Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2020 20:50 - Чрез падналата Пелин звезда Сатана е целял да владее вечно България
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 2621 Коментари: 36 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2020 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Тук, на българската земя се изля неговата зла ярост - водеше коварната борба чрез своя чудовищен атрибут Корана - лъжеучителя и лъжепророка Мохамед. Чрез него враг се стремеше да завладее целия земен свят. Мохамед - лъжепророкът на Сатана - е таз паднала Пелин звезда, описана в Откровението на Йоана.

Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.
И ето сред България се явиха съдебните атрибути.
Чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език.
Чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода.
Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!
В борбата с поробителя не малка роля изигра православната религия, макар че врагът успя да вмъкне в нейното служение религиозни заблуди, тя внедри вяра в сърцата на верни синове и дъщери, която пламна в пожар на освободително движение. Пробуди съвест и смелост и вдъхна надежда за свобода в сърцащ.
И се поведе огнена борба за свобода, лумнаха огньове на вяра, потекоха кървави реки за род и родина и напоиха родната земя. Тежък бе бичът на врага, развилнял се бе в жесток нагон да убие тез святи подбуди в сърцата на народа и като ехидна запълзя по душата човешка, употребил лъжепророческия си камшик и жестоко посягаше на живата вяра, чрез страшните инквизиции налагаше се мохамеданската мътна вода над плещите на родната майка земя."
 

Преди всичко целта и смисълът на кръста Голготски е самото реално изпълнение на жертвата Христова като последователно развитие на Спасителния план за изкупление на човешката душа. И несъответствието на съобщенията като лъжливи измислици в Корана е средство за борба с всичкото най-свято изявление и изпълнение на Библията. И тез измислици и лъжи може да ги води само един, който от начало до скончание всичко е изопачил и Божието Слово изкривявал. Това е самият паднал ангел Сатана, влязъл в съдби пророчески чрез измамника – пророка си Мохамед като е повел след себе се безброй свои последователи, които отвежда в смъртно осъждение!

Тази страшна борба сред планета Земя е водил и ще я води до Скончание Сатана и целта на виденията, които той е давал на Мохамед и Ужасите, които е показвал за ада и грешниците, е да отбие човешкия род от пътя на милостивия Бог и да го повлече със себе си в осъждение.

Лъжепророкът Мохамед не е познавал свещеното Писание и е градил своето учение на пясъчни основи, изпълнил го е със Сатанински лъжи и поверия, басни. И особено измислил е поверието за почиващата земя, според което тя се крепи на неговите измислени лъжи.

Никой няма интерес да води борба против святата Библия и Новозаветните истини, които са стълб и основа, поставени на твърдата Канара – Христа, освен Сатана – врагът на всяка правда. И сам той навлиза в нова ера на летоброене чрез своя лъжлив пророк Мохамед.

И не бе никой друг, който владя петстотин години славянските племена, освен Сатана чрез мохамеданска Турция, която се стремеше да заграби беззащитните чисти сърца – децата на България (еничари), да им посява в сърцата семето на измамата, за да ги използва срещу родовете, пазещи Христовото учение (никой друг), освен Сатана чрез лъжепророка си Мохамед. Това е била и е голямата негова цел в борбата, вменена като Армагедонска война – плътска и духовна, според сянката – фараона и магьосниците. Защото Сатана познаваше вярата на тоз народ в Бога и следващата борба, която трябваше да води с неговата вярност към Истината и Христа.

Много съм се смущавала, когато Святия Божи Дух ми изявяваше истината за лъжепророка на Сатана – новоерен и борбата с Корана. И Бог ми показа, че лъжепророкът Мохамед е падналата Пелин звезда, която вгорчава водите – всички земни учения. Но се убедих, запознавайки се след Божиите изявления с дялото и учението на Мохамед, че наистина Святия Дух ми е изявил съвършената истина за лъжеучителя – учението на Мохамед, който е повел към гибел своите народи, а не към спасение. Особено са страшни неговите видения, плод на неговата болна душа, завладяна от Сатана! Те не са изградени на духовната библейска истина, а са заблуда от Сатана, който е присвоявал името на Гавраил и че му се е явявал. И сега эа водещата се война – духовна и физическа между мохамедани и християни на изтока в Ливан е ясно, че това е Армагедонска свещена война между учението на Мохамед и Христовото учение. Тя се води с цел изтребление и е дяло на Сатана! Тук борбата между Христа и Сатана е ясна, но как да се обясни борбата между християни католици и християни протестанти, които изповядват Христа, а вършат волята на Сатана, който с хитрина се крие под папската корона?“

