Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 10:36 - Съботата от Отец срещу неделята
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 1295 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 12.10.2020 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  20/09/2020 Елизабет Бориславова
image

”Питам сега, що общо има Бог с Мамона, що общо има една (общоприета по човешки) неделя светска с Божията свята почивка съботен ден?

Почивката на Отца – събота свята датира от сътворението на света. Що общо има тя, библейската събота, със светската неделя? Що общо имат Божиите покаяни чада със светската традиция, общоприет светски празник? ”Празник” – празнота носи името си от света.

Що общо има почивката на Отца – свята събота, що знак е тя между Бога и човек, Твореца и творението? Създадена е тя с човека на Земята и ще пребъде тя с Твореца си във вечността. По-късно на Синай Могъщият Отец я потвърди с пръста Си и я помести в заповедите Си, записани на скрижалите, поверени чрез Мойсей за Божия народ – Морален закон за човешката душа; а по-късно чрез кръвта пролята на Единородния Син, Отца я запечата в човешките умове и сърца да бъде тя знак на Земя за творенията и Твореца на Небе, знак между Бога и човека.

Питам ви сега, що общо имате вий със света, прелюбодеи и прелюбодейци, или защо търсите Отца, след като сте Го изхвърлили от вашите сърца и сте Го заместили със светска басня? Чуйте сега, дух на заблуждение завладя вярващата душа и вярващите среди. Не знаят те на кой дух служат на Земя, дали на Твореца Си Бога Отца, или на Мамона – света! Слушайте сега, вий, заблудени сред пустинята на мрака, що блуждаят вашите души към облаци безводни, носени от суетните тъми на неверието и гордостта и погубвани от басни! Но помни, ето иде ден, пламти и скоро ще чуеш ти силен Глас, помни, ето иде Той, Агнецът Христа! Готови ли сте вий, Божии чада, да присъствате на угощението от Небеса (сватбената вечеря) чрез Късния дъжд на Земя вечеря свята в Христа, нечувана досега, манна, скрита за покорните и верни на Христа, що са отредени да са на вечерята? Но кои ще са те сега? дали големите мъже, светски светила, що служат Мамону на Земя? О, не, не! Това са хромите, куците, събрани от кръстопътища на духовното равнище – остатък от семето на жената.

Затуй чуйте вий, заблудени Божии светила! Не! Нямат дял Божиите чада с Мамоновите оръдия, що потъпкват заповедите на Отца и Го хулят с уста, макар че са докоснати техните сърца от Духа Святи, но се уподобиха на мед, що звънти и кимвал, що дрънка. Чуй, коя си ти, душо бедна, че не признаваш Създателя си от Небе? Докога ще е таз заблуда у вас? Ето веч среднощен Глас – кани Отца на сватбена вечеря избраните, но не и Неговите светила, а зли и добри от кръстопътищата на Земя. Чуй сега – зове Христа – не се лутай, душо, заблудена в света, под натиска на Сатана. Но се стресни, питам те, отговори! Що приел си ти? Дали Дух на Истина или духа на заблужденията, че не поемаш ти Словото Ми да проследиш дали е отменил Отца почивката Ми на Земя? Или дух на заблуда гнети твоята душа? Питам те, променим ли е Отца, дух на заблуда ли е сега? Помни! Дух на Истина е, що кипи в човешките сърца и ги води до познание на Отца чрез Истината в Словото Му на Земя!

Чуй сега ти, отдавна веч е застинала мерзостта на святото място и тръби, тръби басни и лъжи, и хвали и възвиси общоприетия неделен ден на света – традиция, но не с духа и Истината, а с духа на заблуждението. Питам те, отговори, светило ли си на Отца за Истините Ми на Земя от Словото свято, или си мерзост, що докарва в запустение, като тръбиш и за мерзости твърдиш, а не провериш в Словото Ми и чрез Истината да се осветиш, и тогаз да приготвиш Господните чада да се въоръжат за вярност на Духа. Но доказваш запустение и Истината Моя не е в твоите уста, защото не се довери на Духа, а на Сатанинската басня и се поклони на звяровия образ – неделята. Чуй сега духа на Истината, застани и не хули Духа Ми Святи и мерзост не бъди, що доказва запустение и служи на Мамона. Ето ден на милост е от Отца за остатъка по кръстопътищата на погрешни учения. Затуй зова, зова чрез Глас от Небеса да събудя Разумните пет и да ги приготвя за вечерята на Агнеца Божествен!

