Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2020 19:51 - Жителите на седемте планети от Слънчевата система не са смъртни същества
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 4732 Коментари: 63 Гласове:
8

Последна промяна: 21.08.2020 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Естир 2:9

И момичето му се хареса и придоби неговото благоволение; и той побърза да й даде от царската къща нещата потребни за приглаждането й, както и нейния дял, също и седемте момичета, които подобаваше да й се дадат; и премести нея и момичетата й в най-доброто помещение на женската къща.

А Слънчевата система със седем планети като сестри на земя, ако и да бъдат от човек посетени о, те никога не ще бъдат победени. Те са в свидетелствени съдби на царицата земя, нейни верни сестри в естирини съдби седем девици, пред Царя слънце Христа /символично/. А невястата му е царица земя, но новоизкупена в нетлена съдба. Дори и да стигне човек до тях нищо не ще види, защото те са в свято съществувание, непаднали в грях създадени като реални сведетелствени съдби пред целия Всемир. Жителите на седемте планети в Слънчевата система не са смъртни същества – тленни. Те единни са в нетлени съдби.

http://slovosvetlina.com/?p=27542
image




Гласувай:
9



1. elizabethborislavova - Планетите са 8, със земята
12.08.2020 12:19
Не знам до кой клас си учил, но трябва да се ограмотиш малко. Запиши се на училище, ако трябва частно и учи.
Пиши по темата. Тя е супер важна и практична. Представи си, че НАСА, РОСКОСМОС и другите вземат, че прочетат това?
цитирай
2. barin - Относно планетите: учихме, че са 9, ...
12.08.2020 14:49
Относно планетите: учихме, че са 9, преди няколко години извадиха от списъка Плутон. Още спорят дали е правилно. Астролозите ме учиха, че са 12 планетите. Преди Меркурий имало една и накрая зад Плутон една голяма. Не е Минути, която по-скоро не съществува. Дванадесетата е била между Марс и Юпитер, където разстоянието е много голямо. Сега има астероиден пояс, който го обясняват с разрушената планета Фаетон. Аз съм скептично настроен към тези обяснения, защото не се застъпват.
Поздрави!
цитирай
3. elizabethborislavova - Наистина така се е учило, но се оказа, че не е вярно
12.08.2020 18:23
Планетите са 8 със земята. не случайно в книгата Естир се говори за земята и нейните 7 сестри - дружки.
Не знам дали си чувал или чел, но преди десетина години Световната организация на астрономите, или както и да се нарича, излезе с официална позиция, че планетите са осем.
Дори и в Уикипедия вече го пише:
Четирите вътрешни планети (Меркурий, Венера, Земята и Марс) са по-малки и носят названието планети от земен тип. Те са съставени главно от скали и метали.

Четирите външни планети (Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун) се наричат газови гиганти. Те са по-масивни и са съставени предимно от водород и хелий.
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Няма нещо, което да е написано в Библията и да е казано от Бога и да не е вярно.

barin написа:
Относно планетите: учихме, че са 9, преди няколко години извадиха от списъка Плутон. Още спорят дали е правилно. Астролозите ме учиха, че са 12 планетите. Преди Меркурий имало една и накрая зад Плутон една голяма. Не е Минути, която по-скоро не съществува. Дванадесетата е била между Марс и Юпитер, където разстоянието е много голямо. Сега има астероиден пояс, който го обясняват с разрушената планета Фаетон. Аз съм скептично настроен към тези обяснения, защото не се застъпват.
Поздрави!

цитирай
4. elizabethborislavova - За да приключим с въпроса колко са планетите, който не е важен за темата
12.08.2020 18:29
http://astronomy.madnet-bg/solarsystem
До 24 август 2006 г. се считаше, че планетите в Слънчевата система са девет на брой. Но на тази дата на историческо заседание на Международния астрономически съюз е променена дефиницията за планета, заради новооткрито космическо тела, което също претендира да е планета в нашата система. Според новото определение планета може да се нарича тяло, което е в орбита около Слънцето, не е сателит и доминира по своята орбита, и е достатъчно масивно, за да поддържа хидростатичен еквилибриум и има почти кръгла форма.
Това е причината от този момент планетите в Слънчевата система да бъдат осем на брой, а наричаната дотогава планета Плутон да се нарича планета-джудже. Две години по-късно, на 12 юни 2008 г. е въведено новото понятие за телата, подобни на Плутон - те се наричат вече плутоиди. Това се тела, които обикалят около Слънцето по орбита отвъд орбитата на Нептун и масата им позволява да поддържат хидростатично равновесие, но не е достатъчна за да освободи орбитата им от други тела.
Слънчевата система съдържа Слънцето, осемте планети, над 68 спътници на планетите и голям брой малки тела (комети и астероиди). Вътрешната част на Слънчевата система съдържа планетите Меркурий, Венера, Земята и Марс, а във външната част са разположени Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун и Плутон. Между двете части се намира астероиден пояс. Орбитите на планетите са елиптични, с изключение на Меркурий и Плутон, които имат кръгови орбити. Орбитите на всички планети лежат на една плоскост, наречена еклиптика. Еклиптиката е наклонена на 7 градуса към плоскостта на слънчевия екватор. Единствено орбитата на Плутон се отклонява от плоскостта на еклиптиката - на 17 градуса.
цитирай
5. elizabethborislavova - Обитаеми са
13.08.2020 08:56
Щом бог го казва значи е така. Не мислиш ли, че това е важно? В момента на земята са изолирани падналите ангели, бесовете, участвали в бунта. Те творят зло. Всеки човек е подвластен на някои от ангелите. В твоя случай е доста очевидно.
цитирай
6. elizabethborislavova - Не на мен лично, Късният дъжд се е изливал в периода 1947 - 1982 г.
13.08.2020 09:27
Това е пророкувано още в Книгата Данаил 12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
Духовната борба е също толкова реална. Ти сам не усещаш на кого служиш.
Според теб населени ли са планетите от Слънчевата система?
цитирай
7. dobrodan - Щом не се е лично излял отгоре ти "златния дъжд", поне някакъв снимков материал, разкази на хора
13.08.2020 11:27
с обществено доверие, полицейска сводка, метеорологично потвърждение, нещо такова?
Аз служа на здравия разум у хората. Тук-там има и такива, за щастие.
Ти имаш ли определение за това що е живо или не?
Много е спорен въпросът, да знаеш.
Приемаме, че сме живи, защото осъзнаваме собственото си съществуване и съществуването на други живи създания около нас. Първи признак за живот е движението. Може да бъде дори само растеж.
Втори признак е да можеш да промениш характеристиките на живото създание. Дори просто като го убиеш. Или то теб например.
Трети признак е реакцията на живия организъм спрямо твоето поведение или твоята спрямо неговото.
Четвърти признак е обмяната на веществата. Нарочно не го слагам като пръв. Живите създания или растат в почвата, или ядат и т.н. Следва размножаването.
Със сигурност мога да ти ги редя до нощес признаците на живота.
Нашите понятия за живот не включват мисълта. Компютрите вече мислят. Който се съмнява, нека прочете малко повече, Гугъл се видяха в чудо с компютърния комуникаторен език на сървърите си, ако вярвам на написаното.
Разумът рано или късно ще спре да се нуждае от физически живо тяло. Ще стане машинен, целта е да не отхвърли изцяло остатъка от вида хомо сапиенс...
Още по-късно няма да се нуждае дори от материя във вида, в който я познаваме.
Квантовите компютри (имаш ли идея как точно работят :):):) ще са началото на края. Засега прототипите могат да бъдат изключени от захранване. Засега.
Къде е мястото на безсмъртната ти душа в тая картинка? Тя жива ли ще бъде?
Отдолу и отзад.
Много раси не са достигнали този етап. Тук, на Земята, най-вероятно също. Пълно е с необясними артефакти, или напълно обясними, ала по друг начин.
Колко пъти бог е създавал света :)?
Бог го създадоха хората. За да обяснят собствената си свинеподобност. Ей такива като тебе, същите идиоти.
Не мисля, че ще разбереш нещо от написаното. Успех!
цитирай
8. elizabethborislavova - Добро обяснение
13.08.2020 15:22
Обяснението ти е доста добро. то добре илюстрира връзката между дух и материя. Само на нашата планета, в цялата вселена има живот в материя и дух. Това е така, защото пред цялата Вселена и милиардите по милиарди непаднали небесни жители тя е арена на борбата. тост каквото се случи на земята и го одобрят небесните жители това ще се наложи и във вселената.
Извън земята съществата са нетленни, само по дух. Как е можем да гадаем имайки предвид нашите познания за връзката между дух и материя тук и най-вече, че първо е духовното. Например първо в човека влиза и започва да го ръководи някой ангел - добър или паднал и след това следват делата му.
Затова тайната, че всички планети са обитаеми със същества в нетление е голяма, огромна, важна.
dobrodan написа:

