Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2020 19:18 - Предупреждението наречено Среднощен вик - или защо цялото протестанство и държавите, в които то преобладава нямат благодат пред небето
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 4804 Коментари: 40 Гласове:
4

Последна промяна: 01.11.2020 18:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Предупреждението, наречено Среднощен вик

В Матей 25 глава е описана притчата за петте разумни и петте неразумни. Докате Младоженецът се бавеше се нададе вик: Ето младоженецът [иде!] излизайте да го посрещнете! Това е среднощният вик. Тъй като мнозина мислят, че именно те са от петте разумни предлагаме на Вашето внимание откъс от Късния дъжд, в който Бог обяснява какво е среднощният вик.


9/2 „Среднощният вик е предупреждение, че Младоженикът иде, да се приготвят десетте девици и се покрива с изпълнението на съдебния висок Вик в явлението на съдебния Глас на Бореца Пети в едно духовно единство с Ангела четвърти тяхната взаимно действаща работа в изпълнение на земната им мисия за извеждане остатъка Божий от духовен Вавилон.

…третият ангел… смеси светлината на „среднощния вик“ с високия съдебен Вик. Третият ангел не се приготви чрез предупреждението ,което сам носеше, а присвои мисията на Четвърти, приписа си дялото на високия съдебен Вик…  

Среднощният вик е предупреждение към църквата да се приготви, което означава, че е имало интервал от време от предупреждението до явлението на Младоженика.   E. Г. Вайт, в чина си на „адвентен пророк“ е весталка…  

Ето, Младоженекът иде!” Това е Среднощният вик, който се покрива с предупреждението на Третия ангел. Но Лаодикийският трети ангел, носещ предупреждението, сам не се приготви! Той не разумя, че между Среднощния вик и явлението на Ангела четвърти имаше интервал от време. Дялото на Ангела Четвърти беше ”Високият съдебен вик”. Той първо се явява в чин ”Глашатай” по кръстопътищата, за да събере Десет девици и се приготвят за сватбената вечеря. Но повтарям, Третият ангел не се приготви, той отново се яви, но не готов, за да бъде избълван. А глашатаят в служение събира сватбари от кръстопътищата.

Лаодикия е имала достатъчно време – повече от век, за да се приготви, но тя не позна своето благодатно време за приготовление.

От кръста на Христа над Земя стои знак от небеса. Едва в 1833 г. е призован Мюлер. А в 1844 се явява Е. Вайт. Едно столетие по-късно се призовава чрез Глас съсъда на Гласа – приемник на Гласа от небето. В 1948 г. се явява знамение сред планета Земя – имаме образуване на еврейската държава – Израил се прибираше от четирите краища земни в своята земя. Този знак е небесен. Христа е в Светая Светих и урежда съдбите израилеви чрез Съда велик пред закона на правда. И второто знамение се яви в земята /държавата/ на новозаветната духовна същина, според Езекиил 34 – отхвърлянето на пастирите на духовните общества в България и освобождаване на стадата Христови – Бог Всемогъщ поемаше дялото в Своите ръце.

А Глас в пустиня остана Среднощният вик на предупреждение към Третия ангел – Лаодикийско ръководство.

О, колко страшно щеше да бъде, ако Луна би се изявила за Слънце! Тогава би загаснала и последната искра на живот от Земята флора, фауна и човек!

Но Всемогъщият и мъдър Бог, обвит в светлия дневен лъч на светлината, изгрява с могъщата струя на Светлината, с могъщите лъчи на живота жизнен и го поддържа сред тъмната и мрачна земя!

Питам и все ще питам, наистина ли е изчерпателна светлината ”лунна” на пророческото предупреждение за явлението на могъщия слънчев лъч на Ангела на Завета, който озарява планета Земя със светлината своя в ден светли и дарява живота жизнен над земя?

Питам Третия ангел в чин ”Лаодикия” – адвентно ръководство на новозаветната църковна съдба, който налага последно пророчество и заема мястото като предупреждение на изпълнението, подобно на Луна, която заема мястото на Слънце, или нощ, заела мястото на деня като сянка, заела мястото на реалността!

Дръзвам и питам седящата на звяр царица, не е ли тя вдовица? Или Третият ангел, явяващ се в качеството на Четвърти и Бореца пети! Где е ”среднощният вик”! И що е ”Силният вик”!

