Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2020 11:26 - Христос не търси роби
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 4139 Коментари: 54 Гласове:
6

Последна промяна: 25.07.2020 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Христос не търси роби, затворени в манастирските килии

21/07/2020 Елизабет Бориславова

image

”В килията мрачна затворен самин стои изгнаник за Божия Син. Спасение търси за своята душа за във вечността. Затворен сред мрачните стени стене в агония на плътта, лишена на Земя от радости човешката душа. Стене под расото черно в суетни мечти, че ще се спаси жертвата Сатанинска в последната борба.

Но казва ви сам Отца: О, душо човешка, потънала в блуд духовен със Сатана, с мисли, че служиш на Христа, чуй, душо бедна, търсеща спасение на своята душа, а вършиш волята на Сатана, що има власт над плът и душа! Не си познал Христа, нито волята Му свята в Закона Му на свобода чрез любовта.

Не е роб Христа, а живот! Не търси Той роби, затворени в килиите блудни, но търси светила да Му бъдат човеци на Земя, сред света заблуден във фалш и суета. Бъди Христово светило на Земя!

И питам те сега, затворен сред мрачната килия, пое ли Словото Божие в ръка, разумя ли Моята Светлина или си жертва на религията?

Ето чуй, отдавна бе това, когато за теб се разпна Христа още в древността и те спаси от тежкия живот на церемониалния хомот. Сега е свобода в Закона на нравствеността чрез любовта. Не иска Христа жертви на плътта, а сърце иска от теб на Земя, да Му служиш за олтар, а не плът и ум в бълнуванията на мерзостта.

Чуй зова на Христа, каня те да те освободя от мерзостта на греха чрез кръвта Си, що пролях да те спася от всеки грях и благословя с Дух Си Святи! О, чуй сега поканата Моя, покай се на Земя, строим хомота на мерзостта и запали огъня на любовта в неръкотворния олтар в твоята снага. И свежда любовта към дела святи и чисти от Отца за подвизи велики на Земя! Чуй сетен зов сега, събуди се на ранина, виж, Слънце грее от Небеса, посрещни в свобода заповедта на Христа!

Сред мрачните стени не стой вече ти да стенеш в плътта! Излез и тръби, души към покаяние призови, за да имаш оправдание в съдния ден пред Мен! Но сега не си поел Слово в ръка, не си разумял волята на Отца кой път да поемеш, за да се спасиш от мерзост и лъжа.

Не, не така, девице – след плътска похот нищета и хоп – в килия една. Не е тя светилище на Земя, нито е пътят, по който ще те спася. Само е гавра от Сатана, за да похаби плът и душа и да угодиш на врага като мълчиш. Не е волята на Христа в таз килия – блудилище на Сатана в религия на Земя.

Ето сега, щом прочетеш тез Слова, грабни Библията свята и сравни тез Слова. Разтвори сърдечни си врати и посрещни бисерни Роси. След като си познала волята Му свята, затръби и свидетел Христов бъди, и волята Му свята изпълни! И тъй, почукай на всички манастирски врати и силно извикай ти да се чуе Гласът пред килийните (врати) стени. И души събуди като им покажеш пътя към спасение чрез благовестието. Все, що в Словото Ми си разумяла, кажи го ти!

Ето, грей Правда в Христа и тръби тез Слова. Бягай за живота си на Земя! Не е място – светилище манастирската стреха, а е духовно блудилище на Сатана за погубление на плът и душа.

Но пътят за спасение на човешката душа е от любов към Христа чрез кръвта Му свята. И покайва се душа, и намира спасение във вечността. Амин! Не е манастирската килия, която ще спаси човешката душа от греха, ни калугерското расо, нито нравите манастирски. А само заповедите на Отца и кръвта пролята на Христа!

От любов към Христа душата е готова на подвизи в Христа, но ако те са осветени чрез истината в Словата Му вси и оросени чрез кръвта Му Чистилна, оживотворени чрез Дух Святи, ще дадат плодове на Земя.

Но сега в хралупа и пещера, сред мрак и нищета ръждясва сърдечния (свещения) олтар и не е годен на Земя да служи на Бога живаго, а на Мамона, помни това! Бог е любов, нежен зов, но не и хомот. Не е Бог страшна верига на калугерски живот.

Събуди се ти, душо бедна, от манастирското блудилище, от калугерското гибилище! Потъни в Библията свята и тогава строши хомота на калугерски живот. Излез и чуй Божиите Слова, които водят към покаяние човешката душа. И бъди благословено ти, чадо Божие, а не Сатанинско изчадие, скрито под калугерска мантия!