Бог го създадоха хората. За да обяснят собствената си свинеподобност. Ей такива като тебе, същите идиоти.
Не мисля, че ще разбереш нещо от написаното. Успех!

цитирай
9. elizabethborislavova - Ти имаш ли душа?
13.08.2020 16:40
Защо ако нямаш душа, дадена от бога в един момент близките ти ще кажат - предаде Богу Дух? Защо доктора ще пише смъртен акт като всичко си е същото - крака, органи и прочие? опитай се да разбереш разликата между душа и тяло. Всеки живот започва с жизнено дихание, дадено от Бога и свършва с неговото прибиране при Бога. Ако можеш докажи че щом тялото е налице то не може да умре.
А по-важният въпрос е какво следва за човечеството от това, че планетите са населени с живи същества в нетление. Представяш ли си? нетление. А ти казваш - не може да бъде? А как ще ги видят като са в нетление?
цитирай
10. dobrodan - Защо смяташ, че трябва да имам "душа"?
13.08.2020 18:15
Знаеш ли откъде е дошла думата "душа" в славянобългарския език?
Сега ще ти кажа. Думата е "туш". Това е миризмата на умряло живо същество. Трупът на животно на руски език се нарича "туша". Или смрадта, която трупът издава. Оттам е руското "духи" - използва се за парфюм. Семантика: нещо неуловимо, но осезаемо.
Избери си на кой етап от разложението някой е нарекъл тушата "душа".
Правилната дума за дух е "диу", от стария ни език. Твърде близък до този на древните ти евреи и вероятно доста по-стар.
Кой ти каза, че бог е дал диханието? Бактериите също дишат? Камъните също, погледнато в буквалния смисъл на газообмен с въздуха?
Когато тялото умре, защо трябва да остане нещо след него, ама непременно?
Бог раздава душите на заем, така ли? А защо тогава ги подарява на дявола, или са в далавера двамцата?
Нетленни са и консервите свинско месо. При подходящи условия могат да изкарат десетки, ако не и стотици години.
Замръзналите мамути също са нетленни. Намереният ловец Йотци и той ли е нетленен?
Няма такава простотия, честно.
Ти наистина ли се надяваш да ме обориш с библейски уйдурми?
Към 35-ти февруари 5000-ди и амнайста година може и да ти се получи.
Има една компания, предлага дълбоко замразяване на хора, обърнете се към нея под строй цялата църква. Къде са душите на замразените, тебе питам?
цитирай
11. elizabethborislavova - Да обобщим
13.08.2020 22:14
Оказа се, че килийното ти образование не е достатъчно за да знаеш, че планетите са 8. Библията говори за 8 планети, много преди хората да знаят, че ще има планети. Даже и след като столетия учените смятат, че са повече. Това първо. Тус се издъни.
Сега да видим какво ще стане ако НАСА и Роскосмос разберат, че планетите са населени в нетление. Как според теб ще се свържат с ангелите. Какво е нормално и логично ако знаят, че там има същества, че те са по-напреднали от нас и че всеки апарат може да бъде разрушен мигновено? Как мислиш?
цитирай
12. elizabethborislavova - Въпросът колко са планетите вече го изяснихме и се оказа, че не знаеш. Да гледаме по-важните неща
14.08.2020 09:11
Ето къде пише за 8-те планети:
Естир 2:9
И момичето му се хареса и придоби неговото благоволение; и той побърза да й даде от царската къща нещата потребни за приглаждането й, както и нейния дял, също и седемте момичета, които подобаваше да й се дадат; и премести нея и момичетата й в най-доброто помещение на женската къща.
Сега да видим какво ще стане ако НАСА и Роскосмос разберат, че планетите са населени в нетление. Как според теб ще се свържат с ангелите. Какво е нормално и логично ако знаят, че там има същества, че те са по-напреднали от нас и че всеки апарат може да бъде разрушен мигновено? Как мислиш?