Библейският писател от 1844 г. предупреждава, изчерпателно ли е предупреждението, че Христа е влязъл в Светая Светих да очисти небесното светилище? Тъй като земната първа скиния, построена под строгото водене на Небето чрез Мойсея, по подобие на оригинала в Небето, предупреждава като сянка, че след прекратяването на земното скинично служение Христа влиза в небесното светилище, като първо остава в Светая и преминава в Светая Светих! И толкова ли, дотук ли свършва Светлината? Не е ли дадена по-голяма яснота за Третия ангел? Според Адвентния ”пророк” от 1844 г. Христа е влязъл в Светая Светих и приключва със земния въпрос.

Ако това е само толкова, колко обърканост внася този въпрос! Какво отговарят ръководителите на адвентния народ: ”Ние сме Приключващият земния въпрос фактор.“ И продължава: ”Ние сме Третият ангел в пълнота, печатът ни е в ръка, и друго няма, а ако има, то не е от Бога, а от Сатана! А за сто четиридесет и четири хиляди ние сме наясно, това сме ние! Това е литературата на ”пророка” Е. Г. Вайт. Повече няма и не ще има!”

А така ли е? Нима ”пророкът” не е отишъл твърде далеч, за да изрече тез думи? ”Ако има друга светлина, тя не е от Бога, а от Дявола, защото внася обърканост!” О, това е хула против Святия Дух, който ръми ранната и късната Роса според нуждата на църквата Христова!

Тогава кого предупреждава Верният Свидетел в Откр.:14? Наистина въпросът внася объркване, както и самият ”пророк” и свидетелствата на предупреждението, които налага самият той като изчерпателни със следните подчертавания: ”Друга светлина няма и каквато и да се появи, не е от Бога, а от Сатана!“ Хулата вече е изречена и предварително чрез ”пророка” свързва като с верига объркаността на народа, че и ”литературата е Ангел четвърти”!

Затова е предупреждението на Откр.3:14! О, колко смело и безогледно се налага човешкият авторитет без да съзнава, че отрича и изрича Слово като огън, който сам го изгаря в мига на Всесилния Божествен анализ! Наистина, кой е този професор сред планета Земя, който поднася своята хипотеза сред един културен свят, а неговите последователи я налагат като достоверна теза? Не ще ли се смее и самият професор на тяхната дързост? Или теоретикът, който развива една неверна теория и скицира един макет неизпълним, да уверява готовността на оригинала? Построеният макет не е още приложението му в изпълнение.

Но сега не става дума за хипотеза, наложена за потвърдена теза, нито пък за един макет, който се прилага в реалност на изпълнение. А за съвършенството на една интересуваща човечеството Светлина, от която зависи спасението на една целокупност от три пояса земни творения – флора, фауна и човек, за човешката душа, за вечен живот, за един вярващ свят, очаквал от Създание до Скончание съдбоносния лъч на озарение при приключване на земната история и целокупност земна чрез един Съдебен процес. Ние вярващите не можем да налагаме своите убеждения на земния свят, мо той не ги подири!

Но тук се касае за нашето спасение! Ние, всички вярващи, бихме се повдигнали и като едно цяло бихме попитали в един глас, от Създание до Скончание, Третия ангел: ”Ти ли си Четвъртият?” Няма ли да се появи повече Светлина да разясни всички тайни в загадки и намеквания в Словото Божие? Да озари жадните, очакващи светлина души?

Какво трябва да разбираме и чуем чрез литературата на Е.Г.Вайт? Тя само предупреждава, но не озарява за Скончание. Не докладва за Великия съд в правда на Закона и за земните решени съдби. Как приключи Земният съдебен процес и какви са неговите решения. И как Великият Ходатай Христа приключи своята защита пред Трона съдебен и Закона! Как Той самият се оправда от обвинението на Сатана. Как биде строено Неговото войнство и как се оправда и запечата Как? Как Откр.7-ма и 14-та се яви? Как защити един паднал свят, една целокупност земна и Земя, за които се води хилядолетия таз борба? И как ще приложи Своята Правда и кръвната цена за изкупление? Как най-после ще се очисти земното и небесното светилище? И каква е присъдата на Сатана с неговото войнство?

 

Всемогъщият Бог благоволи и Якова употреби във велики патриархални съдби на дванадесетте представители на дванадесетте Израилеви племена като сянка, сочеща реалните съдби на Второзаветния народ Божий и дванадесетте апостоли, стълбове в Христовата църква, която в Скончание явява дванадесетте духовни Израилеви племена от всички народи и племена, езици и колена. Тъй Исавовата неоценка в повторение ще се яви и сред втория народ Божий, в Лаодикия, чрез Среднощния вик – зова на Отца Исака към Исава: „Принеси ми жертва, за да те благословя.” или „Ето, Младоженекът иде, пригответе се (към Десетте девици), Лаодикийци и Го посрещнете.” Но Младоженекът се бави и те задремват със светилник без елей.