Чуй! Провери къде Словото Ми заветно твърди за гаврата Сатанинска – чрез икони и кандила да получиш свобода, освен чрез Закона на любовта! Кажи, девице – пита те Христа – че хомот тежък ти е на плеща от калугерски живот! Погледни към Мен – сила съм и хомот троша на тез канони от икони и кандила, гавра и мерзост от Сатана!

Стани, девице, сега и с песен благодарствена пред Христа спасение потърси на твоята душа, и Светлина от Библейските слова, а не мамонови зърна от традиции и басня! Амин!“





Гласувай:
7



1. dobrodan - Бог тва, бог онова, ама по 10-20 кинти на молебен слагате в кофата?
25.07.2020 13:05
За да сте достойни пред бога?
С малки суми, но редовно, тото 4 шесто теглене. А владиката си кара континентала и си бара шараня, боли го между ханша за вас.
цитирай
2. elizabethborislavova - Прав си
25.07.2020 21:13
Да, за същите става дума.
цитирай
3. dobrodan - С тия пари си купете книга, идете на кино или хапнете пица.
25.07.2020 22:54
Може и в обратен ред. Във всеки случай ще бъдат по-разумно похарчени.
цитирай
4. elizabethborislavova - Разбра ли какво се казва в това Слово?
25.07.2020 23:07
Да припомня:
”В килията мрачна затворен самин стои изгнаник за Божия Син. Спасение търси за своята душа за във вечността. Затворен сред мрачните стени стене в агония на плътта, лишена на Земя от радости човешката душа. Стене под расото черно в суетни мечти, че ще се спаси жертвата Сатанинска в последната борба.

Но казва ви сам Отца: О, душо човешка, потънала в блуд духовен със Сатана, с мисли, че служиш на Христа, чуй, душо бедна, търсеща спасение на своята душа, а вършиш волята на Сатана, що има власт над плът и душа! Не си познал Христа, нито волята Му свята в Закона Му на свобода чрез любовта.

Не е роб Христа, а живот! Не търси Той роби, затворени в килиите блудни, но търси светила да Му бъдат човеци на Земя, сред света заблуден във фалш и суета. Бъди Христово светило на Земя!
цитирай
5. lexparsy - Възклицавам коментарно само за да изразя съгласие и почитание Ели
26.07.2020 09:26
   Само припомням, че на духовно осъзнатият му се открива пряк достъп до Познанието, и следвайки разбирането, от самосебе си отличава Истината от Лъжата, за да открие истинския си Път за към Твореца! Напротив сложните религиозни и научни доктрини често са капан който ни вкарва и устремява към ентропията на Хаоса. А ние самите ставаме енергия и храна за проявите и неговото съществуване чрез Духа.
   А Духовните послания, които и ти правиш Само ни припомнят, че и част от Твореца се крие в самите нас, и ние просто трябва да подражаваме Христос, Защото също сме Синове Божии, НО... със своя Избор!
   Лекс
цитирай
6. lexparsy - Здравей dobrodan
26.07.2020 12:20
   Опитвам се да разбера твоята настоятелна метафора на парите, като разменно средство за духовност. Парите са само едно актуално човешко понятие което е свързанo с разплащане при Сделка. Бих казал че при  естествената духовност няма сделка защото има само даване без вземане. За култовете и религиите разменно средство обикновено са ритуалните жертвености към Богове от йерархията на Духа, срещу обещана и очаквана помощ или защита! Обикновено те се оказват деградивни за човешката душевност и ги наричаме Демони.
Напротив истински духовния човек извършва ритуали за наподобяване на Божественото, единствено чрез отДаване на почит,  и ако е правилно получава без даже да очаква...
   ...  Сетих се за един познат, признал се за магьосник и лечител срещу заплащане.  Той беше започнал изследване, коя религия, колко духовна енергия взима от последователите си, и колко им дава. Беше стигнал до цитиране на проценти.  Не знам дали ги завърши, защото тези му занимания отразиха неблагоприятно на здравето и живота му...
   Просто споделям моето виждане да не ми се обидиш :-)
   Лекс
цитирай
7. dobrodan - Лекси? Човек като мен - отчайващо недуховен :) - живее според "десетте божии заповеди" :):):):):),
26.07.2020 12:47
без да му дреме има ли бог, дявол, ад, рай или не.
Кой тогава е праведен - този, който се моли на бог, или този, който живее така, че да не нарушава по възможност законите на универсума във физичното им и духовно проявление?
Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб. Нали така?
Да, но те определено искат да ми направят нещо. Да си видял всеки мой постинг да започва с думите: Бог не съществува?
Аз, таковата, да ръкопляскам ли?
Вече писах неведнъж: ЗАЩО СА МУ НА БОГА ПАРИ? ТОЙ НАЛИ Е СЪЗДАЛ ЦЕЛИЯ СВЯТ И ВСИЧКО В НЕГО?
С парите в църквите си купуваме правото да сме част от някаква общност, или да имаме някакво значение за някого (и получаваме индулгенции????????), прав съм, нали?
Какво става по-нататък с тия пари - охх, котьооо :).
Лекси, не си способен да обидиш друг човек. Знаеш ли.... не трябва да си чак толкова извисен. Ако дадеш малко път и на човека в теб (не само на духа), може да ти олекне и да станеш по-значим....за приятелите и враговете ти. Помисли над това, ако искаш.
цитирай
8. lexparsy - :-))) защо си мислиш че искам да бъда значим dobrodan?
26.07.2020 14:31
   Особено за общество от приятели които твърдят че това е много важно за да спечелиш сделката с живота... :-))) в който всичко, и особено най-възвишеното и духовното се третира като религиозна сделка, и е преоценено до и най-ниската му стойност за човека,  но за сметка на авторите на религиозни  култове.
   Погледни отношението ни към Любовта, която е най-висшата проява на Божественото. Чрез измислени фетиши и насърчавани ритуали които да извършваме, е принизена до най-грозната и и нисша проява, която обаче много ефикасно изчерпва цялата ни духовна енергия. И то огромна печалба за някои жреци на тези култове. А това е мародерство по-жестоко от физически затвор и значение за тялото което Те си мислят и ни внушават и на нас, че е безнаказано! И аз твърдя че тука няма никакви алегории и метафори а това е една жестока и грозна реалност! От къде знам ли? Не казвам безплатно! :-))))))

