Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2019 20:18 - Лазар-символ на духовно възкресение
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2019 19:04


 ЧРЕЗ СВЕТЛИНАТА НА ЧЕТВЪРТИЯ АНГЕЛ ЛАЗАР ВЪЗКРЪСНА. ЛАЗАР Е СИМВОЛ НА ДУХОВНО ВЪЗКРЕСЕНИЕ. СЪДЕБНАТА СВЕТЛИНА Е ДАДЕНА ЧРЕЗ ГЛАСА НА СВЯТИЯ ДУХ В БЪЛГАРИЯ. ВЪЗКРЕСЕНИЕТО Е ДУХОВНО. МАРТА И МАРИЯ. ЛАЗАР - ВЕСТТА НА ЦЪРКВАТА, ПОЛОЖЕНА В ГРОБА ПОРАДИ БЕЗЗАКОНИЕ И ХУЛА, ИЗЛИЗА ОТ ДУХОВНИЯ МРАК, ГРОБ В НАСТОЯЩОТО СЪДЕБНО ВРЕМЕ   

Лазар умря - умря човекът по плът в греха.

Христа идва при Лазаря в четвъртия ден - сочи на Божията Светлина, идваща чрез Ангела четвърти, времето на духовното възкресение на човека според Даниил ”Малкото духовно възкресение”. Срещата на Марта и Мария при идването на Христа не е официална и става извън земна стреха, за да се реши животът на Лазара (човешката душа)! И чрез Глас се възкресява Лазар който сочи на Гласа от Небе във времето на Съда. Но преди това събитие се предупреждават сестрите Марта и Мария, свидетелство на двете духовни класи: Марта не ще разбере смисъла на възкресението и ще рече: ”Смърди!” - то значи, че не е възможно да възкръсне духом човекът на греха. А Мария - църквата ще види знамението - дялото на възкресение на духом мъртвите!

Лазар е символ на човешката душа и дялото на духовно възкресение на живия Бог, действащо над духом мъртвия в греха, но възкръсващ чрез високия Глас, Вик на светлия Христов ден в прослава на Небеса! Личността на Марта сочи на всички, които виждат и чуват, но се отнасят повърхностно, леко към мисията на Христа чрез Гласа и дялото на Четвъртия ангел - четвърти ден след смъртта на Лазаря! Но Мария е винаги готовата душа - тя сочи още на сляпата мъртва душа, която се възкресява чрез Вест, чрез Глас и се явява в пълнота на вяра и послушание в Правда!

Вестта на църквата - Лазаря, положена в гроба, мъртва поради греха на беззаконие и хула, излиза от духовния мрак, гроб при Високия вик - Глас в светлия ден, повита още в повоите на смъртта. То сочеше, че ще мине още или пак, втори път през вратите на смъртта - земния гроб за тлението: по заповед на Отца, Христа повишава Глас и възкресява човешката душа пред очите на вси повярвали! Но това дяло ще се извърши чрез дара на знамение и чудо, което е явено като плод - Светлината сетна на Ангела четвърти и Гласа - ”Излезте, люде Мои!“ от гроба на духовната си смърт и възкръснете духовно! Амин!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 658597
Постинги: 916
Коментари: 1030
Гласове: 2589
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930