Предупреждението на среднощния вик се явява, но Младоженекът се бави, защо ли? Пита се защо? Защото в повторение пак се явяват две съдби – двама братя, Исав и Яков, голямо и малко събрание. Но големият закъсня да се приготви и малкият – червеят Яков грабна благословението чрез Високия съдебен Вик (Откр. 18:4) или чрез Глас от небето, в разрешение на двете земни съдби. Голямото и малко събрание пред Небето, пред Отца, се яви в изпълнение на поръчение: „Приготви Ми блюда, обрязани чрез Дух Святи, очистени чрез Кръвта на Христа, да се явят на Авраамовата софра – невястина, да се наситят със сватбената вечеря.”

Но как ще се яви Лаодикия пред Небето? Исав презря първородството, Лаодикия презря обещанието чрез първородния, чрез обрезанието в Дух Святи с огнената диря – езика незнаен чрез кръвта Христова. Лаодикия отхвърли удостоението на предупреждението чрез Среднощния вик, или първото оросение на Петдесятния Дух – кръщението със Святия дух. Лаодикия не се приготви! Тя не прие обрезанието и не се обряза в духовния орган на Израйлевия белег – езика незнаен. Тя хулеше огнената диря на Кръвта Христова в очистение на сърдечния олтар в Дух Святи с белега на незнайния език. Лаодикия без страх приписа действието на Святия Дух на Сатана, не го позна, както Стария Израил на позна Божия Син – Месия, но го охули и разпна. Тъй Лаодикия, похулила действието на Святия Дух при ранното Петдесятно оросение, как ще приеме Късното одъждение на благословение? Тя счете Кръвта Христова за нищожна. Затова законникът Израил, в повторение сред втория род – Малкото Юдино събрание – остатъка Лаодикийски, ще се яви с голяма оценка към очаквания дъждец в оросение – силата на Святия Дух над Петдесятното кръщение, който ще приготви блюда на почетна употреба, и като жертва в принос пред Отца Си грабна благословението, което се изрази в призвание, Яковово помазание – Камъкът, стълбът на Ветил или Божият дом се над него изгради. Също в съновидение, в Яковово изгнание Бог Всемогъщ го крепи, когато бяга от Исава – Израил, Лаодикия. Но Яков видя стълбата към небе, водеща победата небесна. Амин. Наистина Лаодикия не оцени Среднощния вик, не го разбра чрез Словото Божие и не позна пророческата линия в изпълнение на обещанието, и не можа да грабне благословението. Големият син Исав – Израил – Лаодикия, в повторение, не разумя Високия съдебен вик чрез предупреждението на Среднощния вик да се приготви: ”Приготви се, приготви се да те благословя”. Затова пък приготвилият се Яков – Малкото Юдино чрез Святия Дух и десет заповеди Божии грабна благословението Авраамово, Исаково, Отцуво, което се изяви в късното петдесятно оросение, късния дъжд на могъщи благословения над две съдби, две родови линии на плътския Исав, който продаде първородството си в лицето на Сина Божий, Месия за купа леща. Но Яков го грабна с цената на живота си земен; макар и да страда, той го прие с готовност, за да спечели небесния живот. 

 


Тагове:   вест,   гласът,   ВиК,   съдебен,   вайт,


Гласувай:
7



1. watchtowerman - Кой нададе среднощния Вик, след като
26.10.2020 19:55
и "десетте девици" "заспаха"...Значи, Всички християнски църкви( числото 10 е израз на пълнота - всички) са "заспали" относно идването на Христос, а се чува Вик...Кой надава този "вик", че Христос Идва ?!...Този "ВИК" НЕ ИДВА от Християнските "Деноминации", ТОЙ Идва отдругаде ?!...
цитирай
2. elizabethborislavova - Точно така
26.10.2020 20:06
Среднощният вик идва от небето.
Знаеш ли кога се е случило това?
watchtowerman написа:
и "десетте девици" "заспаха"...Значи, Всички християнски църкви( числото 10 е израз на пълнота - всички) са "заспали" относно идването на Христос, а се чува Вик...Кой надава този "вик", че Христос Идва ?!...Този "ВИК" НЕ ИДВА от Християнските "Деноминации", ТОЙ Идва отдругаде ?!...