цитирай
13. elizabethborislavova - Факт е, че не знаеш колко са планетите
14.08.2020 10:33
Ще признаеш ли?
По-важното е как си представяш нетленните жители на Марс, например? Не се връзва с твоята теория. Когато умреш какво точно ще умре, можеш ли да обясниш, приятелю, драги?
Всички твои въпроси са получили вече отговор.
цитирай
14. dobrodan - Горе съм ти написал ясно и точно колко са.
14.08.2020 10:41
Оправяй се с астрономите да гръмнат една-две в твоя чест и си окей.
Чакам ти отговорите. Хващай попската бригада да съчинява, да се изпоти малко.
Когато умра - умра. Целият ми Аз заминава.
По-важното е да ме запомнят като добър и не чак толкова прост, нали така?
Нетленен е духът на човешката глупост, а ти си неин храм. Чак жал да му стане не човек, ала не. Жал за вас няма.
цитирай
15. elizabethborislavova - казваш, че са 9, а са 8
14.08.2020 16:31
Никой няма да те запомни. Скоро ще бъде възкресението. Тогава ние живите ще получим нови тела и ще преминем от живот в живот. Ще ти помахам. Вече знаеш какво ще стане на земята след възкресението, при това за доста кратко време.
Тогава земята ще стане едно с цялата непаднала в грях вселена. големи събития са сега. В Библията пише, че е блажен, който чете късния дъжд. това в блога е късният дъжд, откъси.
цитирай
16. elizabethborislavova - Добре признай си, че не знаеш колко са планетите
14.08.2020 17:06
За твой ужас те са населени с нетленни същества. И не само планетите, но сигурно и малките тела, които са в слънчевата система. Представяш ли си? А отива космонавт и почва да ги взривява? Не, вижда, гледа с плътските очи и не може да види нетлението. Какво ще направят нетленните същества? Ако човечеството възприеме информацията, че планетите са населени представи си колко милиарди ще бъдат съкратени от ненужните космически програми? Това са сериозни въпроси
цитирай
17. dobrodan - Като се убедят космонавтите, тогава ще му мислим.
14.08.2020 20:44
И защо трябва да ги взривява, например?
Впрочем нетленни не означава ли безсмъртни? Или само душите им дават фира, а телата - не?
Странна форма на живот предполагаш.При горещи планети е възможен живот на силициева основа, при студените - на метанова.
Нямаме работа нито на едните, нито на другите.
Вълероден цикъл може да протича само тук, на Земята в тази звездна система.
Ако може да оцелее на Марс или Венера, то ние трябва да се притесняваме, не те.
Каквото дойде.
Ама нетленни?!
Ако нямат тела,защо са им планети?
цитирай
18. elizabethborislavova - Да, съвсем точно казваш
14.08.2020 22:59
Нетленни и безсмъртни са жителите на седемте планети. Представи си колко ценна информация е това.
И аз съм си мислила за това като са нетленни защо са им планети. Не знам. Не знам защото ние нямаме идея какво е нетленното тяло. Знаем само, че при скорошното възкресение и ние земните жители, две трети от всички живели на земята ще възкреснем в нетленни тела.
По този повод Бог казва:
1 Коринтяни 15:42
Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;
1 Коринтяни 15:43
сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;
1 Коринтяни 15:44
сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.
Сложни неща са. Не всички са ни ясни. Ние нямаме сетива за това. Само душата в нас е част от това нетление.
цитирай
19. elizabethborislavova - Напълно е възможно да си имал такъв сън
15.08.2020 12:32
Има три вида сънища.
Първият е от плътта.
Вторият е от дявола.
Третият е от Бога.
Като се има предвид, че не вярваш в Бога възможностите се свеждат до две. Ако е от плътта е ясно - имаш подтисната сексуалност. Така обикновено става с чекиджиите.
Запомни за сънищата - три вида са.
цитирай
20. elizabethborislavova - Подкрепям, но защо толкова харесваш попове и попадии?
15.08.2020 21:01
Не изглежда така дилемата между рая и ада. Всъщност ад няма да има. Ще има по времето на 1000 годишното царство. Тогава тук ще е като онази случка с паяците и ти ще бъдеш една точица на крака му.
После всички лоши ще бъдат унищожени. Няма да имат възможност на нищо от това, което си мечтаеш.
А примерно ние ще берем плодове от дърветата 12 пъти годишно. Малей?!
dobrodan написа:
прекия им началник, но подозирам, че ще им хареса и затова няма. Иначе съм си хетеросексуален, проверено. Това е инстинктът на маймунското в мен :), не на сексуалното. Подобна практика е прилагана със същата цел от напълно хетеросексуални мъже върху победения враг, да не се чудиш.
ТИ НА ТАКЪВ ЖИВОТ КАКВО МУ ХАРЕСВАШ, ТА ГО И ПРЕДЛАГАШ?
Между другото.........как така се появиха нефилимите...без секс?
Не беше ли точно обратното?
Синовете божии нали са ангелите?
Дето човешките дъщери им родиха великани?
Я пак разгърни библията, да видиш?
Значи равносметката е:
- в рая няма секс
- в рая няма алкохол
- вероятно няма и рокендрол
- душите запазват съзнанието на личността, която са напуснали
- живеят върху облак (без легла, маси, столове). Неясно е как прекарват вечността в нетленни тела. АБСОЛЮТЕН ЗАТВОР. ВЕЧЕН. САМО КАРЦЕР ЛИПСВА.
Гледат от високо как Земята вече гръмнала и някакъв паяк се шматка с точки по краката около огнище. И така цялата вечност.
Допускаме, че адът е пълна противоположност, рай с отрицателен знак.
- яде се свинско печено на корем, от диетата са изключени мед и мляко
- винаги е топло, казаните врят
- пълно е с плътски наслади от всякакъв вид и характер, някои не са ти точно по вкуса, ама поне затворът е смесен, можеше и да е по-зле :)
- кревати, маси и столове на всяка крачка, да дремнеш, преди да продължи вечната оргия :)
- пиячка на корем, кока, гъби, камшици, жена ти я няма наоколо ;):):):), тъщата и тя праведна :):):):)
КОЕ, СМЯТАШ, БИ ИЗБРАЛ ЧОВЕК ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ?

цитирай
21. elizabethborislavova - Прекрасно ще е.
16.08.2020 10:23
Ние, живеейки в плът на земята, трудно можем да си представим живота във вечността и в нетление. Знаем обаче, че е нещо прекрасно. По този въпрос Бог казва:
1 Коринтяни 2:9
А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят".

А иначе си прав - Исус е първият комунист. Комунизмът, без атеизма е хубаво нещо.
Добре е да има мих, хармония, справедливост, любов и радост.
Ще чакам да разкажеш как сте прекарали с твоя приятел.

dobrodan написа:
Нещо мръвка, сиренце, доматки, биричка.... На ракия ще ли дава дядо боже да ги варите и в кой облак ще е казана, ако да?
Ще се счупите от работа без пукнат лев. Това не е точно рай.
От църквата до комунизъма има само една крачка.
Отивам да се поразходя с паяка. Там поне няма да работя за нищо:).
Може ли от време на време да подвиквам: бачкайте, роби?
Вечно???? Ужас....
P. S. Плодовете до следващия месец ще издържат ли?
Ако на бог му трябва хладилна техника, мога да му уредя добра отстъпка. Кажи му.