   А този блог е също една такава неосъзната за някой религия. Защо мислиш че хейтърите му умират от ярост, и обиждат и унижават всеки, който да говори за любов, която само се дава, и се радва на красивите прояви на душевността,  без да извършват грозните им ритуали,  без да искат да са значими, и най-важното без да имат Страх и Примиреност?! Изгонват се най-брутално и без никакви скрупули и пред очите на всички за назидание! Защото не само нямат печалба тях ами насърчават и другите...
...  Аз пък твърдя, че когато си значителен  поне за себе си, но им простиш, и продължаваш да стремиш душевността си към споделяне на любов и радост, цялата енергийна гадост се връща при... този който Я познава... :-)))
   Амммма ша умра от смях беее..., че същите проповедници и жреци започват да те съветват и да те съжаляват, все едно си изгубено котенце, или малко детенце, от детската градина където обикновено обичат да влизат за да плашат, а после подкупът със смешни бонбонки, и настояват че са много значими за тях... Аммм, не са попаднали на някоя малка джуджанка с малка брадвичка за топки, която се е маскирала на детенце, и е там да им се радва, а не да ги плаши и проповядва... :-))))
   Лекс
цитирай
9. elizabethborislavova - Доста пресилено твърдение, че живял си бил по десетте Божи заповеди
26.07.2020 14:57
От кратките ни контакти в блога установявам поне две, които нарушаваш - не спазваш съботата и на вербално ниво изразяваш склонност към блудство/прелюбодейство.
dobrodan написа:
без да му дреме има ли бог, дявол, ад, рай или не.
Кой тогава е праведен - този, който се моли на бог, или този, който живее така, че да не нарушава по възможност законите на универсума във физичното им и духовно проявление?
Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб. Нали така?
Да, но те определено искат да ми направят нещо. Да си видял всеки мой постинг да започва с думите: Бог не съществува?
Аз, таковата, да ръкопляскам ли?
Вече писах неведнъж: ЗАЩО СА МУ НА БОГА ПАРИ? ТОЙ НАЛИ Е СЪЗДАЛ ЦЕЛИЯ СВЯТ И ВСИЧКО В НЕГО?
С парите в църквите си купуваме правото да сме част от някаква общност, или да имаме някакво значение за някого (и получаваме индулгенции????????), прав съм, нали?
Какво става по-нататък с тия пари - охх, котьооо :).
Лекси, не си способен да обидиш друг човек. Знаеш ли.... не трябва да си чак толкова извисен. Ако дадеш малко път и на човека в теб (не само на духа), може да ти олекне и да станеш по-значим....за приятелите и враговете ти. Помисли над това, ако искаш.

