Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2022 09:37 - Благословение над двата жезъла
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 2941 Коментари: 13 Гласове:
5

Последна промяна: 06.02.2022 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 (Един от гърмовете)

Слово: Езекиил 37-та глава.

15 Пак дойде Господното слово към мене и рече:16 Ти, сине човешки, вземи си един жезъл та напиши на него: За Юда и за другарите му израилтяните; тогава вземи друг жезъл и напиши на него: За Иосифа, жезъла на Ефрема и другарите му целия Израилев дом.17 И съедини си ги един с друг в един жезъл, за да станат един в ръката ти.18 И когато людете ти продумат и ти рекат: Няма ли да ни обясниш що искаш да кажеш с това?19 Речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема Иосифовия жезъл, който е в ръката на Ефрема и на другарите му Израилевите племена, та ще ги туря към него, към Юдовия жезъл, и ще ги направя един жезъл; те ще бъдат един в ръката Ми.20 И жезлите, на които си написал, нека бъдат в ръката ти пред очите им.21 И речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема израилтяните изсред народите гдето са отишли, и като ги събера от всякъде ще ги доведа в земята им;22 и ще ги направя един народ в земята, върху Израилевите планини; един цар ще царува над всички тях; и не ще бъдат вече два народа, нито ще бъдат за напред разделени в две царства.

Молитва на стража: “И в тоя миг на съдба, Владико пресвяти, пред Тебе стоя. Пред Тебе само издигам глас на молба и прося милост за вси неправди в дома Твой! Плача и казвам: О, помогни и стадото Израилево изведи на пасища тучни и бистри води! О, дай да се чуе блеене на стада! Днес повдигам аз ръка, слаб и немощен съсъд, страж от Земя и казвам: Ела, ела, ела и сам с гега в ръка, като овчар на стада, поведи и освободи паството от вълци в овчи кожи! Че отдавна оскумине със сухи треви. Ела като пролет красна сред поля и нека гугутка да се чуе сред полята, лозето да цъфне сред лозята. О, дай да видим Лицето Ти в пай! Амин!”

Победа в хвала! Още молбата бе на уста на стража и небесният Трон озари, и Слава полетя към Земи! Ответът на молбата се яви:

“О, стражо на съдбата и вий, които стенете за мерзостите, що ста­ват в Дома Божий сред Земята! В тоя миг на съдба чрез Силен вик от небесата сам Пастирът над пастирите с овчарски кривак – жезълът Ааронов, Мойсеев пак, в удостоение на милост голяма на стоение покрива Елисеевото учение (покрива му плеща в Елисеево учение) чрез дара велик на чудеса и знамения! И в тоя миг на съдбата чрез Силен вик от небесата благословено бъди свише седем пъти по седем от Мен, Вседържителя на всемирни съдби, Елисеево служение чрез дара велик на чудеса и знамения. И в тоя миг на съдбата чрез Силен вик от небе­сата благословен бъди свише седем пъти по седем от Мен, Вседържителя на всемирни съдби, Елисеево служение чрез жезъла пастирски на удостоение – дар на Дух Святи в чудеса и знамения. И в тоя миг на съдбата чрез Силен вик на Земята поеми пастирския кривак, жезъла Мойсеев пак, според Езекиила, съединен от два в един и поведи стадото за Мен! Стадото за Мен! Стадото за Мен!

Седем пъти по седем в пълнота благословен бъди, облечен в не­бесните съдби на пастирско служение и с дара на Дух Святи, жезълът на знамения и чудо, стадото Ми поведи към спасителни съдби на изкупление в преображение! Амин! Седем пъти по седем и седем пъти по седем благословен свише от Мен, Вседържителя на всемирни съдби в Троен Лик! В тоя миг въоръжавам чрез тройно удостоение стражевото стоение и в сила на жезлово съединение започва извеждане на стада чрез знамения и чудеса. Амин! Седем пъти по седем и седем пъти по седем благословен бъди и пътя си свят поеми в двойно удостоение Илиево, Елисеево и стражево служение в трето стражево изпълнение!