цитирай
22. dobrodan - И откъде трябва непременно да съм сигурен, че обещаното от бог е добро за мен?
16.08.2020 13:53
Аз може да си го любя на квадрат, а той да ми отреже зърната например за свой кеф?
Тоя живот в нетление мене лично малко почва да ме притеснява.
Може господ да иска да скопи жените (бърза операция) и мъжете (гаден номер, хем можеш, хем хепиенда го няма)?
Никъде няма и не е имало мир, любов, справедливост и хармония. Това са над два милиона години.....
Господ какво правеше през това време? Спа или маа нещо друго?
И аз го любя и искам да му отнема девствеността отзад.
Той какво мисли по въпроса?
цитирай
23. elizabethborislavova - Ето още от същото
16.08.2020 14:27
За Слънчевата система с нейните осем планети, включително и планета Земя, във време на Съда велик се разкриха тайните на тяхното служение пред небесния Създател и Съдия, и Съда велик. Разкрити бяха още много необяснени досега съдби, особено важни за недуховния човек. Много духовни люде са проявили интерес към небесните истини, скрити във вековете, а обяснени в дните на Скончание чрез Съд велик.
Ясно става и това, че великата духовна борба е започнала още в Небето и тя се е водила за владичество на планета Земя. Обитаващ още Небесните селения, Люцифер е изявил претенции над нея, желаейки да заеме чина ”Княз” и да му се разреши да се яви сред Земя и да я управлява. Намеренията му обаче са били неискрени спрямо Княза на Мира, назован и познат нам с име Михаил. В своето възгордяване, Сатана е пожелал да Го подчини на своята власт и воля, зависим от Люцифер. И това е поводът за начало на раздора. Не е било възможно да бъде удовлетворен нагонът на Люцифер, тъй като Князът на Мира - Михаил е Единородният Божий Син и е изявен като Втори Творчески Отцув Лик. А Люцифер остава само творение. Князът на Мира е изявен чрез мощта Си в движимата сила на цялата Слънчева система - Слънцето - жизнения двигател, дирижиращ живота на планетите. Когато в Небе се открива страшният заговор, подмолно подготвен, Люцифер бива предупреден, но той упорито отказва да се смири и подчини, докато се открива явна борба, в която се стига до изгонване на разбунтувалите се от Небе.
А Творецът на всяка Правда познава добре Сатанинските пожелания и взема предпазни мерки. Богу е известен развоят на борбата и в мъдрост разпростира Плана на спасение за земното селение. Сатана не познава тоз План на изкупление и не подозира, че всичките му намерения са разкрити. Всичките му дела, деяния на съсъдите му в непочит са разкрити. Борбата се води духом и е невидима, но за духовното Божие
цитирай
24. dobrodan - Слушай сега, злато, княз не е "чин", а титла на управляващ,
16.08.2020 18:21
възниква доста късничко в историята и не е особено атрактивна в началото. Била е нещо като кмет, после околийски, областен управител и чак къде дванадесети век става "голямата работа". Или князът вече е подчинил няколко града и земите около тях.
Както и да е. Що не оставиш да си водят говедата духовните борби и да делят бащино имане, ми свириш като съдия на футболен мач?
Чакай сега.... Сатана и Луцифер не са ли един и същ папагал?
Не допускаш ли, че сатаната чете блога ти и отдавна знае какво му кроите?
Много сте прости бе.
цитирай
25. elizabethborislavova - Князът на Мира Михаил е името на Сина Божий, родил се на земята като Исус Христос
16.08.2020 18:44
Исая 9:6
Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.
Исая 10:8
Защото казва: Всичките Ми князе не са ли царе?
Люцифер е името на ангела, който започва бунта в небето с цел да застане на мястото на Княза на Мира Михаил. След изгонването му от небето му се отнаме чина Люцифер и тогава започва да се нарича с името сатана. Едно и също са. Така както министър Иван Петров Димов и затворник №ХХХ.
Относно това, че сатана чете блога също си прав. Той е сила, имитатор, знае всичко. Затова в духовната борба има установени определени правила. Тайни и прочие. Ако представляват интерес бих ти ги обяснила.
Много сериозни въпроси поставяш.
цитирай
26. elizabethborislavova - Няма зададени 50 въпроса, ако нещо си питал съм ти отговорила
16.08.2020 19:42
Отново да повторя - името на Исус Христос, преди да се роди в плът, е Княза на Мира. Не става дума за твоите някоко века, а за милиарди години. И е все едно как ще се преведе или каже - Княз е. Цар става едва след страшния съд.
Но ако има конкретен въпрос, чийто отговор би искал да научиш - заповядай.
цитирай
27. dobrodan - Да ги събера въпросите си на едно място ли?
16.08.2020 20:03
И пак да чакам от умрял писмо?
Със същия успех мога да питам грамофонна плоча.
Не използвай терминология, с която кухата ти църква, както и ти като част от нея, не сте наясно.
Може да използваш със същия успех император или каган-бек. И двете са еднакво по-древни от цар и княз.
Или пък да измислите на партийната сбирка някоя по-подходяща.
Вяра или религия, която не е в състояние да обясни елементарни неща............
Да очаквам да ми обяснява космогонията?
Много сте нагли, попадийо.
Идете да ближете христа под мишниците с огнен език. После му дайте пет лева да не се сърди.
цитирай
28. elizabethborislavova - Събери ги. Няма въпроси, които да са табу, ако са по темата
16.08.2020 21:02
Но все пак бъди възпитан. Не питай дали когато сереш Бог те вижда - това ти беше втория въпрос. Първия беше дали когато онанираш отчето е щастлив. Ако може да не са това въпросите. Все пак тук говорим за една голяма и важна тайна.
Затова дай въпросите си по темата за това, че Седемте останали планети на слънчевата система са обитаеми.

dobrodan написа:
И пак да чакам от умрял писмо?
Със същия успех мога да питам грамофонна плоча.
Не използвай терминология, с която кухата ти църква, както и ти като част от нея, не сте наясно.
Може да използваш със същия успех император или каган-бек. И двете са еднакво по-древни от цар и княз.
Или пък да измислите на партийната сбирка някоя по-подходяща.
Вяра или религия, която не е в състояние да обясни елементарни неща............
Да очаквам да ми обяснява космогонията?
Много сте нагли, попадийо.
Идете да ближете христа под мишниците с огнен език. После му дайте пет лева да не се сърди.

цитирай
29. fairq - nkf на блога ти има цитати от Библ...
17.08.2020 00:29
nkf на блога ти има цитати от Библията.Вярващ ли си?
цитирай
30. nkf - nkf на блога ти има цитати от Библ...
17.08.2020 13:43
fairq написа:
nkf на блога ти има цитати от Библията.Вярващ ли си?

Цитатът титулният цитат в блога ми, е от евангелието. Трябва да се правят някои разграничения. Не съм вярващ, а знаещ - съществена разлика. Не смятам обаче себе си за знаещ всичко.
цитирай
31. elizabethborislavova - направо ми взе думата от устата
17.08.2020 16:09
От няколко дни си мисля, че може би онанирането е добро решение за твоята ситуация, а ти вече си го знаел. Чудесно.
dobrodan написа:
банкови сметки. Разполага само с купчина идиоти, които вярват, че бог ги е избрал.
Така. Добре е да си уточниш и какво е правел Онан, и какво се опитваш да ми припишеш - второто се нарича мастурбация. Малко длъжка ти идва такава дума, но е по-правилно така да се нарече това занимание.
Правя го, но не сам. Нали ти обясних, че съм щастливо женен?
Вярата ти не ми даде отговор на важни лични въпроси. Обаче ще ме учи какво щяло било да стане с планетите???
Не ти иде отръки тоя занаят с проповедите. Това е църква за лумпени.

цитирай
32. elizabethborislavova - Съдейки по изразените тук мнения ми се струва, че е мухоловка
17.08.2020 16:10
nkf написа:
fairq написа:
nkf на блога ти има цитати от Библията.Вярващ ли си?

Цитатът титулният цитат в блога ми, е от евангелието. Трябва да се правят някои разграничения. Не съм вярващ, а знаещ - съществена разлика. Не смятам обаче себе си за знаещ всичко.