цитирай
3. elizabethborislavova - И не си прав, че и десетте са заспали
26.10.2020 20:07
Само петте са заспали. А петте разумни не са.
watchtowerman написа:
и "десетте девици" "заспаха"...Значи, Всички християнски църкви( числото 10 е израз на пълнота - всички) са "заспали" относно идването на Христос, а се чува Вик...Кой надава този "вик", че Христос Идва ?!...Този "ВИК" НЕ ИДВА от Християнските "Деноминации", ТОЙ Идва отдругаде ?!...

цитирай
4. mihala - Поздрав,elizabethborislavova,
27.10.2020 09:30
Не съм запозната с адвентните писания, но според Новия завет Исус Христос е дошъл за да спаси погиналото. Това не означава ли,че Старият завет е изпълнен и реализиран, а в Новозаветното писание се казва ,че не всичко е полезно.Не това,което влиза в устата е мръсно, а това,което излиза от нея. За среднощния вик показва раздела между стария ден и новия ден. Часовото време- 24часа и първия час на новия ден.
цитирай
5. elizabethborislavova - Здравей,
27.10.2020 09:40
Написаното не е адвентистко, както и аз не съм адвентистка. Не ти и трябва да знаеш писанията им, освен това, което е важно - че чрез тях Бог е вдигнал и поставил отново на пиедестал едната от двете заветни истини - тази да закона. Векове наред в църквата тя е била потъпкана. Христовото учение е учение за единството на Дух и Закон, двете риби, с които Исус храни нас народа си, Синай и Голгота.
Публикациите ми са изцяло чисто Божие Слово, свалено от небето в период от 35 години - 1947 - 1982 г. То е предназначено да реформира, подготви човечеството за скорошното възкресение.
Ще се радвам ако има ш въпроси да ги коментираме.
mihala написа:

mihala написа:
Не съм запозната с адвентните писания, но според Новия завет Исус Христос е дошъл за да спаси погиналото. Това не означава ли,че Старият завет е изпълнен и реализиран, а в Новозаветното писание се казва ,че не всичко е полезно.Не това,което влиза в устата е мръсно, а това,което излиза от нея. За среднощния вик показва раздела между стария ден и новия ден. Часовото време- 24часа и първия час на новия ден.

цитирай
6. mihala - Написах това,
27.10.2020 10:57
защото се споменава Елена Вайт, а тя е адвентистка пророчица. Загатваш за закона в стария завет. Вярвам,че Исус Христос е бил обрезан евреин. Той е изпълнявал закона и в Божията пълнота е дошъл сред хората за да видят какви трябва да бъдат, защото не са притежавали Утешителят Святия Дух. Хората не са приели това кръщение и са разпънали Исус Христос. Тези,които го приеха станаха Божии чада и Бог е в сърцата им. Който вярва в Исус Христос е християнин, а не юдеин.
цитирай
7. fun1001 - ..кашата, става, се по..забъркана..Как Исус Христос, е хем Юдеин, а последоват.му, НЕ са ???
27.10.2020 13:03
mihala написа:
защото се споменава Елена Вайт, а тя е адвентистка пророчица. Загатваш за закона в стария завет. Вярвам,че Исус Христос е бил обрезан евреин. Той е изпълнявал закона и в Божията пълнота е дошъл сред хората за да видят какви трябва да бъдат, защото не са притежавали Утешителят Святия Дух. Хората не са приели това кръщение и са разпънали Исус Христос. Тези,които го приеха станаха Божии чада и Бог е в сърцата им. Който вярва в Исус Христос е християнин, а не юдеин.

цитирай
8. fun1001 - ...май май май..
27.10.2020 13:05
четем Словото, като Рогатият..с краката нагоре..

.....всяка Религия, поробва Свободният Дух!
ТЕ затова, и са ги нароили..ислям, будизъм, юдаизъм, се тая...
цитирай
9. elizabethborislavova - Тук го четем отдясно-наляво и отгоре-надолу
27.10.2020 16:16
И си напълно прав.
Ето защо се е случила случката. А случката е следната: дълго време Бог е търпял църквите да се кичат с името Му, но да ядат своя си хляб, да имат изкривена религиозна представа. Днес обаче, след съда Бог е отхвърлил всички съществуващи религиозни общества по света. Бог не чува, не благоволява нито една религиозна общност от каквото и да било естество. Така че вече имаме свобода. Да дишаме свободно.
fun1001 написа:
четем Словото, като Рогатият..с краката нагоре..

.....всяка Религия, поробва Свободният Дух!
ТЕ затова, и са ги нароили..ислям, будизъм, юдаизъм, се тая...