И в тоя миг на съдбата, облечен в двойна сила на съединение жезлово в ръка, път поеми на изпълнение сред Земята, и изведи стадата! Стадата! Моите стада! Моите стада! Моите стада, за които Единородният кръвта Си проля и откуп даде кат цена! И днес в Скончание, пред Съд велик на увенчание те са Мои завсегда! Мои са завсегда! Мои са завсегда! Иди, благословено стражево служение, в двойна сила на употребление и изведи стадата Мои в път на спасение чрез сила на чудеса и знамения! Амин! Седем пъти по седем благословено бъди свише, стражево служение в двойни съдби! И от днес навлезни в пътя свещен, поеми го ти и стадата Мои поведи. Амин!

Сам Аз, Всемирен Законодател и Съдия-Изпълнител, сред Съд върховен проявител, издавам Указ на съдба, че от тоз миг поема пътяна Земята тройното изпълнително служение чрез Йоановото Откровение – път на изкупителни съдби и извежда овцете вси, вси стада и ги събира в един стан Израилев сред Земя за велика бран кат на­род избран в наследие на небесни Ханаан! Ханаан! Ханаан! Амин!

Сам Аз, Законодател и Съдия, в тоз час от Трона Върховен изда­вам заповед на съдба, потвърдена чрез Велик съд на съдба! Гръмнете. Гърмове на съединение на жезъла на чудеса и знамения! И в една ге­га овчарска – един Мойсеев кривак в ръка да подеме изходът пътя си сред Земя – изкуплението от вси смешения на съдба.

Съде велик, в тоя миг Аз, Върховен Законодател и Изпълнител, Те моля, издай потвърждение на Указа в изпълнение да поеме път двоен жезловото съединение и да изведе и събере чрез войнствената съдба на увенчание Навин вси изкупени израилеви племена към велика бран за обещаната награда завсегда – Ханаанска земя!”

Хвала! Хвала! Хвала! Хвала велика пеем ние вси, всемирни, непаднали в грях певци и пред вси всемирни непаднали съдби отдаваме хвала за великия върховен миг на съдбата, че Новогодишният дар навлиза в изпълнение чрез съдбата и поема пътя си на освобождение на роба под тръбно явление като стадо Израилево в изпълнение сред Земя чрез Върховен съд велик на правда за во век! Хвала! Хвала! Хвала, Творче Всемирни на все о все всемирно създание непаднало и изкупено чрез кръвния принос на Височайшия Втори Лик чрез съдебен процес в Съд велик. И отдаваме хвала за великото удостоение на Третия Лик в озарение в годишното освобождение чрез Върховен съд велик на правда!

Хвала! Хвала! Хвала! Покланяме се ние вси, всемирни множества, свидетели на земната съдба, водила духовната борба и вси стада, употребени като патрони срещу неправдата, греха, завоювани във военна бран, за да опазят пътя към Ханаан. Употребени като меч въртящи на Земя, те се бранеха от поколение в поколение на съдба от деня на обявление на борба сред арената бойна Земя. Ний, непаднали небесни съдби, свидетелстваме сред Върховния съд велик, че достоен е! Достоен е! Достоен е Всемирният Троен Лик да се изяви чрез Силен вик и да благослови жезловото съединение в двойно проявление чрез единственото Илиево – Елисеево служение на третия страж в съдебно приключване небесните съдби като Войнство небесно и население, спасени души, граждани на Ханаана! Покланяме се завсегда и пеем ве­лика песен на съдба във велик върховен миг, когато поема пътя си в нетление изкупената войска и извежда Израилевите стада към Ханаана нови завсегда!”