цитирай
33. elizabethborislavova - Скрита е
17.08.2020 16:12
На теб като на вярващ ще отговоря с Библията, където това е описано, брат.
И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.
2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.
6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет
nkf написа:
elizabethborislavova написа:
Днес по света няма религия или църква, която да е Божия, да има връзка с Бога или Бог да я чува.
Църквата е скрита. Разбираш ли това?
nkf написа:
fairq написа:
И коя е църквата на Елизабет?

Църквата на бавно загряващите!


Абе като гледам не ще да е много скрита, с оглед на обстоятелството, че твоята сектичка пробутва разни тъпотии под етикет "Божие слово" под път и над път. :)

цитирай
34. dobrodan - Нали ти обясних вече разликите между пръскането на семето на Онан
18.08.2020 09:40
elizabethborislavova написа:
От няколко дни си мисля, че може би онанирането е добро решение за твоята ситуация, а ти вече си го знаел. Чудесно.
dobrodan написа:
банкови сметки. Разполага само с купчина идиоти, които вярват, че бог ги е избрал.

Така. Добре е да си уточниш и какво е правел Онан, и какво се опитваш да ми припишеш - второто се нарича мастурбация. Малко длъжка ти идва такава дума, но е по-правилно така да се нарече това занимание.
Правя го, но не сам. Нали ти обясних, че съм щастливо женен?
Вярата ти не ми даде отговор на важни лични въпроси. Обаче ще ме учи какво щяло било да стане с планетите???
Не ти иде отръки тоя занаят с проповедите. Това е църква за лумпени.



по земята и мастурбацията? Към която жените често прибягват :).
Ако трябва, още веднъж да си прочетеш библията?
Ти на никого в живота си поне веднъж нещо ръчна изработка не направи ли?
Ако да, то въпросът ти-препоръка е доста глупав.
Ако не - за какво си се родила всъщност?
Жената има едно основно предназначение на света. Тя трябва да продължи вида.
Което включва прибирането на салама редовно.
Не да държи проповеди и в твоя случай да се прави на много умна.
Умни жени съм срещал, има такива за мое щастие. Иначе щях да си остана стар ерген.
Всяка може да крие салама. А ти поне това можеш ли? :):):)
Има много начини да удовлетвориш един мъж, а Онан просто не е искал да създава деца. Свързано е с известни неудобства, но ако точно в момента не желаеш дете, върши работа.
Остави библията и поразгледай Кама Сутра, няма да те ухапе.
Ти да не си целомъдрена невеста божия?
Бог е толкова дърт, че на него ако чакаш да ти счупи капака :):):):):)
Пък като ти види огнения език, ще пукне от страх.
цитирай
35. elizabethborislavova - Радвам се, че си открил удоволствието
18.08.2020 12:19
Сега да се върнем на темата за това, че всички планети от Слънчевата система са обитаеми в нетление. Какво мислиш по въпроса? Какви са последстивята за науката и за човечеството от тази достоверна информация. Вярваш ли, че са населени в нетление?
цитирай
36. dobrodan - Дефинирай ми нетление, ако обичаш?
18.08.2020 13:01
Няма как всички планети от Слънчевата система да са обитаеми от въглеродната форма на живот на Земята.
Последствията от тази достоверна информация за науката са, че науката за човешката психика може да отвори нов раздел - вярата в бог и възможните вреди за психичното здраве от нея.
Аз не вярвам. Аз търся доказателства. Такива няма, нито преки, нито косвени.
Християните сте като комунисти с македонски произход.
Каквото и да стане, сам бог да се изправи и да се самоубие пред вас, паК ще викате: жив е той, жив е!!!
Как да водиш диалог с подобни хора.......
И това лесно може да се обясни, ама по-късно.
Сега погледни и блога на овчето чадо. Писах и там някои неща, докато светиня му не ги е изтрил, както обича да прави. Последните два постинга.
И помисли дали пък не съм прав.
цитирай
37. elizabethborislavova - Тогава обясни защо досега никой не се е сблъскал или открил извънземни
18.08.2020 16:55
Ясно е защо. Цялата вселена е населена в нетление, само на земята има живот в материя и дух. Ние нямаме сетива или машини, които да видят нетлението.
И да ти обясня за нетлението няма как да разбереш.
Кое отче? От твоите любими с попадията ли?
цитирай
38. dobrodan - Тоя умния горе с двата ника визирам, Ферко.
18.08.2020 18:23
Дето се прави на агне :):):).
Обичам така да го храня със зелена тревица, да хрупа агнето и да скача, докато паля огъня......
Толкова много хора са се сблъсквали с непознати създания и обекти, че май само аз не съм още.
Там малко като вярата в бог стои работата :).
Предполагам, че има. Записано е, разказвано е. Даже и в библията има нещо, силно приличащо на контакт с друг разум.
Но, както много пъти казах, аз не съм от вярващите и чакам доказателства, преки.
Косвени съм събрал над сто.
Пробвай с нетлението. Може пък да разбера, знам ли?
цитирай
39. elizabethborislavova - Агнето е добро нещо, символ на Исус Христос, който вече е цар
18.08.2020 20:36
Обясни защо мислиш, че като умреш умира тялото ти, а не се прекъсва сребърната нишка, жизненото дихание.
цитирай
40. dobrodan - Аз съм виждал човек да умира и сребърна нишка нямаше.
18.08.2020 22:28
Недей смесва диханието с някакви нишки.
Всяко живо създание диша. Имат ли жабите душа? Жабешка?
Агнето може да бъде символ само на богата царска трапеза. Нарисувай на някой цар портрет като агне и гледай само какво става :).
Значи, като ям агнешко, ям исуса един вид?
Ако ям овнешко, аллаха ли ям?
Ако ям говеждо, будата ли ям?
Големи сте овци.
цитирай
41. elizabethborislavova - Без нишката остава тяло
19.08.2020 11:58
1 И помни Създателя си в дните на младостта си, Преди да дойдат дните на злото, И стигнат годините, когато ще речеш: Нямам наслада от тях, -
2 Преди да се помрачи слънцето и светлината, луната и звездите, И да се върнат облаците подир дъжда;
3 Когато стражите на къщата ще треперят, И силните мъже ще се прегърбят, И ония, които мелят, ще престанат защото намаляха, И на тия, които гледат през прозорците, ще се стъмни;
4 Когато вратите ще се затворят при пътя, Като ослабне гласът на мелницата; И при гласа на птицата ще стане човек, И всичките звукове на песента ще ослабнат;
5 Още когато ще се боят от всичко, що е високо, И ще треперят в пътя; Когато бадемът се разцъфти, и скакалецът натегне, и всяка охота изчезне; Защото човек отива във вечния си дом, И жалеещите обикалят улиците, -
6 Преди да се скъса сребърната верижка и да се счупи златната чаша, Или се строши стомната при извора, Или се счупи колелото над кладенеца,
7 И се върне пръстта в земята както е била, И духът се върне при Бога, Който го е дал.
8 Суета на суетите, казва проповедникът, Всичко е суета.
цитирай
42. dobrodan - Абсолютно бълнуване описа дотука.
19.08.2020 12:46
Малко са ви изпреварили идеята.
Мила Йовович може да си я лепнете като афиш на литургията.
После да снимате "Подземен свят 14", пиши се за главната роля.
Кажи на протопопа да спре да гледа филми за зомбита.
Ония, дето мелят, скоро няма да спрат.
Тая картина пресъздава лятна буря с бременни скакалци.
Кога счупиш златна чаша, снимай да видя.
Кога се върне баба ми от Кестрич, дето я нямам, да я оженя за дядо, лека му пръст.
Преди твоя проповедник думите "всичко е суета" ги е казвал и друг човек. Знаеш ли кой?
Нали възкръсвате бе? Какъв вечен дом?
Тоя тъпак е някъде от Средния Запад на Щатите. Познах ли?
цитирай
43. elizabethborislavova - Виж колко добре описва какво става
19.08.2020 21:39
Пръстта - земята, а духът при бога. Без Божия Дух няма живот. има просто тяло. Ти също имаш тази частица. Същата, както нетленните жители на планетите около нас. Това е бъдещето - възкресение, нетленни тела и вечен живот. За тези, които не искат или не са заслужили има една дълга мъка и после край. Няма вечно пиене на ракия, игра на карти, онаниране и голи жени. Представи си жителите на Марс или Венера, на които им изпращаме сонди.
цитирай
44. dobrodan - Значи във вечния живот има това, което за мен няма да има?
19.08.2020 22:22
Има вечно пиене на ракия, игра на карти, онаниране и голи жени?
Има ли?
Ми то същото като в ислямския рай комай. Там са даже по-щедри. По 40 девици на калпак дават хората. Вдигнете мизата, инак ще духате таратора :).
Кажи сега, пиле шарено, какво ще правите в рая или на облака? Я раздуй малко така, че съм прелюбопитен?
Вечен живот може да означава и вечна пот, кръв и сълзи например и това да продължи вечно. Има едни "гръцки" митове, там ситуации да искаш.
Та, бъди по-подробна, моля. Да чуя какво предлагате във вечния живот?
цитирай
45. elizabethborislavova - Разбира се, че ще има всичко, каквото дори не можем да си представим
20.08.2020 15:57
Виж как го казва:
1 Коринтяни 2:9
А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят".
Както с нетленните жители на планетите, така и с вечния живот на нас възкресените ние нямаме пълна представа как точно изглежда. Знаме със сигурност, че ще е прекрасно. Аз копнея за божието царство и този вечен живот.
цитирай
46. dobrodan - Добре, това ще е някакъв безкраен оргазъм :). Имай предвид, че при това си поведение
20.08.2020 22:02
едни мъжки гризачи умират за около месец. Не знам как ще я карате цялата вечност...
Не става много ясно дали хубаво или лошо е подготвил богът ви?
Ами ако не ви хареса? Тогава какво?
Дай ми определение за прекрасното?
Прекрасното за един може да бъде смъртно опасно за друг.
Не звучи убедително тая галимация. Обещания и само обещания за неща, които никой не е чул и видял, а само е слушал......
Ти дори не знаеш за какво копнееш, изобщо пък не знаеш за какво копнеят другите.
Обаче ръсиш високопарно мозък като върховен административен съд.
АКЪЛЪТ Е НЕЩО, КОЕТО МОЖЕШ ДА ДАВАШ И БЕЗ ДА ГО ИМАШ.
Като ти кажат: дай пари, ти какво отговаряш? Ми нямам, нали?
А защо смяташ, че акъл ти се намира в излишък?
цитирай
47. elizabethborislavova - Не се притеснявай
23.08.2020 20:51
Сега животът на земята е живот в плът и дух. Това е единствената подобна форма на живот в цялата Вселена. А е единствената форма на подобен живот, защото Земята е мястото, което е приспособено за великата борба емжду Сина Божий и сатана. Цялата Вселена наблюдава тази борба, тя се води по строг план. Сега тази борба е към своя край. Небесният страшен съд е приключил, сатана е осъден и съвсем скоро ще бъде възкресението. При възкресението ще възкръснат в нетленни нови тела само спасените. Останалите живи умират веднага и за 1000 години земята ще бъде пустиня. Така стоят нещата. Губиш двойно.
цитирай
48. dobrodan - Аз пари не съм залагал, така че нищо не губя.
24.08.2020 10:50
Тия ММА бойци дори не вървят наравно засега.
Сатаната :):):) води по точки доста убедително.
Исус само приказва (дори и това не е сигурно).
Следователно страшният съд е взел едни много хубави кинти.
Отивам да поспя 1000 години и като свърши пустинеенето на Земята, свиркай отгоре.
Много здраве относно единствената подобна форма на живот във Вселената. Допиши в Библията, че са намирани органични съединения дори по мететоритите.
Има едни чичковци и лелички, дето седят зад едни голееееееми увеличителни прибори. Могат по цвета на пламък например да определят процентното съдържание на изгарящите елементи. Това като дребен пример да си го имаш.
Все някой ден ще разберем кое как е. Но каквото и да е, оня дрът кавал с брадата е абсолютен тъпанар. "Духът" му прилича на правен в час по трудово. Седи, гледа и се вайка. Най-много на някого по крайниците да се появят стигми.
Я виж екзорцизмът с какви работи се бори само :).
Ехе!
Дай някоя прогнозна дата за възкресението де, не бъди толкова лоша :):):)

