Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2019 11:57 - Троицата свята - какво е Бог и как се е изявявал на хората през вековете:
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.12.2019 19:14


 В съдебната светлина Бог дава следното обяснение за това какво е Бог и как се е изявявал на хората през вековете: "Троицата свята: Бог Отец, Синът и Дух Святи - три велики личности в действие                                                       
Изявена е Троицата свята: Бог Отец, Синът и Дух Святи - три велики личности в действие.
При изпълнение Плана на спасение в самостоятелно изявление Бог Отец се изяви първозаветно изпълнение чрез ангели небесни в служение. Господ Исус Христос - в новозаветно служение чрез жеста Си кръвен жертва на омилостивение. А във времето на Съда велик над цялата планета Земя се явява дух Святи в чин ”Съдебен” чрез Гласа съдебен и ръководи дялото на изкупление! Пред Съда велик се явяват трите Образа на Троицата свята в самостоятелно действие.
Затова Бог Отец, Син и Дух Святи се явяват в три самостоятелни образа в Три ерни времена на действие при изпълнение Плана на спасение! От Създание до Скончание - Потопа, ясно различаваме в действие и изявление Господ Бог - Отца и Сина в действие на Творческа Мощ и Глас на ръководене. А при Ноя откриваме в действие съдебно Дух Святи, изявяващ се в чин ”Съдия” чрез Глас съдебен.
След приключване дялото на Макетния план с Ноя и Потопа, Бог Отец подема сам действие в разгръщане на Плана спасителен в едно ново време, с нови съсъди на употребление. Бог призова Авраама и разгърна в планово изпълнение заветните обещания във велики изявления на един народ сянков, който сам Бог въведе в служение. А чрез личността и служението на Мойсея Господ Бог се изяви в ходатайствена служба между Бога Отца и фараона и показа реално борбата със Сатана - фараона при изхода от робството на греха. Но чрез служението свещенодейно на Аарона действаше Първосвещеният чин на Христа, който по-късно в чин “Месия” - Христа стъпи в длъжността си свещенодейна и поведе Сянката в един велик духовен изход, за да яви зазоряването на светлия ден - Новозаветната същина, когато сам Христа в чина Си на Спасител, Месия изявява Втория Творчески Лик, за да повтори със сила и власт небесна знаменията и чудесата.
Ако насочим погледа си към Синай, откриваме Третия Творчески Лик чрез Мойсея в чин ”Законодател” на Закон на правда! На Синай Бог се изяви над своя първи народ Израил и го постави под Закона на правда, пред който щеше да отговаря в деня на Съда. Синай, Законът, сочеше на Съда велик в Скончание. А в изхода духовен от сянковото церемониално служение със жертвоприношение се яви сам Господ Исус Христос в чин ”Месия”, за да изпълни обещанието Творцуво и Свое като свещен дълг на Голгота и в чин ”Жертва свята, пасхална”, Агнец Пасхален откриваше пътя на Новия завет чрез Война Кръвен - символа заветен в чин ”Първосвещен”, който щеше да обиколи планета Земя. От явлението на Месия, Христа, имаме реално действие на Втория Творчески Лик в лично самостоятелно изпълнение на небесно служебно изявление като личност на Творческа Мощ в реално земно служение! Но след разпятие и възкресение от великия ден на Петдесятница Христа се явява в небесните селения и заема реалната Си длъжност според жертвеното изпълнение като съвършен в Правда Ходатай пред Закона на правда, да моли спасение на целокупното земно творение от три пояса земни - флора, фауна и човек и за самата планета Земя. А за изпълнение на земното, новозаветно служение изпрати в реално изявление на действие Духа Святи - Третия Творчески Лик, Който имаше святото предназначение да устрои пътя на изход велик в служение по строг План на действие и да създаде условия за едно велико служение в чин свещен и първосвещен, което да се яви пред Генералния Законодателен Лик велик в Правда законна! Но едва в скончание на дните Дух Святи щеше да се яви в самостоятелния Си чин ”Съдия” - Трети Творчески Лик над планета Земя!

А в новозаветното изпълнение на свещено служение Святия Дух в единодействие с Война Кръвен - Христовата кръв на изкупление се явява в чин ”Обрезател” във взаимно изпълнение на служение, очистват сърдечния храм на служение и в единство Синай и Голгота - кръвната жертва, застанала пред Закона на правда, умива, очиства олтара сърдечен, храма на дух Святи и го приготвя за едно духовно служение като блюдо на почетно употребление. Както Христа остави своя велик принос на жертва - кръвта на изкупление в чин ”Кръвен Войн“ сред планета Земя в действие сред народи и племена от езици и колена, тъй в Скончание Дух Святи в чин ”Генерален Съдия” ще действа чрез Гласа съдебен сред Земя!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 658561
Постинги: 916
Коментари: 1030
Гласове: 2589
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930