цитирай
10. elizabethborislavova - Няма каша, а има неразбиране, готова съм да дискутираме привидната каша
27.10.2020 16:20
Просто е.
Има плътски юдеи, плътски народ, за който говорите.
След Петдесятница службата на стария премина и вече имаме духовни юдеи - ние християните и Вие, надявам се. Защото пише така:
Римляни 2:28
Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта;
Римляни 2:29
но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.
Изложеното от теб е точно така за Вайт, за Христос.
fun1001 написа:
mihala написа:
защото се споменава Елена Вайт, а тя е адвентистка пророчица. Загатваш за закона в стария завет. Вярвам,че Исус Христос е бил обрезан евреин. Той е изпълнявал закона и в Божията пълнота е дошъл сред хората за да видят какви трябва да бъдат, защото не са притежавали Утешителят Святия Дух. Хората не са приели това кръщение и са разпънали Исус Христос. Тези,които го приеха станаха Божии чада и Бог е в сърцата им. Който вярва в Исус Христос е християнин, а не юдеин.


цитирай
11. nkf - Най-после се изясни от коя точно ...
28.10.2020 18:39
Най-после се изясни от коя точно хитриянска секта си. :) Иншалах, нЪл тъй, хебрейке. :) хех Тука под воала на тия псевдорелигиозни глупости, да не пропагандирате многоженство, а? Ако е тъй-подкрепям! :)
цитирай
12. elizabethborislavova - Здравей, как е науката?
28.10.2020 21:51
Много ми харесва като кажеш "хитряни". Действително християните сме хитри хора. Освен богатството на тази земя, благодатта и мира ще получим и вечен живот. А някои хора и тук прецакани, пълни със злоба и недоволство и във вечността прецакани.
цитирай
13. nkf - Всичко е наред с науката, благод...
29.10.2020 14:12
Всичко е наред с науката, благодаря. Хитростта е достижение на примитивните и недоразвитите, както съвсем точно е казано: "Хитростта е мъдростта на простия човек". В този смисъл, аз потвърждавам, че хитрияните сте хитри, то затова и така Ви наричам. :) Иначе, богатствата на земята не са за вас, алахът ги е определил за избрания му народ - еврейчетата. Вие, хитрияни и мюслеми, сте разходен материал. Освен това, никакъв вечен живот няма да получите, вие сте си мъртви. Какво значи това, няма да обяснпвам, защото нито има смисъл, нито ти пък можеш да разбереш. Ако визираш мен, казвайки, че съм злобен, прецакан и недоволен, в грешка си. :) Аз съм великодушен и добронамерен човек, но от време на време ме дразнят глупаците и плебеите /обикновено двете категории се припокриват/, та си позволявам по чорбаджийски да им тегля майни. :) И- не, не съм прецакан никак-живея си живота такъв, какъвто ми харесва и му се наслаждавам. :)
цитирай
14. elizabethborislavova - Радвам се, че си добре
30.10.2020 17:35
Аз писах по принцип. Ние християните и тук имаме благодат, и във вечността вечен живот. Под хубаво нямам предвид пиене на бира и гледане на мач. Публикуването тук засяга цялото протестантство, стотици милиони хора. Имало е покана, бог ги е чакал и е станало каквото станало. Разбираш ли?
цитирай
15. nkf - Ти защо смяташ, че под хубав живот аз ...
01.11.2020 13:48
Ти защо смяташ, че под хубав живот аз разбирам точно пиене на бира и гледане на мачове? Впрочем - нито пия бира, нито гледам футбол и въобще телевизия.
цитирай
16. elizabethborislavova - Какво е хубавото тогава за теб? Блажен ли си?
01.11.2020 18:08
nkf написа:
Ти защо смяташ, че под хубав живот аз разбирам точно пиене на бира и гледане на мачове? Впрочем - нито пия бира, нито гледам футбол и въобще телевизия.

цитирай
17. elizabethborislavova - Толкова е важна тази публикация, че си заслужава да го попитам разбрал ли е?
01.11.2020 18:10
Съдбата на цялото протестантство не е малко нещо. Ти разбра ли за какво става дума? Следнощният вик е духовно събитие с реални измерения от средата на 19-ти век. А сто години след това се случва случката.
fun1001 написа:
elizabethborislavova написа:
Аз писах по принцип. Ние християните и тук имаме благодат, и във вечността вечен живот. Под хубаво нямам предвид пиене на бира и гледане на мач. Публикуването тук засяга цялото протестантство, стотици милиони хора. Имало е покана, бог ги е чакал и е станало каквото станало. Разбираш ли?