Вижте повече на: http://slovosvetlina.com/?p=27517
 




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dobrodan - За протокола - това си го писала още 2013 година, да кажа ли в кой форум?
01.08.2020 12:28
Бога си ли търсеше там или майка му?
Значи според теб войната е хубаво нещо? Особено ако спечелят нашите?
Никакъв проблем да ти се обясни войната между католици и протестанти. На протестантите не им се е давало повече пари за оня, дето клати гората.
Не е нужно двама мъже, които си наемат обща стая в хотела, да са педерасти.
Може да са просто попове :)!
Защо всемогъщият ви господ изобщо е допуснал да съществува сатаната?
Дрънканици една след друга.
Турция владяла 500 години славянските племена.... Не, рожбо, не са 500 години. Основателят на тогавашната Османска империя е с български произход и това вече не е тайна даже и за българите. Дори и с днешните "турци" имаме почти 90% генетична близост. Православната ти вяра довърши по-голямата част от българската Държава, оная, другата България, Волжка я наричаме. Сега там е друга държава, Русия. Тая, другата България, е направила исляма своя официална религия. Те, следователно, не са българи?
Между българи и славяни отношенията са като между господар и слуга. За един много дълъг времеви период. Нито знаеш кои са славяните ти, нито отде са се взели, нито кога са станали християни (едни ламтящи за власт и пари говеда са покръстили цял един народ на богослужебен славянски език). Също като вас сега са правили.
Тъпото си е тъпо. Спокойно, няма да ви се получи пасиансът.
цитирай
2. elizabethborislavova - Много се радвам, че си запомнил
01.08.2020 15:31
Ако кажеш и къде е публикувано това ще ми стане още по-приятно. Аз съм забравила, но едва ли съм го публикавала 2013. Иначе това Слово е давано преди около 50 години. Съдебната светлина, решенията на страшния съд са дадени в периода 1947 - 1982 г. в България. Това е последното пророчество, последното нещо, което небето има да казва на земята. Сега е времето на язвите и след това възкресението.
Виждаш ли колко точни, ясни, остри са тези Божии думи:
"Много съм се смущавала, когато Святия Божи Дух ми изявяваше истината за лъжепророка на Сатана – новоерен и борбата с Корана. И Бог ми показа, че лъжепророкът Мохамед е падналата Пелин звезда, която вгорчава водите – всички земни учения. Но се убедих, запознавайки се след Божиите изявления с дялото и учението на Мохамед, че наистина Святия Дух ми е изявил съвършената истина за лъжеучителя – учението на Мохамед, който е повел към гибел своите народи, а не към спасение. Особено са страшни неговите видения, плод на неговата болна душа, завладяна от Сатана! Те не са изградени на духовната библейска истина, а са заблуда от Сатана, който е присвоявал името на Гавраил и че му се е явявал. И сега эа водещата се война – духовна и физическа между мохамедани и християни на изтока в Ливан е ясно, че това е Армагедонска свещена война между учението на Мохамед и Христовото учение. Тя се води с цел изтребление и е дяло на Сатана! Тук борбата между Христа и Сатана е ясна, но как да се обясни борбата между християни католици и християни протестанти, които изповядват Христа, а вършат волята на Сатана, който с хитрина се крие под папската корона?"

Не разбирам какво точно пишеш и опитваш да кажеш. Бъде конкретен, аргументирай тезата си. Добродан срещу Бог. Колко интересно се получава. Но май не е добродан, а "добродан".
цитирай
3. dobrodan - Повярвай ми, по-добре е да не си припомняш :), особено като се сетя какви отговори са ти репликирали,
01.08.2020 15:59
сигурно още се чешеш :).
То остана и да разбереш какво пиша? Не се надценявай толкова.
В периода 47/82 г. в България имаше комунисти на власт и нещо подобно на социализъм. Слово се даваше от ЦК на БКП; твоят бог там ли беше?
Вземи, да си го закачиш на стената в рамка, и да го четеш вместо молитва вечер :).