“Покланяме се Ние, Върховен съд велик в изпълнение, в тоя миг пред Трона Върховен на осветление за великото и могъщо удостоение на пътя на спасение по Върховния план на изкупление! И като Съд велик във върховни съдби, Ний свидетелстваме, в потвърждение на осво­бодителни съдби чрез жезловото проявление като дар на Дух Святи в чудо и знамение, с пълно, върховно законно подпечатано право на Върховния съд велик изпълнение и проявен чрез Върховния Законодателен Трети Лик в милост над съсъда Му в знамение и чудо като Троен Лик чрез Върховен Силен съдебен вик! В тоя миг свидетел­стваме сред Земя като Върховен Съдебен Лик, че разрешаваме в тоя миг, според Върховния спасителен план на изпълнение, да гръмнат Седем гърма в последно изпълнение чрез дара на знаме­ния и чудеса при извеждане на вси изкупени стада, оправдани чрез Съд велик на небеса и да се съберат сред едно поле, в един стан, окръжен с троен войнствен кордон, към Нови Ханаан, Ханаан! Ханаан!

И потвърждаваме като Върховен съд на изпълнение, че вярно и точно е туй удостоение да поеме сам Върховният Законодател в Третия Си Образ съдби чрез дара на знамения и чудеса. И като с овчарска ге­га да поведе сам Своите стада чрез Глас Върховен на небеса! И вярната ще Му познае Гласа, и ще Го последва! И като печат на изпълнение върховно на Съда велик в правда ще се яви първото знаме­ние на Гърма и ще съедини жезлите в единство на съдба в пътя на извеждане сред мътната вода от народи и племена сред Земя! И сви­детелстваме в тоя миг на съдба, че вярно, вярно е това Слово от Небеса чрез Върховен Висок съдебен вик чрез дара на знамения и чудеса, в изпълнение на Третия Върховен Лик Законодателен, чрез съсъда на милост избран сред Израилевия стан.”

“Амин! Седем пъти по седем и седем пъти по седем в потвържде­ние на съдба от Мен, Законодателя, като Върховен Изпълнител чрез Третия Съдебен Лик пред Върховния съд велик, казвам: “Амин!” Седем пъти по седем и седем пъти по седем амин! Печат на съдба са късните освежителни Роси чрез знамения и чудеса над изведените стада и по­емане на ръководството на стадата, извеждане сред полята в един вър­ховен миг на съдба! Амин!”

“Хвала! Хвала! Хвала!” – Пеем ние, вси небесни певци и очите ни изглеждат ощ войнствените следи на небесната войнствена Мощ, която отлетя в помощ на Израилевия стан ощ! И днес пеем в хвала за наша­та всемирна изкупена сестра – планетната жителка, невяста на Христа. Хвала! В пира на Новогодишни тържества за слава во вишних на Небеса!”

“Хвала! – Пеем ние, всемирни съдби земни, изкупени и отдаваме хвала на Върховния Творец, Законодател и Съдия над земния прашец! Покланяме се в тоя миг чрез Висок съдебен вик в стражеви съдби от земи, пред Трона Му Върховен на небеса, чрез ухание на олтарите неръкотворни от нашата гърда, изпълнени в сила на Духа Света! Отдаваме Му вечна слава и хвала за во век в признателност от човек! О, поклон! Поклон! Поклон пред Трона Ти Върховен, Царю над вси ца­ре и над Царя на Нова Земя – небе! Покланяме Ти се за во век в съдба и Те признаваме като наш Цар и Господар над господарите за во век И Те молим за съдба, устрой пътя ни на хвала – Дух и Истина приеми от Земя! Сърце сломено и съкрушено не отхвърляй Ти! И от всяка Земя – душа приеми прошение чрез вяра в кръвната цена – Образа Ти Велик Втори сред Земя за изкупление над прашец и помилване чрез Третия Ти Образ кат прашец сред Земя!