цитирай
18. blagovesteliseev - Защо сменихте заглавието?
02.11.2020 14:16
Звучи стряскащо.
цитирай
19. elizabethborislavova - И на мен ми се вижда подозрително блогът nkf, който започва с цитат от Библията да сее омраза срещу вярата
06.11.2020 08:58
Призивът ми е да коментирате по същество. Публикуваният тук откъс касае съдбата на държавите, в които протестантството преобладава. Питах те изрично: разбираш ли за какво става дума или не? Ако не да го обясня.
цитирай
20. blagovesteliseev - Писах на подозрителния нкф
06.11.2020 12:39
Индикатор за възвисеност е способността да се контактува и общува с по-низшите, не мислиш ли. И се оказа, че той не може да общува с по-низши от него. Мен тези теми много ме вълнуват и искам да разбера какво се казва в тези публикации.
цитирай
21. nkf - Призивът ми е да коментирате по с...
06.11.2020 17:10
elizabethborislavova написа:
Призивът ми е да коментирате по същество. Публикуваният тук откъс касае съдбата на държавите, в които протестантството преобладава. Питах те изрично: разбираш ли за какво става дума или не? Ако не да го обясня.

Протестантството отдавна е умряло, да ти кажа, ако не знаеш. Към "Изгрев" е тръгнало и останалото хитриянство. :) Къде виждаш омраза бе, моето момиче?
цитирай
22. nkf - Индикатор за възвисеност е спос...
06.11.2020 17:13
blagovesteliseev написа:
Индикатор за възвисеност е способността да се контактува и общува с по-низшите, не мислиш ли. И се оказа, че той не може да общува с по-низши от него. Мен тези теми много ме вълнуват и искам да разбера какво се казва в тези публикации.