цитирай
49. elizabethborislavova - Остави парите, губиш най-милото си
24.08.2020 21:58
Вечния живот е най-хубавото нещо. Вечност и забавления. А ти още съвсем кратко време и край. Възкресението ще бъде скоро, защото Страшният съд е минал. Това, което публикувам е Божие Слово с огромна важност за цялото човечество. Ако човечеството се вслуша ще прекараме краткото време до края малко по-леко.
Относно Сатаната той вече не води по точки. Водил е до Голгота с един на нула. След Голгота до Съда резултатът е бил 1:1. Сега окончателният резултат е 2:1 за Божия син.
цитирай
50. elizabethborislavova - Със сигурност ще ме послуша
25.08.2020 12:29
В Библията пише, че Съдебната светлина, дадена в България ще озари всяко земно кътче. Всеки, записан в книгата на живота ще я приеме. Откровение 18:1 е това.
виж какво казва Бог:
"И ето – цялата земя, народ, България биде употребена; макар и в незнание, тя вършеше волята на Бога. Днес, в чест на София (град), която е жива представителка на Новия Ерусалим, Бог покръсти детето на Вярата – София, в чин “Нов Ерусалим”. А в чест на хиляда и триста годишно изграждане на България Бог прибави към годините на нейното битие – хиляда и триста години – тридесет и пет години, строежа изграждането на живото дяло Божие сред нея, което е дяло велико, небесно, съдебно, записано в Даниил 12-та глава. Това е малко от онова велико дяло, в което Бог употребяваше Свои върховни съдби, то се развиваше независимо от човешката воля и знание, непроменимо от човешки и държавни закони.