"10. dobrodan - За добрите пожелания искрено ти благодаря,
14.07 15:51
в момента съм сигурен, че много народ се държи за главите и си мисли: тоя пък кое го куче изсра :):):):):)!
Нека малко софистика, да си почина, че ми се наду главата :).
Светът е създаден от бог.
Човек е създаден от бог.
Двете са божии творения. Дотук всичко е наред, нали така?
Човекът се стреми да промени света, а светът е божие творение.
Следователно едно божие творение се стреми да променя друго такова.
Това се случва - защо? Защото човекът очевидно не харесва божието творение - света. Светът често му отговаря със същото. Природните стихии, примерно.
Излежда, че човек не харесва и себе си, божието творение избива себе си по всякакви начини, няма да ги изброявам. Отделно унищожава света, в който живее (създадения от бог)!
И така да обобщим: божиите творения не харесват и унищожават божиите творения....
Но обичат създателя си и вярват в него?
И защо?
Човекът е виновен, защото е грешен :). Бог е невинен, защото е безгрешен.
В правото важи все още римският постулат - невинен до доказване на противното.
Но противното се доказва много лесно :). Изпълнявам нарежданията на бог, бог ми го каза, в името на бога, с нас е бог, господ не може да те спаси и още цял куп такива врели-некипели.
Следствие: човек греши, защото изпълнява божиите заповеди....
Ако бог съществува, то значи е виновен. По презумпция бог е невинен :).
Следователно бог не съществува.
Видя ли колко е лесно?
цитирай"

Опитай се да ме обориш.
цитирай
4. elizabethborislavova - Нещо си се объркал
01.08.2020 22:07
Според голямото и най-важно пророчество, което пряко засяга България и българите през 2013 г. все още това Слово не е проповядвано. Нещо друго си цел. В Книгата Данаил се казва така:
11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
1335 дни - години. 35 години от тях - от 1947 до 1982 г. Бог употребява България по времето на страшния съд. В България по това време е дадена Съдебната светлина. След още 35 години в началото на 2016 г. се изпълнява онова пророчество за блаженството. Блажен, който чете и приема Словото, публикувано като откъси в блога ми.
Това са факти. Словото е факт. Събитията от живота го доказват по дни.
цитирай
5. dobrodan - Словото е факт само по себе си. Информацията в него може да бъде вярна или не.
01.08.2020 23:24
Къде е фактологията на твоята информация?
Някой от двамата мощно се е объркал и това не съм аз.
Ако аз напиша, че съм правил анален секс с теб и си крещяла до другия квартал, това за факт ли трябва да се смята?
Я стига глупости!
Събитието не може да докаже факт. Може само да докаже дали е вярна дадена предварителна информация или пък не.
Яко закъса тия дни, стегни се де.
цитирай
6. elizabethborislavova - анализирай това
02.08.2020 09:34
Тази страшна борба сред планета Земя е водил и ще я води до Скончание Сатана и целта на виденията, които той е давал на Мохамед и Ужасите, които е показвал за ада и грешниците, е да отбие човешкия род от пътя на милостивия Бог и да го повлече със себе си в осъждение.

Лъжепророкът Мохамед не е познавал свещеното Писание и е градил своето учение на пясъчни основи, изпълнил го е със Сатанински лъжи и поверия, басни. И особено измислил е поверието за почиващата земя, според което тя се крепи на неговите измислени лъжи.

Никой няма интерес да води борба против святата Библия и Новозаветните истини, които са стълб и основа, поставени на твърдата Канара – Христа, освен Сатана – врагът на всяка правда. И сам той навлиза в нова ера на летоброене чрез своя лъжлив пророк Мохамед.