Пеем ние хвала! Ранно утро в зора, Зорница избледня, олтари пламтят в хвала. Пеем ние, съдба! “О, хвала на Всемогъщия Цар!” – Пея аз, кадилен олтар. И в миг върховен на съдба като омара бяла аз, хвалата, летя, летя в утро ранно, ран Зефир, о, песен върховна сред Всемира! И кат всемирна аз съдба покланям се в хвала, единна с вси удове мои! И пеем ние хвала чрез стражева съдба! О, пеем ние в зора, хора и летим с крила, о, Закон в Дух на съдба, издигнат на Земя от Създание до Скончание в една могъща завсегда хвала! И пеем ние единни в съдба, наситена от флора в дълбина, окриляна от фауна на Земя!

О, хвала! Пеем ние, вси извори, бликащи в планинските недра! Пея аз, свидетелствена съдба, внедрена в Земя чрез пръски двадесет и петцветни сред Земя и приветствам Ниагара сред Земя, ний, две вър­ховни свидетелства! От Създание досега свидетелстваме чрез пръски си небесни, че изпълнихме волята Твоя, Творче на всемирната съдба, над флора като свидетелство за тоз върховен миг пред Твоя Лик. И ка­то стражи, внедрени в земните съдби, днес признаваме великата Ти милост и Ти се покланяме завсегда. И ний, вси творби, единни в хвали, покланяме се в тоя миг върховен на съдба, и чакаме изпълнение на тройното проявление, когато в един миг на чудо и знамение ще се яви Скончание.”

“Хвала, да бъде, Боже, волята Твоя! Нищожна аз, стражът Твой, в тоя час отдавам Ти хвала за таз върховна милост на ответа чрез немощна молба, че чу молитвата ми и болката ми в дълбина за стадата Твои и мерзостите вси сред дома Твой! И Ти, Всемогъщи, даде ответа Си в четиридесет дневно приключване на Земя! Благодаря Ти и Ти се покланям завсегда чрез благодарствена хвала! Амин!”

В тоя миг на съдбата, стражо, приех прошение и молбата и прик­лючвам в награда на третото четиридесетдневие съдбата и давам се­дем пъти по седем дни почивка на съдба. И навлизаш в петдесетдневие на приключване пред Небеса! И от днес за хвала станов хляб ще ядеш на Земя. И ще ти разреша, на 12 март 1960 г. ще те удостоя пред Небеса в удостоение на преломение. На тоз ден ще имаш удостоение да хапнеш от плода на овца!

Сабя Гедеонова ще се яви, що сън в стана се чу на съдби! Затуй не се чуди, че със светски хора ще се подкрепиш ти, защото сън ще им даде Бог, макар че Го отричат на Земя!

Благословение приеми седем пъти по седем, стражо на съдбите и от днес навлез облечена в двойно служение! Благословена седем пъ­ти по седем и седем пъти по седем от Мен, Вседържителя на всемирни съдби и навлезни в двойни съдби. Кат олтар пламни, благословена и облечена в бримките на съдбите от Мен, Вседържителя на всемирни съдби! Седем пъти по седем и седем пъти по седем благословена бъди в облеклото двойно ти! “Амин” от Мен, Вседържителя на всемирни съдби чрез съединението на двата жезъла, двете помазания на Илия и Елисея в едно велико единство! Амин!”

13.02.1960 г.

 



Гласувай:
5



1. elizabethborislavova - Разбирам, че си във възторг и се радвам
06.02.2022 13:18
За кожуха вече обясних какво е вчера. Например:
 Кожухът на Илия е руното Гедионово - едно и също със свидетелството на сянката и същината. 194/5
 силата илиева - кожуха (двойна светлина върху спасителния план). 230/24
Разбираш ли каков е кожуха? След като Илия беше грабнат кожуха падна на земята. Виж как е станало:
8 И като взе Илия кожуха си та го сгъна, удари водата; и тя се раздели на едната и на другата страна, така че двамата преминаха по сухо.
9 И когато преминаха, Илия каза на Елисея: Искай какво да ти сторя преди да бъда отнет от тебе. И рече Елисей: Моля, нека бъде в мене двоен дял от духа ти.
10 А той рече: Мъчно нещо поиска ти; но, ако ме видиш, когато ме отнемат от тебе, ще ти бъде така; но ако не, не ще бъде.
11 И докато те още ходеха и се разговаряха, ето огнена колесница и огнени коне, които ги разделиха един от друг; и Илия възлезе с вихрушка на небето.
12 А Елисей, като гледаше, извика: Татко мой, татко мой, колесницата Израилева и конница негова! И не го видя вече. И хвана дрехите си та ги разкъса на две части.
13 И като дигна кожуха на Илия, който падна от него, върна се и застана на брега на Иордан.
vacsine написа:
Кожух с 2 жезъла. Това стана като порно сериал.