Чуй ти, що се биеш в гърди и Името Ми скверниш, ето иде тя проказата на Земя, гневът на Отца, защото е застанала на святото място и тръби мамонови басни, и оскверни знака между човека и Бога почивка, свята събота, печат външен, дяло, показващо, че не си веч в света и нямаш дял с него. Горко вам, що ви нападна дух на заблуждение и не сте Господни светила, а Мамонови слуги, въоръжени с басни за погибел на човешката душа. Но ето милост на Отца, чуй се Глас от Небеса и ще изоблича всяка мерзост и лъжа, застанали на святото място и ще поразя с египетските язви (проказа) непокорните на Духа и заповедите. А Израил в скръб ще потопя. Затуй тръби, тръби Трети ангел, помни милостта на Отца чрез Светлината на Четвърти ангел, хванати за ръка с Глас от Небеса, като Късна Роса оросяват те покаялата се човешка душа, събрана от кръстопътни погрешни учения, храмове, неосветени със Слово на Отца, остатък от Земя, но покорили са се на Гласа чрез Духа Святи. И тъй опростени и събрани на вечерята Агнецова да пируват в Истина и Светлина чрез Дух Святи, сам ще им слугува Христа на Земя.

Що е трета стража на нощта и стражът Мой, що постави Отца на пост с теб, слуга верен на Земя?

Тръби, тръби трети страж, помни, страж си ти! Говори, покани от пустините на неверието събуди, да чуят те, че Могъщият Господар зове на сватбената вечеря Своите светила. Но чуй, стражо на Гласа в нощта, що казва ти Отца, те са по своите похоти на Земя, кой на нива, кой за волци, кой жени се сега, спят Моите светила, дух на слепота, заблуждение ги е нападнал на Земя. И не ще разумеят те, че е трета стража на нощта и че Глас от Небеса тръби, всички изобличения изяви за мерзостта, що е застанала на святото място и гордо, надменно тя твърди: ”О, събота, събота, как ще я осветиш? Нея Христа разпна, на кръст я прикова, а нам неделя завеща. О, свята неделя, я виж ти, цял свят я държи, о, тя ще ви спаси!“ О, да! Лъжа е това – казва ви сам Отца. Вам неделя завеща мерзостта, що е застанала на святото място амвон. Чрез нея тръби, че уж Христа го освободи от съботния ден! Но още първи страж предупреди, що ще правиш ти в Новото Небе и Земя. Исая говори що значи почивка на Отца, а Еклисиаст потвърди: ”Нека чуеш свършека на всичкото Слово. Бой се от Бога и пази заповедите Му, понеже това е всичко, що остава на човек”! А в Откровение 22-ра глава, 13-ти стих духът на Истината говори: ”Аз съм Алфа и Омега, Начало и Край, Първият и Последният Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от Дървото на живота и да влязат в града през портите.“

Чуйте сега тез святи Слова чрез Глас от Небеса, че съботата е свята на Земя – знак между Бога и човека. Покорен ли си на Духа, но заповедите не държиш, то след третата стража Духът на Истината ще се отдели от непокорните слуги. Тогаз дух на заблуждение ще ги връхлети, докато ги унищожи в пустинята на неверието, носени от тъми на Мамонови басни във вечна погибел. О, ти се стресни, трети страж веч тръби чрез Късния Дъжд, що ръми над покорните души.

О, ако се не покориш на Истината Ми, не знаеш ли, че сам Христа говори за куците по кръстопътищата, недорасли в Истината на Словото – едни куци без Духа, други – без дела. И докато се лутат по кръстопътя на Истината без надежда, ето за тез последните – милост на Бога: Те чуват още среднощен Глас, че са поканени като първенци на Господнята вечеря (Словото в изпълнение: Първите – последни, последните първи). Първите са слепци и не разумяха, че Бог ги навести чрез поканата Си, затуй не ще са удостоени. Но куците по кръстопътищата на вяра в Христа ще са удостоени като първенци на сватбената вечеря. И сега сам Христа ги удостоява, изцелява чрез Светлината на Четвъртия ангел. А чрез Гласа от Небеса ще людете си да изведе, събере, а мерзостта ще изобличи, таз, коя на святото място стои.