И не бе никой друг, който владя петстотин години славянските племена, освен Сатана чрез мохамеданска Турция, която се стремеше да заграби беззащитните чисти сърца – децата на България (еничари), да им посява в сърцата семето на измамата, за да ги използва срещу родовете, пазещи Христовото учение (никой друг), освен Сатана чрез лъжепророка си Мохамед. Това е била и е голямата негова цел в борбата, вменена като Армагедонска война – плътска и духовна, според сянката – фараона и магьосниците. Защото Сатана познаваше вярата на тоз народ в Бога и следващата борба, която трябваше да води с неговата вярност към Истината и Христа.
цитирай
7. dobrodan - Гледай сега, що не хванем да ги сборим сатаната и бог, и който победи, той
02.08.2020 11:33
да царува?
Ислямът, драга, си има своя шайтан, аналог на сатаната.
Сега да уточним ли дали има отделно сатана, отделно шайтан? Нали бог и аллах са едно и също нещо, а исус е пророк в исляма?
Което е правилно - давай да организираме дуел на бог с аллах и на сатаната с шайтан, аз ще продавам билетите :). Може и бог с шайтан, както и аллах и сатана да се посчепкат така в свободен стил.
Няма как да знаеш, но турските султани са направили църквата у нас един от най-големите феодали. Не четете, ей, не четете....
Ако наистина искаха, османците църкви нямаше да оставят. Не ги хваля, нито величая. И двете религии правят едно и също, иначе отде пари?
Ревеш за Света София в Цариград, нали? Добре, разбирам. Обясни ми, моля, как така турските султани не я събориха петстотин години, като толкова са мразели христа, та камък върху камък да не остане?
Арабите са завладяли Испания също за доста време. Първо са направили бани, да научат местните да се къпят....
След като испанците си вземат обратно властта, настъпва упадък....
Кажи на бога си, че еничарите са въртяли добър бизнес с билетите си за пенсия, а османски семейства са плащали детето им да стане еничар... Това в библията ти също го няма.
цитирай
8. elizabethborislavova - Сатана и шейтан са едно и също нещо - Люцифер, падналия ангел
02.08.2020 14:56
Преди бунта на небето е живеел Люцифер. След бунта му се отнема чина Люцифер и остава просто сатана. Сатана и шейтан е едно и също нещо.
Аллах е синоним на Бог Отец.
Не можем да счепкаме Бог Отец и сатана/шейтан, защото Бог е по-силен. След бунта във вселената Бог Отец оставя борбата в лъцете на Бог Син. На земята и в поднебесната войната се моди между тях двамата.
Борбата не е да се счепкат, както ти ди го казваш. Борбата между тях е друга - кой от тях ще продлежи нещо по-добро пред непадналите в гряп две трети небесни множества. По време на бунта след сатана тръгват една трета от ангелите, падналите ангели, исполините от другите ни коментари. След бунта Бог преустроява земята така че да бъде умален модел, в който сатана да предложи алтернативата си за управление на небето. Това, което виждаме на земята през последните 6 000 години е моделът, който сатана е измислил и предлага на цялата вселена.
Съзнавам, че едва ли ще разбереш това, защото толкова неща не са ти ясни, но поне го запомни. Ако още нещо не е ясно питай.
Относно османците. Темата не е кой е по-добър. Аз разбирам товя афинитет към Мухамед, не знам дали имате връзка и по някаква друга линия. Но темата е двата духа, които се борят. Има линия на осъждението и линия на благословението.
цитирай
9. dobrodan - Следователно мюсюлманите вярват наистина в бога ви отец?
02.08.2020 15:21
С какво тогава ваща манджичка да е по-сладка от тяхната, че я притопляш ката ден?
Как да не можем да ги счепкаме, след като бог е по-силен?
Ще си реши проблемите отведнъж, твоите също?
Разказваш шумерските легенди, без даже да си чувала за тях, страшно кефи това нещо:):):)!
На мен нещата ми се изясняват с всеки изминал ден. Ти ми опяваш несвързани каламбури и мислиш, че знаеш. Какво знаеш - каквото са те учили. Ама така ли е, не е ли така - няма значение?
Никакъв не ми е мохамед, смятам го за същия лъжец като останалите.
Духове могат да се борят и у теб. Изяж две чинии боб със зеле и ще видиш какво е вътрешна борба на духове :):):).
цитирай
10. nkf - Хахаха, трудно някъде могат да се ...
03.08.2020 14:38
Хахаха, трудно някъде могат да се прочетат по-големи лакърдии, да не кажа глупости. :) Baby-doll, само ще ти кажа, че Турция е съвременна, светска държава, създадена по модел на революционна Франция, сиреч - на френската република, която пък е основана на философските принципи на Просвещението, формулирани - включително юридически - от Русо, Волтер, Дидро и др. Е, просвещението не е френски феномен, но изцяло се реализира политически във Франция. Да ти кажа: просвещението е предимно атеистично. Създателите на турската република, начело с Мустафа Кемал, са реалните /до/унищожители на Османската империя. Да, Османската империя и републиканска Турция са две коренно различни държавни системи. Османската империя не е някаква държава на турците", а теократична монархия. То даже си е било обида във времената на султаните някого да нарекат "турчин". Това, съвсем накратко и схематично. Останалото не подлежи на коментар, защото е толкова нелепо, че...
цитирай
11. elizabethborislavova - Вече ти обясних защо не могат да се счепкат и кой с кого се счепква
04.08.2020 22:44
Разликата между християните и мухамеданството и юдаизма е огромна. Разбира се имат и нещо общо. Общото е, че всички вярваме в Бог Отец, Аллах, Йеова. Разликата е, че ние християните познаваме Бога в пълнотата Му - освен като Бог Отец и като Бог Син и Бог святи Дух. Затова християнството е много, много, много по-съвършено в познанието си за Бога. Различен е и механизмът на спасението. Ние се спасяваме по делата и по благодат, а вие само по делата, а това е доста трудно.
цитирай
12. elizabethborislavova - Важното е кой на кой дух служи и част от коя линия на духовната борба е
04.08.2020 22:48
Нито аз, нито Бог в това Слово казва, че турците са лоши хора. Опитай се да разбереш. Говорим за съвсем други неща. Бог говори за борбата между двата духа - на доброто и злото. Тази борба е окола нас и в нас. В случая например вие сте откъм злото, а аз от доброто. Навсякъде на земята тази борба изрълва всичко. Важното е кой чове ки коя нация къде се намира в тази борба.
Например нкф сигурно е добър човек или т.н. добродан също сигурно е добър човек - не знам и не ми е тема. Важното е кой на кой дух служи. А в духовната борба има само две положения - добро или зло.
Та така и с Турция - дали ходят с фереджета или са с мерцедеси, или дали ние сме бедни или богати това не променя фактите - те като държава, или не те, а религията им обслужва злото, а ние сме част от линията на благословението. Но вие май не се радвате на това.?
nkf написа:
Хахаха, трудно някъде могат да се прочетат по-големи лакърдии, да не кажа глупости. :) Baby-doll, само ще ти кажа, че Турция е съвременна, светска държава, създадена по модел на революционна Франция, сиреч - на френската република, която пък е основана на философските принципи на Просвещението, формулирани - включително юридически - от Русо, Волтер, Дидро и др. Е, просвещението не е френски феномен, но изцяло се реализира политически във Франция. Да ти кажа: просвещението е предимно атеистично. Създателите на турската република, начело с Мустафа Кемал, са реалните /до/унищожители на Османската империя. Да, Османската империя и републиканска Турция са две коренно различни държавни системи. Османската империя не е някаква държава на турците", а теократична монархия. То даже си е било обида във времената на султаните някого да нарекат "турчин". Това, съвсем накратко и схематично. Останалото не подлежи на коментар, защото е толкова нелепо, че...