цитирай
2. elizabethborislavova - Двата жезъла са стария и новия завет, единството между стария Божия народ и новия - Християните
06.02.2022 13:22
Разбирането на единствато на двата жезла е от огромно значение. Единия жезъл е стария завет и стария народ, с акцента върху десетте заповеди - закона. Втория жезъл е новия завет, новия Божи народ, духовните юдеи - ние християните. Между тях трябва да има единство. Целия живот на земята от началото до крае под знака на търсенето на правилното разбиране за връзката между тези две неща - закон, правила и любовта и милостта.
Слово: Езекиил 37-та глава.

15 Пак дойде Господното слово към мене и рече:16 Ти, сине човешки, вземи си един жезъл та напиши на него: За Юда и за другарите му израилтяните; тогава вземи друг жезъл и напиши на него: За Иосифа, жезъла на Ефрема и другарите му целия Израилев дом.17 И съедини си ги един с друг в един жезъл, за да станат един в ръката ти.18 И когато людете ти продумат и ти рекат: Няма ли да ни обясниш що искаш да кажеш с това?19 Речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема Иосифовия жезъл, който е в ръката на Ефрема и на другарите му Израилевите племена, та ще ги туря към него, към Юдовия жезъл, и ще ги направя един жезъл; те ще бъдат един в ръката Ми.20 И жезлите, на които си написал, нека бъдат в ръката ти пред очите им.21 И речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема израилтяните изсред народите гдето са отишли, и като ги събера от всякъде ще ги доведа в земята им;22 и ще ги направя един народ в земята, върху Израилевите планини; един цар ще царува над всички тях; и не ще бъдат вече два народа, нито ще бъдат за напред разделени в две царства.


dobrodan написа:
Оправяйте се със жезлите и кривака както можете.
98 пъти да кажа амин? И защо?
Скончавайте със стадата колкото пъти искате, но оставете, за бога, хората на мира.

цитирай
3. dobrodan - Гледай сега. Да напишеш цял закон върху жезъла
06.02.2022 15:01
трябва да имаш микроскоп и мноого фини игли, с които да изрисуваш текста.
Освен това жезълът може да се свива и разтяга, което допълнително усложнява работата.
После се иска световен неврохирург, за да съедини двата жезъла в един и да работят пълноценно, за да се изпълни закона: вълна до вълна и дупката пълна.
Отново несъстоятелно предложение.
Вие сигурни ли сте, че господ сам си е правил сина?
цитирай
4. elizabethborislavova - Защо трябва да го пишат върху жезъла - символи са това
06.02.2022 15:24
Библията и късният дъжд боравят със символи. Така е лесно разбираемо и Словото става кратко като обем. Например пророкът вижда три жаби и всичко става ясно. Вместо един тир хартия за да се обясни всичко е ясно.
Съединяването на двата жезъла засяга всички хора по света. И теб. Как например - например как да намериш баланс между краката - десет заповеди в стария завет, ръцете - десет заповеди в новия завет и сърцето.

dobrodan написа:
трябва да имаш микроскоп и мноого фини игли, с които да изрисуваш текста.
Освен това жезълът може да се свива и разтяга, което допълнително усложнява работата.
После се иска световен неврохирург, за да съедини двата жезъла в един и да работят пълноценно, за да се изпълни закона: вълна до вълна и дупката пълна.
Отново несъстоятелно предложение.
Вие сигурни ли сте, че господ сам си е правил сина?