Елисеев, видно е, че си от най-просташко-плебейско тесто и даже нямаш елементарни навици за що-годе културно общуване. Айде, ако обичаш стой на санитарна дистанция от мен и не влизай в диалози, нежелани.
цитирай
23. blagovesteliseev - Пречиш ми
06.11.2020 19:05
Мен тези теми ме интересуват. Престани да спамиш. Ако обичаш изтрий целия този спам.
цитирай
24. elizabethborislavova - Искам да ви помоля да пишете само по темата
06.11.2020 21:49
Също така по възможност да не се цитират цитати на цитати. Така коментарите под публикациите стават нечетивни. Молбата ми е да си изтриете коментарите, които не са по темата.
Обръщам внимание какво е това:
Всички публикации в тази страница са Божие Слово, идващо директно от небесния олтар, според пророчеството в Откровение 8:5, в което се казва: И ангелът взе кадилницата, напълни я с ОГЪН ОТ ОЛТАРЯ и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус. Това Слово в Библията е наречено още: - Късният дъжд - Яков 5:7 И тъй, братя, останете твърди, до Господното пришествие. Ето земеделецът очаква скъпоценния плод от земята и търпи за него докле получи и ранния и КЪСНИЯ ДЪЖД. - Скритата манна: За нея говори в Откровение 2:17 "Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: На тогова, който победи, ще дам от СКРИТАТА МАННА." - РОСАТА, която пада по цялата земя, а руното остава сухо от Съдии 6: 40 - 12-ТЕ КОША С КЪШЕИ ХЛЯБ, останали от петте хляба, с които Исус нахрани 5 000 души, според Матей 14:20, Марка 6:43, Лука 9:17 -СВЕТЛИНАТА от Откр.18:1, от която се просвети цялата земя. - Слънцето или СЪДЕБНАТА СВЕТЛИНА, върху която е стъпила и с която е въоръжена истинската Църква от Откр.12:1 - 1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди. - СВАТБЕНАТА ВЕЧЕРЯ. Нарича се сватбена вечеря, защото информира за приключилия Първи, небесен или наричан още Страшен съд. Решенията на този съд са дадени от Бога на хората в продължение на 35 години - от 1947 до 1982 г. Те са давани и записани на български език и ние първи имаме възможност да научим това. То е предназначено да подготви човечеството за най-великото и славно събитие - възкресението на праведните. Пророк Данаил пророкува за днешното време като казва: Данаил 12:12 "Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни." Блажен всеки, който чете и приема това Слово. Сега е това време. Вавил
цитирай
25. nkf - Кое не е по темата?
06.11.2020 21:53
Кое не е по темата?
цитирай
26. elizabethborislavova - Повечето коментари по-горе
06.11.2020 21:59
А темата е Среднощният вик. Реално духовно събитие с пряко житейско отражение. Съдбата на протестантството, Лаодикия. След Лаодикия Бог е избрал България.
цитирай
27. nkf - Трудно се коментира събитие, сл...
06.11.2020 22:15
Трудно се коментира събитие, случило се в главата на един отделно взет луд. :) Освен това -протестантството отдавна умря. :) Така като гледам, вие, адвентистите от седмия ден, останахте няколко стотин хахави, за които ЦПЗ-тата престъпно не се грижат.
цитирай
28. elizabethborislavova - Не е нужно да го споделяш публично, дали с илуд е твой личен проблем
07.11.2020 14:08
А за протестантството си прав. Проблемът е, че той последната, най-съвършената християнска деноминация. Останалите са доста семпли в разбирането си за Бога. След избълването на лаодикия - протестантството какво става според теб?
цитирай
29. nkf - За твое разочарование, не съм луд в ...
07.11.2020 14:14
За твое разочарование, не съм луд в нито един мсисъл на тази дума. Твоята психически и интелектуална състоятелност обаче, е под сериозен въпрос. Така, що се отнася до липсата ти на елементарни познания, елементарна култура и простоватата вяра в чудеса. Пет пари не давам за протестантството, а още по-малко за адвентната секта, където членуваш.
цитирай
30. elizabethborislavova - Важното е, че има духовна работа, възложена на България, а още един интелигент е загубен за каузата
07.11.2020 17:48
Обещаният късен дъжд е излят в България. Нашата задача е да го разнесем по света. Аз това правя. Ако искаш да вършиш нещо смислено - давай, помагай. Скоро Исус ще дойде и всичко ще загуби смисъла си, освен ако спечелим вечния живот.
цитирай
31. nkf - Исус ще дойде, когато цъфнат ста...
07.11.2020 18:43
Исус ще дойде, когато цъфнат старите налъми на дедо ми, тоест никога. :) Колкото до смисъла-ти изобщо знаеш ли какво е смисъл-ей тъй, семантично дори? хех :) Тъй като аз върша само смислени неща - няма как да помагам :) хаха на умствено недоразвити и психично болни като теб и групичката адвентисти от пети километър. :) Пиеш ли редовно мента, глог и валериан; посещаваш ли поне веднъж месечно д-р Саян? :)))
цитирай
32. elizabethborislavova - Чудесно е, че позициите са ясни
07.11.2020 21:02
а именно, че ти като умреш това е краят. А ние, верните на Бога - имаме вечен живот. В нови тела, във вечността. Всеки сам избира. Затова тук е важно следното: в средата на 19-ти век Бог е предупредил последната, най-хубавата, лаодикийсакта църква, протестантската. Предупредена е да се приготви и да се представи като първи начатки на предстоящия Страшен съд. След още 100 години Лаодикикия не е готова и затова Бог прилага притчата за събраните от пътищата и кръстопътищата. В 1947 година Бог започва съживление и избира човек, българка, която да е последния пророк. Чрез нея в продължение на 35 години е свалена светлината, решенията на Страшния съд.
А през 2016 г., според пророчеството на пророк Данаил, започва разнасянето на тази светлина. За всеки, който я приеме Бог казва, че е блажен.