цитирай
13. nkf - Baby-doll, вземи си едно студено ...
05.08.2020 13:32
Baby-doll, вземи си едно студено душче, пийни си студена водичка със студено кафенце, прочети пак какво съм ти написал, свържи го с онази част от текста, писан от теб, която засяга моя коментар; започни да разсъждаваш и пристъпи към следващата голяма стъпка: започни да се образоваш, да четеш, да мислиш, да наблюдаваш и въобще да повишаваш интелигентността си. не е лесно и успехът не е гарантиран, но е полезно. Апропо, вземи мерки да се оттървеш от brain fog-а. Казвам го, защото очевидната ти неадекватност в рекоментарите, издават, че имаш определен проблем.
цитирай
14. nkf - Разликата между християните и м...
05.08.2020 13:41
elizabethborislavova написа:
Разликата между християните и мухамеданството и юдаизма е огромна. Разбира се имат и нещо общо. Общото е, че всички вярваме в Бог Отец, Аллах, Йеова. Разликата е, че ние християните познаваме Бога в пълнотата Му - освен като Бог Отец и като Бог Син и Бог святи Дух. Затова християнството е много, много, много по-съвършено в познанието си за Бога. Различен е и механизмът на спасението. Ние се спасяваме по делата и по благодат, а вие само по делата, а това е доста трудно.

Сега ще ти обясня в какво се състои разликата: хитриянството е юдаизъм за неевреи, които неевреи обаче са малко по-интелигентни от другите, малко по-свободолюбиви и много по-войнствени, та хитриянството е скалъпено така, че да се напасне към тези черти, малко или много, и да поведе сглупилите да се покръстят племена към желаната от демона яхве и племето му цел. Ислямът е уйдурдисан така, че да пасва за значително по-тъпи по природа човеци; по-мързеливи; по-некреативни; по-некадърни. Там нещата са прости и ясни. За юдаизма е ясно, там няма какво да говоря. Абе, чхвето като даде окончателно всички земни богатства на избрания си народ -юдеи - вас хитрияните супервайзъри ли ще ви направят или ще сте си и вие сред обслужващия плебс? Аме нещо не си спомням яхвето да се е отказал от избрания си народ. :) Накрая да не се окажете с пръстче в устичка? :) Както впрочем обикновено се получава.
цитирай
15. elizabethborislavova - Днес България е избрания народ
05.08.2020 17:17


"Тук, на българската земя се изля неговата зла ярост - водеше коварната борба чрез своя чудовищен атрибут Корана - лъжеучителя и лъжепророка Мохамед. Чрез него враг се стремеше да завладее целия земен свят. Мохамед - лъжепророкът на Сатана - е таз паднала Пелин звезда, описана в Откровението на Йоана.

Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.
И ето сред България се явиха съдебните атрибути.
Чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език.
Чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода.
Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!
цитирай
16. nkf - Не думай! Кои ще да са тези "...
05.08.2020 17:39
Не думай! Кои ще да са тези "славянски народи" бе, кукличке? Каква е тази "славянска азбука"? Преди попчето недоучено Паисий история не е ли имало? хех:) Честно да ти кажа, много си глупава. :))) Обаче твоето невежество е по скоро забавно, макар и да те съжалявам. :)
цитирай
17. elizabethborislavova - Обясни и аргументирай с какво не си съгласен
05.08.2020 18:23
Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.
И ето сред България се явиха съдебните атрибути.
Чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език.
Чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода.
Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!
цитирай
18. elizabethborislavova - Добродан виж коментара горе
06.08.2020 17:40
Имаме ли съгласие по него?
цитирай
19. nkf - Трудно е - да не кажа невъзможно - да ...
12.08.2020 14:15
Трудно е - да не кажа невъзможно - да ти се обясни, поради колосалните ти образователно-познавателни липси, както и поради слабия интелект, който демонстрираш. Обстоятелството, че ти не излагаш собствени мисли, доводи, заключения и т.н., а постоянно рецитираш и репостваш някакви нелепи текстове, сиреч комуникираш с чужди мисли, макар и "мисли" да е под условие, е показателно за гореказаното. Какво да ти кажа, че "славяни" е изобретение на католическата църква през 16-ти век и е популяризирано чрез писанията на две католически кюрета от Хърватско? Че Кирил и Методии са създали глаголицата /поне по официалната версия/; че Кирилицата не е славянска азбука,а българска, създадена в България, за българския език, по поръчка на българската държава от царя на Българите?. Че и други преди Паисий са писали история, да не говорим за сведенията за миналото Българско. Че хал-хабер си нямаш от история? Какво да ти кажа, и как да го разбереш? Само като те чете човек - особено историческите препратки, веднага разбира, че нивото е официалната история от учебника за 5 клас на общо образователната училищна система или МОН. Това ли ти е "Божието слово"- учебника на МОН за пети клас. Айде моля ти се. То бива простотия и невежество, ама ти специално чупиш всякакви бариери.
цитирай
20. elizabethborislavova - Да, всичко написано тук в публикациите е Божие Слово
12.08.2020 18:15
Няма по-вярно, полезно и ценно нещо от божието Слово. То е двуостър меч - едни ги гали като перце, а за други е остър меч. Това Слово очаква цялата земя. Скоро ще дойде възкресението и неговото предназначение е да осведоми човечеството за това. Няма по-важно нещо днес, по-ценно нещо от това.
Ето какво се казва в Откровението на Йоана:
1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;
Това е Светлината, на която е дадена силата и властта да просветли земята. Включи се и ти.
цитирай
21. nkf - Ама разбира се, че Божие слово. :) ...
16.08.2020 15:11
Ама разбира се, че Божие слово. :) Само че има една малка подробност: то е Божие слово само според теб и сектичката, в която членуваш, а за останалите - като мен - това не е никакво Божие слово, а един нескопосан миш-маш, сътворен от нискоинтелигентен човек, с нулеви познания в науката и културата. Светът е стар и е видял стотици и даже хиляди "пророчества", секти и сектички, така че тези глупотевини тук, не са нито нещо ново, нито могат да учудят някого. :)
цитирай
22. elizabethborislavova - Защо защитаваш Мухамед?
16.08.2020 18:04
Да не би да си мухамеданин?
Виж какво е казал Бог:
"Тук, на българската земя се изля неговата зла ярост - водеше коварната борба чрез своя чудовищен атрибут Корана - лъжеучителя и лъжепророка Мохамед. Чрез него враг се стремеше да завладее целия земен свят. Мохамед - лъжепророкът на Сатана - е таз паднала Пелин звезда, описана в Откровението на Йоана.

Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.
И ето сред България се явиха съдебните атрибути."
Кое от това не е ясно или си против?
цитирай
23. nkf - Ами, ще защитавам мохамед, откъ...
16.08.2020 20:26
Ами, ще защитавам мохамед, откъде-накъде. Нали вече ти казах поне десет пъти, че християнство ислям юдаизъм са един и същи боклук. Няма нужда да ме призоваваш да чета "какво е казал бог", тъй като е безмислено-просто не чета тези глупости. Ти по-добре кажи, що с последователите на мохамед се кланяте на един бог-яхве-богът на всички мангали. :)
цитирай
24. elizabethborislavova - Не са един и същи
17.08.2020 16:15
Ти изглежда не четеш какво казва Бог.
Христовото учение е истинското. Познатото ти християнство не е християнството. Христовата църква е скрита, тя се състои от хората. Ако сравняваш поп Николай от Пловдив и равина на Истанбул със сигурност няма разлика.
Когато водиш диалог с някой слешай той какво говори. А в случая Бог говори в тази публикация.
nkf написа:
Ами, ще защитавам мохамед, откъде-накъде. Нали вече ти казах поне десет пъти, че християнство ислям юдаизъм са един и същи боклук. Няма нужда да ме призоваваш да чета "какво е казал бог", тъй като е безмислено-просто не чета тези глупости. Ти по-добре кажи, що с последователите на мохамед се кланяте на един бог-яхве-богът на всички мангали. :)

цитирай
25. nkf - Бог нищо не казва! Обаче, ти си тази, ...
28.08.2020 16:13
Бог нищо не казва! Обаче, ти си тази, която и частица понятие си няма ни за християнство, ни за догмите му, па камоли за историята на тази религия.
цитирай
26. elizabethborislavova - Как да нямам, аз благовествам благовестието на царството
28.08.2020 16:22
Скоро ще дойде възкресението. Дотогава е времето на язвите. В оставащото малко време ние българите трябва да разнесем благовестието на царството. Публикуваното тук е изцяло Божие Слово.
Можеш да видиш повече на сайта:
http://slovosvetlina/
Ако имаш вяра в Бога включи се и помагай. Няма по-важно нещо от това.
цитирай
27. nkf - Ти не си Българка, а хеврейка, къде ...
28.08.2020 16:34
Ти не си Българка, а хеврейка, къде се буташ, където не ти е мястото. Видно е, че си напълно невежа по отношение на християнството, догмите и историята. Иначе в лудниците има всякакви вестители, на какво ли не.
цитирай
28. elizabethborislavova - Чиста българка
02.09.2020 21:16
А по вяра християнка. Ние християните сме духовните Юдеи днес. А по това, че отричаш задачака, която Бог ни е възложил и заради която 1300 години е водил народа ни и аз мога да кажа, че не си българин. Имаме най-важната задача за цялото човечество - това Слово, късен дъжд да стигне до целия свят и така да се подготви идването на Исус на облака. Нарича се още второ пришествие или първото възкресение на праведните. Ако ти не искаш умолявам всеки, който чете това да вникне, да приеме и да помогне.
цитирай
29. nkf - Няма как да си Българка и юдейка е...
03.09.2020 16:49
Няма как да си Българка и юдейка едновременно. Едното е несъвместимо с друго - просто са взаимоизклюващи се. Пък и ристиенството е вид юдаизъм и има за цел да обезличи и асимилира народите, на които е наложено. Впрочем, Константин го е наложил имайки и такава цел - да асимилира и смели всички народи в империята в един-единен нов народ. Така че никаква Българка не си, а си си еврейка! България не е на 1300 години, а на много повече, и з атези изминали години никакъв еврейски бог не е водил България, а са го водили царе и държавници. Откак България, чрез мекерето-предател борис прие римското ристиенство, на България започна да й се разказва играта в негативен план. Така че, лично аз, искам да повторя още веднъж и да префразирам: Българин съм и като истински такъв - НЕ СЪМ ХРИСТИЯНИН/ЮДЕЙН, плюя на християнството/юдаизма/исляма; плюя на христоса ви; плюя на бога ви; и на всички престъпни глупости, които сте извършили и вършите. Искрено съм възмутен от абсолютните глупости, които проповядвате и натрапвате. Вие сте за психиатрично лечение! Ако човечеството има останал здрав разум, то е крайно време исляма/юдаизма/християнството да бъдат забранени като кървави, психопатични култове, които за времето на своето съществуване са докарали планетата земя до ръба на колапса, във всеки един аспект! Още по-страшен е човешкият геноцид, който тези култове провеждат от 2 500 години; да не говорим пък за систематичното унищожаване на науката, културата и паметта на народите!
цитирай
30. elizabethborislavova - Разбира се, че съм Българка и юдейка
04.09.2020 17:10
Както знаеш всички християни, които отговарят на определени условия, могат да са духовни юдеи. Тези условия са описани в другата публикация за войнството на Гедеон. А именно - да спазват десетте Божи заповеди и да са кръстени със Святия Дух.