цитирай
5. elizabethborislavova - Относно това кой е Бог син и как е роден
06.02.2022 15:48
Това са трудни за разбиране теми. Сигурно си чел в Библията за падналата Пелин звезда. Ето какво пише:
Откровение 8:11
А името на звездата е Пелин, и третата част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото се вгорчиха.
Има едно течение от древността до наши дни, което е представено от Пелин звездата - това е разбирането, че Божият Син не е Бог. На него му е дадена сила да отрови една трета от хората. Това са разбиранията на мухамедани, еовисти, старите платски евреи и други.
А Божият син е единороден. Ето как го казва:
Йоан 3:16
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
1 Йоаново 4:9
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.
Значи Божият Син не е създаден, както жабешкият дух нашепва, а е единороден, роден едновременно с Отец. Затова със сигурност Отец не си е правил сина, а те са родени, възникнали заедно. Затова човек е време да познае Създателя ни като Бог Отец, Бог Син и Бог Святи Дух. При вас доколкото знам вярвате само в Отец, наричан от вас алах.


dobrodan написа:

Вие сигурни ли сте, че господ сам си е правил сина?

цитирай
6. dobrodan - Ти продължаваш да мислиш, че съм мюсюлманин?
06.02.2022 16:01
Смяташ, че пет пъти на ден ще си виря д-то на килима и ще се моля на някого, дето го няма?
Доколкото съм поразгръщал библии и евангелия :), аз там видях букви, а не символи. Затова се чудом чудя как ще стане татуирането върху жезлите на цяла една света книга или поне стария и новия завет.
Едновременно може да се роди син и внук, син и брат, син и правнук, син и братовчед (или съответните от женски пол). Обаче да родиш едновременно бащата и сина му, е те такъв чалъм нема.
цитирай
7. vacsine - Смяташ, че пет пъти на ден ще си виря ...
06.02.2022 16:36
dobrodan написа:
Смяташ, че пет пъти на ден ще си виря д-то на килима и ще се моля на някого, дето го няма?
Доколкото съм поразгръщал библии и евангелия :), аз там видях букви, а не символи. Затова се чудом чудя как ще стане татуирането върху жезлите на цяла една света книга или поне стария и новия завет.
Едновременно може да се роди син и внук, син и брат, син и правнук, син и братовчед (или съответните от женски пол). Обаче да родиш едновременно бащата и сина му, е те такъв чалъм нема.

Нищо не разбираш ти. Туй са тайнства. Важна е правилната употреба на жезлите и жлезите.
цитирай
8. elizabethborislavova - Ако погрешно съм разбрала извинявай
06.02.2022 16:52
А и ти зададе въпрос, който вълнува мухамеданите - как така се е създал Бог, че едновременно две лица на Бога - Закона и Словото. Сложни неща са това, но се радвам, че не си вириш д-то пет пъти. Много добре го казваш - та може ли да е насочено нещо към Бога, когато идва от д-то? А милиард и нещо хора не се замислят и не им прави впечатление.
То е по темата - всъщност ето символ - изпращат към Бога излизащото от задниците.
Иначе цялата Библия е символи. Като почнем от цифрите и числата, минем през цветята, цветовете, устройството на земята, на човека, физичните и химични закони и явления и изобщо всичко.
Ето например за Илия - Бог го взе с колесница. С колко колела са колесниците? Защо днес има толкова много колесници с 4 колела? Не е случайно, че днес всеки има кола с 4 колела, както колесницата, която взе с огън Илия на небето.

dobrodan написа:
Смяташ, че пет пъти на ден ще си виря д-то на килима и ще се моля на някого, дето го няма?
Доколкото съм поразгръщал библии и евангелия :), аз там видях букви, а не символи. Затова се чудом чудя как ще стане татуирането върху жезлите на цяла една света книга или поне стария и новия завет.
Едновременно може да се роди син и внук, син и брат, син и правнук, син и братовчед (или съответните от женски пол). Обаче да родиш едновременно бащата и сина му, е те такъв чалъм нема.