Бог възлюби България и я употреби. О, мнозина ще се намерят в неверие и хула, може и да се надсмеят, но нека се смирят и познаят, че велик и силен е Всемогъщият Вседържител, Който употреби България и тя реално изнесе на своите плещи страшната духовна борба с врага на всяка правда и истина. Всеки член от българския народ има право да каже думата своя, но нека всеки знае, че тоз Бог, Когото те хулят, е жив и действува чрез тях. И нека всеки запомни добре, че не само България е употребена със земя и народ в това велико дяло, но нейните синове и дъщери са богати с вяра жива в дълбина и от тях Всевишният Бог изтегли, избра и строи, като живи съдби, сърцето църковно, ядро, което представи Земя – ядрото земно."
цитирай
51. dobrodan - ХА????? Бог е изчукал България?????
25.08.2020 13:10
Употребил я, значи........
На него ли дължим купчината тор, в която затънахме?
Великото му дяло......
Рожбе.....имам питане. Шефчето ви евреин ли е?
цитирай
52. elizabethborislavova - Точно така. От създаването й Бог е бдял над страната ни и съдбата й
25.08.2020 19:30
А главното, за което сме оцеляли като народ, въпреки лекета, онанисти и прочие е мисията да се разнесе Съдебната светлина. Тя трябва да стигне до всяко кътче на земята. Всеки човек трябва да бъде предупреден и да знае, че скоро живота в този вид ще свърши и ще дойде хубавото за част от хората - възкресението и вечния живот в нетление.
И ето – цялата земя, народ, България биде употребена; макар и в незнание, тя вършеше волята на Бога. Днес, в чест на София (град), която е жива представителка на Новия Ерусалим, Бог покръсти детето на Вярата – София, в чин “Нов Ерусалим”. А в чест на хиляда и триста годишно изграждане на България Бог прибави към годините на нейното битие – хиляда и триста години – тридесет и пет години, строежа изграждането на живото дяло Божие сред нея, което е дяло велико, небесно, съдебно, записано в Даниил 12-та глава. Това е малко от онова велико дяло, в което Бог употребяваше Свои върховни съдби, то се развиваше независимо от човешката воля и знание, непроменимо от човешки и държавни закони.
Всеки се определя на кого служи. Както на теб ти прави чест, че си откровен в това, че служиш на дявола. Това си е твой избор. Важното е да знаеш двете перспективи. А ти ги знаеш вече. И моята задача е изпълнена.
цитирай
53. elizabethborislavova - Точно така. От създаването й Бог е бдял над страната ни и съдбата й
25.08.2020 19:36
А главното, за което сме оцеляли като народ, въпреки лекета, онанисти и прочие е мисията да се разнесе Съдебната светлина. Тя трябва да стигне до всяко кътче на земята. Всеки човек трябва да бъде предупреден и да знае, че скоро живота в този вид ще свърши и ще дойде хубавото за част от хората - възкресението и вечния живот в нетление.
И ето – цялата земя, народ, България биде употребена; макар и в незнание, тя вършеше волята на Бога. Днес, в чест на София (град), която е жива представителка на Новия Ерусалим, Бог покръсти детето на Вярата – София, в чин “Нов Ерусалим”. А в чест на хиляда и триста годишно изграждане на България Бог прибави към годините на нейното битие – хиляда и триста години – тридесет и пет години, строежа изграждането на живото дяло Божие сред нея, което е дяло велико, небесно, съдебно, записано в Даниил 12-та глава. Това е малко от онова велико дяло, в което Бог употребяваше Свои върховни съдби, то се развиваше независимо от човешката воля и знание, непроменимо от човешки и държавни закони.
Всеки се определя на кого служи. Както на теб ти прави чест, че си откровен в това, че служиш на дявола. Това си е твой избор. Важното е да знаеш двете перспективи. А ти ги знаеш вече. И моята задача е изпълнена.
цитирай
54. dobrodan - Аз пък да не знам, че служа на дявола :):):).
25.08.2020 21:48
Откога реши, че всеки, който не е от твоята църква, служи непременно на някой друг?
Типично за всички набожни тъпи глави. Който не е с нас, е против нас, нали така?
Спокойно, против понятието дявол съм. Няма нито бог, нито дявол. Едното не може да съществува без другото, ако не си забелязала.....явно не си, толкова сапун се побира само в празна черепно-мозъчна кутия.
Прави ми чест, че ти казвам в очите истината за вашите лъжи, нищо повече.
Лицемерие, преструвка, лакомия, жажда за власт и пари са в основата на всяка човешка религия, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
Твоята вяра е по-простичка, само парички иска. Защото е закъсняла за влака с 2000 и повече години :). Каквото бог даде там, все някой милион ще свъртим от бунаците :).
Не знаех, че си имала задача. Попът ли ти я даде или сама реши, без да питаш началството? Ако инциативата е изцяло твоя, то ти си еретичка. Ако не, никаква не я свърши в крайна сметка :).
цитирай
55. elizabethborislavova - В духовния свят няма средно положение
25.08.2020 22:10
Средно положение има само в средния пръст, за която знаеш как е. Затова казвам, че ти прави чест, че се определяш сам на страната на злото. Нали много пъти го каза. Всеки, който твърди, че няма Бог и хули Бога служи на дявола. Просто е като фасул и леща. Разбираш ли?
цитирай
56. dobrodan - Значи като хуля нещо, което го няма, служа на неговата
25.08.2020 23:23
пълна противоположност (която следва също да я няма).
Колежкее :). На нула не се дели. Разбра ли?
Искаш ли да охуля дявола, да мирясаш? И той е тотал щета тъпак, също като бог. Изтърва толкова много материал за казаните, егати левака. Ще гледа едни и същи ужасени муцуни цяла вечност, трябва да тича за дърва като изоглавен по цял ден, да подклажда огън, да заменя износени синджири, да точи рога, цяла вечност????
Горкото добиче :). На всичко отгоре каква отчетност трябва да води, не е истина.
И защо му е всичкото това, да питам? За да спечели някаква избушена отвсякъде планета? Ми той много прост тоя дявол?
цитирай
57. elizabethborislavova - и да хулиш твоя началник той няма да се разсърди
26.08.2020 17:38
Той знае, че си му в ръцете и е постигнал целта си - една душа по-малко потенциално в небесното царство. Той знае, че е осъден и гледа колкото се може повече хора да не стигнат до небето.
Не подценявай началника си. Та той е най-висшето творение, името му е Люцифер - син на светлината.
Не знам защо си останал с впечатление, че цяла вечност ще има ад, казани и прочие. Подобно нещо няма.
Ще стане така:
-скоро ще дойде Исус на облака и една част от хората ще възкръснат и отидат на небето;
- после ще бъдем 1000 години на небето, а неспасените на земята ще се умрели;
- после ще слезе новия Ерусалим отгоре и всичко на земята до мантията ще изгори, с това и греха. И толкова. Няма вечен ад. Злото ще бъде изчистено и няма да остане помен от него и хората, които му служат.
цитирай
58. dobrodan - Най-сетне спокойствие? Окей, бейби :)!
26.08.2020 18:43
Аба той отде знае, че съм му в ръцете, като не съм му казвал?
Ти ли му каза, я кажи??????
Щях да питам за чистилището нещо, то отпада ли?
Имам приятели, живеят в Израел. 45 градуса на сянка......
Това ли ще е новия Йерусалим?
Грехът щял да изгори, значи....
Не се гаси туй, що не гасне, е казал поетът.
Ако погледнем формално - раят ще е празен.
Ти безгрешница ли си, примерно?
цитирай