А не знаех, че ти си привърженик на Тангра. Имаш л вкъщи конска опашка. Между другото Тангра е Бог Отец, или Аллах при мухамеданите.

Може ли да кажеш с какво от Божието Слово, публикувано в блога не си съгласен? Сигурно знаеш, че нито исляма, нито юдаизма, нито християнските църкви не са божии. Христовата вяра, извън църквите е Божието учение на земята. Напълно си прав за това, че твоят началник е използвал религияна за многобройни злини.

Но без вяра, чиста и истинска в Исус не си вкусил от благодатта и любовта.
цитирай
31. nkf - Всички хитрияни са юдеи, даже па...
04.09.2020 21:43
Всички хитрияни са юдеи, даже папата официално го каза. Евреите са ваши старши братя. Няма как да си юдейка/евреййка и Българка. Всеки народ, всяка раса си има своя менталност или расова душа. Българинът има българска менталност и българска душа, не може да си българка с еврейска менталност и душа. Ти си си сменила душата. честито. Еврейка! Не съм привърженик на никакъв Тангра. тангра няма нищо общо с нас Българите и никога не е бил български бог. За твое сведение, тангра няма нищо общо и с яхве. Вземи с еобразовай, но не само с изопачената и фалшива "история" от учебника за 10 клас. Наистина е потресаващо, колко дълбинно невежа си по религиозните/митологичните/културологичните и историческите въпроси. Но всъщност, нима не бива да е така: та християните са били винаги носител на глупостта, простотията, липсата на хигиена, фанатизма и човекомразието. Римските писатели и философи, когато се запознали с християнските учения, останали дълбоко удивени от суеверната им простотия и откровена налудност. В този смисъл християнин и глупак са синоними. :)
цитирай
32. elizabethborislavova - Не всички християни са духовни юдеи.
05.09.2020 22:20
Само такива, които са кръстени със Святия Дух и приемат десетте Божи заповеди. Както войнството на Гедеон. Християнството се изгражда върху основата на наследството на старозаветния народ. То е по-съвършено, по-дълбоко познание за бога. Старият завет и плътските юдеи са подобни на тялото на човека до кръста. По-важната част от тялото е сърцето - новозаветното служение.
Тангра е синоним, същият образ, който се влага в Отец или Аллах.
Затова и твоят началник е изпратил твоите любимци да завладеят България, а хора като теб и преди 600 години са казали, че не ги интересува.
цитирай
33. nkf - Преди 600 години България е била ...
05.09.2020 23:25
Преди 600 години България е била пълна с молеща се страхлива, трепереща ристиенска мърша. Ако беше пълна с хора, като по времето на цар Крум, тиквата на баязид със сигурност щеше да стане на чаша, ама... на от хитрияни кьопави какво да очакваш. За нищо не ставате, бориславова, за нищо не ставате. Казах ти, прекалено глупава си и без никакви познанаия, да даваш такива заключение, че алаха/яхве/адонай са идентични с тангра. Имаш ли някаква представа от езическите тюркски вярвания? Иначе пет стотинки не давам за ристиенските ви тъпотии.
цитирай
34. elizabethborislavova - Нали земята е арена на честна битка между добро и зло
07.09.2020 04:23
Само тук на твоя началник е дадена възможност да покаже какво предлага. Ти харесваш ли неговия модел?
цитирай
35. nkf - Аз съм си сам началник. Засега хич не ...
10.09.2020 14:02
Аз съм си сам началник. Засега хич не е ясно какво иженарицаемия Луцифер/Сатана/Дявол /три напълно различни смислови идентификации/ предлага; но знаем от бибелята, какво предлага еврейското ви яхве, щото от около 3 000 години той коли и беси /буквално/ из планетата земя. Така че, оправи си гледната точка.
цитирай
36. elizabethborislavova - Първо се е наричал Люцифер
14.09.2020 10:07
Което значи син на светлината. След бунта на небето му се отнема правото да се нарича така и остава дявол - сатана.
Правилно казваш, че царят на този свят е сатана. Хубавото е, че небесният съд вече го е осъдил и остава още малко време. Колкото да се разнесе това, което Съдът е решил. А то е в откъсите, които публикувам тук. Ако си на страната на доброто помагай.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644686
Постинги: 912
Коментари: 1022
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031