цитирай
9. elizabethborislavova - Даже не дву лик, а трилик - това е Бог в пълнота
07.02.2022 11:50
Законът не се изразява чрез Словото. Ще обясня защо.
Законът, десетте заповеди е основата, върху която е организиран живота в цялата вселена. В човека законъ те вложен, представе символично (ти харесваш символите) чрез десетте пръста на краката. Законодателят е Бог Отец.
А Словото е съвсем друго нещо. Словото е Божият син. Пише така:
"1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана."

И за трите пръста си прав, както и за средния. Както знаеш сатаната също е триличен. И той е приготвил по един голям среден пръст на тези, които му се подчиняват и ги запечатва чрез беззаконие, хула и безверие.

Сърпът, чукът и петолъчката и трилъчката също са символи с духовно значение. Ако преставлява интерес ще ги обясня. Изобщо животът на земята е устроен символично по строг план. Внедрено е доброто и злото и те се борят в равна и честна борба за да може накрая да се тегли чертата. Ден и нощ не случайно се сменят.


dobrodan написа:
Законът нали се изразява чрез словото?
Излиза, че всички символи са божествени?
Включително оня с трите пръста, с преобладаващ среден?
Сърпът и чукът, петолъчката?
Трилъчката на Мерцедес?
Червеният фенер?
Ай стига бе?!

цитирай
10. elizabethborislavova - И в това, че ти се пикае има символика
07.02.2022 20:13
Ще я обясня накратко.
Както знаеш вече Бог е един в три лица - Бог Отец, Бог Син и Бог Дух. Законът го свързваме с десетте Божи заповеди - в стария завет двата крака с 10 пръста. В старозаветното служение хората са познавали Бог частично - само като Отец, Закон. Представено символично в човешкото тяло това ще рече човешкото тяло до кръста. Подчертавам думата КРЪСТА. КРЪСТА.
Всеки човек, дори и невярващите извършват заповяданите в стария завет церемонии по очистване от греха. Това че ходиш по голяма нужда, а в конкретния случай да пикаеш е служение за очистване от греха. Ако не изчистиш греха - няма живот, загиваш. Пробвай да не пикаеш известно време и ми се обади.
В церемониите в стария завет това беше заповядано като начин за очистване.
В стария завет това се промени. Та така - човекът до кръста символизира старозаветното служение и неговия начин на очистване. В новия завет това става чрез молитви.

Относно добро и злото - те са обективни неща, определяни през призмата на закона.
Сподели какво е станало с теб и живота ти? Все още не мога да те разбира? Сирак ли си, изнасилван ли си от баща ти? Без пари ли си? Жената и децата ли са те зарязали? Спореди, разтовари това, което те мъчи - помага, както и изпикаването.
dobrodan написа:

Ето, на мен ми се пикае, като го направя, това за мен ще е добро.

цитирай
11. elizabethborislavova - И правилно те мъчи религиозната идиотия
09.02.2022 12:11
Радвам се, че животът ти е наред, но все пак остава въпросът дали нещо в детството ти не се е случило.
Дали ти пука или не ти си знаеш - за мен беше важно да ти обясня какво означава. Питаше - обясних ти. Илюзорни са представите ти че случващото се около теб не те засяга. Че живеем във време на духовни и физически язви и теб не те засяга.

Относно религиозната идиотия сме на едно мнение, но изглежда не разбираш за какво става дума в откъсите от късния дъжд, което публикувам в блога си. Бог е търпял идиотиите до Съда, наричан още страшния съд. По времето на страшния съд Бог отхвърля всички църкви, християнските говоря, те другите изначално са далече от истината. Оттогава досега и във времето до Възкресението Бог е извън църквите. Влизайки в църква не можеш да изпратиш молитва, която Бог да чуе. Църковните служители също нямат връзка с Бога. Днес Бог е извън църквите, извън църквите е благодатта. Съдебните решения са свалени от небето в периода 1947 - 1982 г. За наше щастие - в България, на български език. Това е и удостоение и голяма отговорност за всички нас. И за теб. Който е чул това и те приема, не подкрепя носи голяма отговорност.


