1 Царе 29:6
Тогава Анхус повика Давида, та му рече: В името на живия Господ, ти си бил честен, и излизането ти и влизането ти с мене във войската е угодно пред очите ми; защото не съм намерил зло в тебе от деня, когато си дошъл при мене до днес; обаче началниците не са добре разположени към тебе.
Коментарът чака одобрение
Постинг: Какво казва Библията за честността?
Автор на постинга: lamb
цитирай
6. rusmus - Поздрав, Елизабет!
22.12.2021 19:08
Отдавна нямах възможност, време за четене и да влизам в блога. Току що го сторих, а и при теб с добри намерения.
Преди това: този сквернослов от първия твой коментар веднага го изчегъртах от моята страница! Бесовете духовни са най-невинни като ги изчегъртем по казаното: Не допускайте злото пред взора си.
Мирна вечер!
цитирай
7. elizabethborislavova - Благодаря, добре си направил
22.12.2021 21:01
Какво ти е писал този бяс?
rusmus написа:
Отдавна нямах възможност, време за четене и да влизам в блога. Току що го сторих, а и при теб с добри намерения.
Преди това: този сквернослов от първия твой коментар веднага го изчегъртах от моята страница! Бесовете духовни са най-невинни като ги изчегъртем по казаното: Не допускайте злото пред взора си.
Мирна вечер!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 658386
Постинги: 916
Коментари: 1030
Гласове: 2589
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930