И тогаз чуй се в нощта още Глас: Ето иде Агнецът Христа в голямата скръб на Земя, когато пламти язвата; сам ще обслужва остатъка, що се е събудил от заблуждението си и се е въоръжил с Третата вест в пълнота – Заповеди на Отца и вяра в Исуса Христа. И що Трети ангел изпусна поради неверие – Вестта, откъсна я поради неверието си (Лаодикийския период) – хула спрямо Духа и не провери що значи вяра в Христа, за да се въоръжи и посрещне Светлината на Четвъртия ангел, Светлина, обещана чрез Словото за цялата Земя в последни времена. И чрез нея ще осветя – казва ви сам Отца – и изоблича вси лъжеучения на Земя. Амин




Гласувай:
9



1. kaliban3 - оле, това на ерес ми прилича - съб...
03.10.2020 18:42
оле, това на ерес ми прилича - съботянска ерес.
цитирай
2. elizabethborislavova - Спокойно, това е чаканата от хиляди години скрита манна
03.10.2020 20:43
Преди възкресението хората трябва да знаят истината. Затова казва, че преди възкресението ще дойде Йоан Кръстител за да изправи кривите разбирания. Ако трябва да сме прецизни неделянството е ерес. Такъв де ннеделя не съществува в Библията, а Съботата е една от десетте Божи заповеди. Ако си християнин със сигурност знаеш, че трябва да се спазва.
цитирай
3. zaw12929 - БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА ПРАВОТО НА ИЗБОР - ...
16.10.2020 10:31
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА ПРАВОТО НА ИЗБОР - ВИНАГИ ДА ИЗБИРА БОБРОТО ЗА СЕБЕ СИ, БЕЗ ДА ВРЕДИ НА ДРУГИТЕ И ГО СПАЗВА-А НИЕ СПАЗВАМЕ ЛИ СИ ПРАВОТО
цитирай
4. elizabethborislavova - Ти приемаш ли десетте Божи заповеди?
21.10.2020 19:42
Стараеш ли се да ги спазваш? Това е темата на откъса от Късния дъжд. Както знаеш повечето църкви насърчават своите последователи да грешат и да нарушават десетте Божи заповеди. А после Исус щял да опрости всичко. За съжаление такива са православната, католическата и петдесятната църква. А Бог казва, че Неговите последователи са хора с Дух и закон в единство.
цитирай
5. kirgreat1973 - kirgreat
23.10.2020 14:50
Не е нито ерес, не е и вяра, а просто усещане, което го прави истинско. Благодаря за коментара по книгата ми. А иначе, книгата е посветена на същия Кир.
цитирай
6. elizabethborislavova - Благодаря!
23.10.2020 20:05
Понеже аз се занимавам с благовестието на царството в Библията има един важен епизод:
2 Летописи 36:23
Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда. Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, Иеова неговият Бог да бъде с него, нека възлезе.
Ездра 1:1
В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече:
Ездра 1:2
Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.
Ездра 1:7
И цар Кир извади вещите на Господния дом, които Навуходоносор бе донесъл от Ерусалим и турил в капището на боговете си, -
Ездра 1:8
тях извади персийският цар Кир чрез съкровищника Митридат, и ги брои на управителя на Юда Сасавасар.
Кир в Библията е символ на Исус Христос.
Затова ми е много интересен романа.
Даже днес, след като четох рових в интернет за Кир, за Камбис. Това е Кир І, ако правилно съм разбрала.
kirgreat1973 написа:
Не е нито ерес, не е и вяра, а просто усещане, което го прави истинско. Благодаря за коментара по книгата ми. А иначе, книгата е посветена на същия Кир.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 641732
Постинги: 911
Коментари: 1022
Гласове: 2547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031