[quote=dobrodan]Никакви такива. Животът ми си е съвсем наред. Не бия метани като вас по цял ден,
изобщо не ми пука дали десетте пръста са десетте заповеди, предпочитам кожуха да е обръснат и лоното по-тясно, пари имам повече отколкото ми трябват, жена ми си е 6, децата - нормалните ядове.
Мъчи ме идиотията на вярващите, защото пречи и на тях, и на мен.
Никаква милост за малоумщината. С широката част на правата лопата в гърба, че да звъни надалеч :):):).
цитирай
12. dobrodan - Виж, чедо на не знам вече и аз кой бог,
10.02.2022 15:49
имам две статии за двете слънца в блога, лесно ще ги намериш, от последните са.
Всичко, което те интересува като възнесение, ще го намериш там.
Изключително ясно се вижда кога и защо кръстът е станал символ на бога.
Нищо общо с фалшивите църковни трактовки и молитви нямяа цялата работа.
Имало е възнесение и то не един път.
Само че за пълна смърт на субатомно ниво, дори и под това на елементарните частици.
Никой и нищо не може да спаси никого от това освен един фактор - чистия късмет да оцелееш.
Пък ако ти остане време, изтегли и "АзИЯ" от Олжас Сулейменов. Частта за Шумер ще ти даде доста подробни обяснения за някои ритуали и обичаи при погребването на мъртвите.
После, щом ти стиска, можеш да продължиш с дъждовете, язвите, паяците, плодовете и светлината.
Сядай и чети, силно е необходимо за теб. Може и да ти просветне, а може би не.
цитирай
13. elizabethborislavova - Какъв е смисълът да пишеш за неща, които не разбираш?
11.02.2022 19:33
Защо пишеш, след като сам не знаеш?
Нищо интересно няма в публикациите ти. Объркан човек, който вътре в себе си не може да постави ред няма смисъл да пише статии.

dobrodan написа:
имам две статии за двете слънца в блога, лесно ще ги намериш, от последните са.
Всичко, което те интересува като възнесение, ще го намериш там.
Изключително ясно се вижда кога и защо кръстът е станал символ на бога.
Нищо общо с фалшивите църковни трактовки и молитви нямяа цялата работа.
Имало е възнесение и то не един път.
Само че за пълна смърт на субатомно ниво, дори и под това на елементарните частици.
Никой и нищо не може да спаси никого от това освен един фактор - чистия късмет да оцелееш.
Пък ако ти остане време, изтегли и "АзИЯ" от Олжас Сулейменов. Частта за Шумер ще ти даде доста подробни обяснения за някои ритуали и обичаи при погребването на мъртвите.
После, щом ти стиска, можеш да продължиш с дъждовете, язвите, паяците, плодовете и светлината.
Сядай и чети, силно е необходимо за теб. Може и да ти просветне, а може би не.

цитирай
14. elizabethborislavova - Сигурно с някой друг си пишеш
13.02.2022 20:12
Ако наистина ти е станало кофти то тогава помагай. Няма да сбъркаш. Пречупи омразата си към България и опитай с любов да разбереш какво е това Слово. Съдебната светлина е обединяваща, тя е за целия свят. И за такива като теб, защото след Съда Бог е извън църквите и е отхвърлил всички църкви.
Как да помогнеш - на първо време да разбереш и приемеш. На второ - да се ангажираш с благовестието на царството. Някога ранното благовестие е тръгнало от плътския Израил, а голямата, съдебната реформация - съдебното благовестие на царството тръгва от България.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 645159
Постинги: 912
Коментари: 1024
Гласове: 2560
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031