59. elizabethborislavova - в ръцете си му и той го знае, защото е силен и могъщ, най-висшето творение след Бога
26.08.2020 20:47
Сатана е най-висшето творение.
Относно чистилището - няма такова нещо и такова място. Всичко се случва тук. Който е годен за вечността получава нетленно тяло и вечен живот. Който не умира и не възкръсва, а след 1000 годишното царство изтаря и изчезва завинаги.
Новият Ерусалим е духовен. Вече почти 2000 години плътският Ерусалим и плътският Израил са встрани от Божия план. Нищо важно от духовна гледна точка не се случва там.
Раят е небето, цялата вселена извън земята, в която животът е истински и пълноценен без грях. На мястото на изгонените от небето една трета паднали ангели са настаняват спасените от земята. Това се случва. Две трети от хората ще бъдат в спасение. Това е тайна, която ти откривам като на приятел.
цитирай
60. elizabethborislavova - Ето как изглежда Ерусалим
26.08.2020 20:47
1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.
6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.
7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син.
8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.
9 Тогава дойде един от седемте ангела, които бяха натоварени със седемте последни язви и държаха седемте чаши и ми проговори, казвайки: Дойди, ще ти покажа невестата, жената на Агнето.
10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,
11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:
13 откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти, и откъм запад три порти.
14 И градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, имената на дванадесетте апостоли на Агнето.
15 И тоя, който говореше с мене, имаше за мярка златна тръст, за да измери града, портите и стената му.
16 Градът беше четвъртит, с дължина равна на широчин
цитирай
61. dobrodan - Гледай малко математика сега :).
26.08.2020 22:23
На Земята ристиените са поне един милиард души.
Две трети са 660 000 000 калпака барабар с жените.На човек слагам поне по 10 квадратни метра, нещо като Пекин или Хонконг.
Получаваме 6600 квадратни километра. Или сто на шестдесет и шест километра за по-удобно. Нека е на десет етажа или на повече, все едно.
Чакам да чуя облакът, способен да издържи подобно натоварване (сметни си го :), от какъв титан е направен и къде посяхте плодовете?
Къде ще спите?
Егати лудата симфония.........
Невъзможно дори и за господ бог.
Израилтяните ги знаем.
Господи, нямам дори мляко за детето у дома?
Добре, Авраме!!!!!!!
Събудил се Аврам и гледа - пораснали му цици....... Господи, какво е това чудо?!
Авраме? Ние сме евреи. Чудо ще направим - пари не даваме!
Наемете си архитект като хората. Облаци с антигравитация още никой не е направил.
Ясписът изобщо не е скъпоценен камък. Пак тънко да минете, ей!
Аз на място без море не отивам. Къщата край морето не е просто къща, а състояние на духа :). Много умен човек беше този, лека му пръст...
Приятно възнесение. Има цял един сериал - "Останалите" се нарича.
На твое място повече бих се тревожил за облака, отколкото за друго.
Сатана е творение? Най-висшето след бога?
Че кой идиот направи двама такива некадърници? Единият не може, другият не иска и все хората криви.
Тъпо.
Не знам дали градът е четвъртит, ама точно такъв ще получиш тоя месец наместо заплата. Чак ми дожаля :).
Господ да ти додаде останалото, като се качиш на .........облака му, чедо.
цитирай
62. elizabethborislavova - коригирай малко допусканията
27.08.2020 08:27
На земята християните са доста над милиард, може би са два. Но като говорим за това колко ще бъдат спасени не смятаме само християните. Много християни няма да бъдат спасени. Ти например номинално също си християнин. Много мохамедани и хора от други изповедания ще бъдат спасени не поради вярата си, а поради делата си. Така че числото на тези, които ще възкръснат е много, много повече.
След възкресението всички възкръснали ще отидем в небето. След като минат 1000 години и земята се очисти от греха и злото и от невъзкръсналите хора ЕДНА ЧАСТ от възкръсналите ще се върне и насели отново на земята. Останалите ще населят звездите в цялата вселена, а тя е необятна. От нас ще се насели вселената в онези места, чиито обитатели са последвали Люцифер. А една трета от ангелите са последвали Люцифер - сатана. Те, заедно с неспасените от земята ще бъдат изгорени и споменът им ще изчезне.
Затова не се притеснявай дали ще сме нагъсто след възкресението. Вселената е достатъчно голяма за да има място за всички.
Лошото в момента е, че всички тези осъдени паднали ангели са събрани от цялата вселена и са затворени тук на земята. Времето, в което живеем е страшно. Виж как го описва:
Откровение 12:12
Затова, веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време.
Кой например те кара за хулиш и изпълва сърцето ти с омраза към Спасителя? Нали е някой от падналите. Както ти писах запомни, че няма средно положение - в духовната борба или си на страната на доброто или те владее злото.
цитирай
63. elizabethborislavova - В духовния свят нищо не е относително - или е добро или зло
27.08.2020 12:58
Затова зависи на кой дух служиш. Този, който не е с Бога реално е с дявола. Няма средно положение. Както и накрая няма оправдани и осъдени и малко оправдани и полу осъдени. Или - или.
Осъдените ще страдат, макар и не вечно, както ти казваш, но все пак достатъчно дълго време. Даже ще бъдете възкресени за малко за да видите славата, която изпускате. Това ще бъде най-голямото наказание. Сега дявола може да опонира, че това щяло да е така, онова не така, но тогава вече всичко ще е кристално ясно.
Специално за теб, приятелю, извадих една по-дълга публикация. В нея е и Словото, което съм публикувала тук. Тя обяснява доста детайлно живота на земята, борбата и така нататък.
Ето един откъс от нея:
"Борбата се води от два духа, от двама Борци. И както Христа има Свои съсъди на почетно употребление, тъй и Сатана има свои съсъди медиуми в непочетно употребление, водещи непозволени служения, имитиращи Божествени изпълнения. Всички спиритични съсъди врачки и гадатели са негово лично войнство в употребление. В Древност Ваал и неговите жреци, целокупното му дяло лукаво, водещо в идолопоклонение в погубление и всички заблудителни учения, са негово творение. А в новозаветното служение в осъдителни съдби на изпълнение се яви дялото на Мохамед и Корана му в измама и заблуждение с тенденция да обвърже във веригата на осъждение цялото земно селение и да го тласне в погубление. Но не всичкото Божие творение се поддаде на Сатанинското заблуждение.

Сатана подстрекава всички воювания. Той носи отговорност за всичките сторени злини над планета Земя – той е причинител на греха, водещ смъртта. Те са неговото всеоръжие, с което той воюва, те са неговото знаме.

Но запомни, о, човече земен, ти, Божие велико създание: Христа победи смъртта и греха. Възкресението е дялото на победата велика Христова – дарът на жизнеността"
Не на сто, а на милион процента нещата ще се случат така, както ти ги благовествам. Днес ще пусна и тази по-дългата публикация, специално за теб, приятелю.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644703
Постинги: 912
Коментари: 1022
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031