А врагове е имало винаги. Това ни става ясно като четем как апостол Павел е правил същото, каквото ние днес. Само че той с ранния дъжд, а сега ние с късния.
цитирай
33. nkf - Ти си идиот, Бориславова, в клин...
07.11.2020 22:20
Ти си идиот, Бориславова, в клиничния смисъл на думата. Пояснявам: идиот не е обида, а диагноза/медицинска/. Идиотията е една от степените на олигофренията, наред с имбецилността и дебилността. Идиотията е вид психическо отклонение и е най-тежката степен на олигофренията. Характеризира се с почти пълно отсъствие на интелект като един от главните белези на тази болест е пълната невъзможност за МИСЪЛ, плюс невъзможността да се разбира СВОЙСТВОТО И ЗНАЧЕНИЕТО не само на личните и чуждите постъпки, но на абсолютно всичко в заобикалящия /болния/ свят и в природата като цяло. В случая, примерът за липса на какъвто и да е интелект у теб, вземам от твоите думи, цитирам: "а именно, че ти като умреш това е краят. А ние, верните на Бога - имаме вечен живот. В нови тела, във вечността.". Наистина човек лишен от елементарни познания, от способност за елементарна логическа преценка, може да изръси такава непомерна тъпотия. Бориславова, ти като умреш, как ще те съживят бе, пиле недоклатено? И какво ново тяло ще ти дадат? Етерно, светлинно... или като това, дето сега имаш - въглеродно? Ти къде си видяла и чула нещо биологично да е устойчиво, колкото една цяла вечност? Какво значи вечност бе, патко застреляна? Ти на базата на какво я мериш тази вечност. Ти знаеш ли защо именно вечността се нарича вечност или другия свят, тир наног, ануин, елизиум, валхала, рай, хадес и т.н. имената са безброй? Толкова си проста и залюхана, че даже не си струва да ти с еказва - няма да разбереш дори това. Необразована простачка. Че ти си мъртва в момента, по всички критерии. Освен да рецитираш някакви налудни бълнувания, не можеш една проста своя, лична мисъл да кажеш. Оставям настрана културно-цивилизационното ти ниво - там си не нула, а 100 степени под нулата. То едва ли си прочела и една детска книжка в психопатичния си животец.
цитирай
34. elizabethborislavova - Ще има възкресение
08.11.2020 09:57
Това е начинът, по който Христос възкръсна. Имаме и примера на Енох, Илия и Мойсей, а също и Лазар. Това свидетелство е истинно.
А ти недей, като не искаш. Много се радвам, че има хора, които доброволно се отказват от вечността. Това ще позволи на някой, който има грехове, но се кае да влезе той във вечния живот. А не разбрах ти имаш ли друта алтернатива на смъртта, гроба, червеите и нищото. Моята ти я обясних.
цитирай
35. nkf - Нищо не можеш да обясниш, идиотке!
08.11.2020 13:50
Нищо не можеш да обясниш, идиотке!
цитирай
36. elizabethborislavova - Бъди благословен
08.11.2020 18:08
Та кажи за твоята алтернатива?
цитирай
37. nkf - Тц, бисери на свинете не хвърлям. ...
10.11.2020 02:44
Тц, бисери на свинете не хвърлям. Ти, адвентистката ти психопатична групичка и въобще 99,99% от хитрияните сте залюхани тъпанари, които не само не разбирате нищо, но и сте неспособни да разбирате. Така че, детайлно разяснение от мен по въпроса за живота и смъртта, и безсмъртието НЯМА да получиш. Ти си идиотка!
цитирай
38. elizabethborislavova - значи предлагаш
10.11.2020 08:51
посредствено живуркане, гроб 1 на 2, червеи.
цитирай
39. nkf - Какво за теб "значи", ...
10.11.2020 18:14
Какво за теб "значи", въобще не ме интересува. Освен това, нищо не ти предлагам, казах - "Бисери на свине не хвърлям".
цитирай
40. elizabethborislavova - Всъщност бисерите ги сея аз
10.11.2020 19:18
Това е Божието Слово, което се сее на всякаква почва. Ако някъде е камънак, като твоето сърце, то другаде ще намери добра почва. Това Слово е последното, което небето дава на Земята, преди първото голямо възкресение на праведните.
Виж този откъс за товите приятели, адвентистите, те са част от Лаодикия, а тя е избълвана:
Какво трябва да разбираме и чуем чрез литературата на Е.Г.Вайт? Тя само предупреждава, но не озарява за Скончание. Не докладва за Великия съд в правда на Закона и за земните решени съдби. Как приключи Земният съдебен процес и какви са неговите решения. И как Великият Ходатай Христа приключи своята защита пред Трона съдебен и Закона! Как Той самият се оправда от обвинението на Сатана. Как биде строено Неговото войнство и как се оправда и запечата Как? Как Откр.7-ма и 14-та се яви? Как защити един паднал свят, една целокупност земна и Земя, за които се води хилядолетия таз борба? И как ще приложи Своята Правда и кръвната цена за изкупление? Как най-после ще се очисти земното и небесното светилище? И каква е присъдата на Сатана с неговото войнство?



Всемогъщият Бог благоволи и Якова употреби във велики патриархални съдби на дванадесетте представители на дванадесетте Израилеви племена като сянка, сочеща реалните съдби на Второзаветния народ Божий и дванадесетте апостоли, стълбове в Христовата църква, която в Скончание явява дванадесетте духовни Израилеви племена от всички народи и племена, езици и колена. Тъй Исавовата неоценка в повторение ще се яви и сред втория народ Божий, в Лаодикия, чрез Среднощния вик – зова на Отца Исака към Исава: „Принеси ми жертва, за да те благословя.” или „Ето, Младоженекът иде, пригответе се (към Десетте девици), Лаодикийци и Го посрещнете.” Но Младоженекът се бави и те задремват със светилник без елей.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 641598
Постинги: 911
Коментари: 1022
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031