цитирай
10. petgrig - Не си
26.07.2020 16:21
добре, жено. Оди на психиатър да се прегледаш.
цитирай
11. lexparsy -    Аз пък се зачетох един път на &...
26.07.2020 16:38
    Аз пък се зачетох един път на "оригиналните" Божи заповеди, които са спазвали семитските народи, които уж съвпадаха със "съвременните", но звучаха меко казано странно. Предполагам са позволявали жертвоприношение с децата си,  но се задължавали изплащане десятъка на есеите им (както и до днес), и е било грях да ги питаш за какво им е!
   Неподлежащи на изследване и тълкувание са изопачените Божи добродетели. Но за мене най-явно и скскандално е че Смирението ни е вменявано като страх и примирение, и даже не пред Бог, а пред проповедниците, и даже на цената на честта и достойносвото ни. 
Много печеливш духовен бизнес братле! И не само препоръчителен, но и социално Задължителен. Защото неосъзнато сме обградени от безброй задължителнинщ социални, икономически и политически религиозни култове. А основния фетиш който всекидневно трябва да почитаме и да се докосваме до него са парите. Които пък заедно със стоките са маркирани със знаците за собственост и принадлежност на... Жреците... :-()
   Хе..., а те не е нужно да си мърдат и пръста даже,  защото все ще излезе някой последовател, който пръв да хвърли камък, без всякакви усилия за доводи, но с думи като "Анатема жено, върви на инквизицията (разбирай Психиатрията им:-))!".
   Така се започна и с показното жестоко убийство на Хипатия и изгарянето на Александрийската библиотека,  като това унищожаване и пренаписване на Познанието,  и убийството на милиони истински последователи на Христовото учение, продължава и до днес от тези които се наричат" християни", но убеждаващи ни, че Христос се нуждае от Роби!
   Аммма, знаш колко ми дреме за престижа пред тебе petgrig, Особено след като твърдиш че нямаш нищо общо с тези грозни дела... :-(
   Лекс

П. Мислех да отговоря на умалителния отговор за задълженост petgrig, но се въздържам поради съобразените с домакина етични скрупули към тролските маниери, чрез които ме защитаваш... А бе знашш, ша ти дам още 5 лева, и ша ти дължа общо 10, заедно с другите пет които ти дадох... :-)))))
цитирай
12. dobrodan - Само така, Лекси, само така :)!
26.07.2020 17:42
Това вече ми хареса, нали може да те похваля :)? Дори и да няма значение за теб?
Никога не забравяй думите на Менахем Бегин:
"НИЕ СМЕ БОГОВЕТЕ НА ТАЯ ЗЕМЯ.........!"
Богове ли.......... Нека още да има вярващи бе, нека.
КОГАТО ЧОВЕК СЕ РОДИ ПРОСТ, ТОВА Е ЗАДЪЛГО. ПОНЯКОГА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.
цитирай
13. petgrig - Лексчо,
26.07.2020 17:52
досега те защитих няколко пъти от тролските гаври. Явно съм бъркал - заслужаваш си ги.
цитирай
14. dobrodan - Бетке? Бог не е казал, че не мога да нарека съботата "четвъртък" например, нали така?
26.07.2020 18:24
Вербалното ми блудство е чисто вербално, защото съм прекалено добре женен и то много женен. Не изпадай в подробности, не сме на богословски съвет.
цитирай
15. elizabethborislavova - Жена ти, въображаемата
26.07.2020 21:02
Обръщай се към мен с името ми, моля.
Имаш ли мнение по това, което Бог говори за манастирите и отшелничеството?
Опитай се да разбереш колко важно е публикуваното Слово. Бог, самият Бог казва на хиляди вярващи, които от векове, а и днес са избрали начин да покажат вярата си като отиват в манастир или избират други форми на отшелничество, че Той не иска това.
Ако имаш свободно време сподели публикацията, помогни тези хиляди хора да напуснат тесните манастирски килии, образно казано.
dobrodan написа:
Вербалното ми блудство е чисто вербално, защото съм прекалено добре женен и то много женен. Не изпадай в подробности, не сме на богословски съвет.

цитирай
16. dobrodan - Въображаем е бога ти, жена ми си е съвсем реална,
26.07.2020 22:22
пръскай се от яд колкото искаш :):):). Предложението за десет бона бас дали съм женен е в сила, с голям кеф ще ти ги взема :).
Аз хубаво да споделя публикацията, ама в специализирано списание ли да я дам или направо в болницата :):):)?
Що толкова зле бе...
цитирай
17. elizabethborislavova - А т.н. ти жена чете ли какво пишеш?
27.07.2020 10:40
Как щял да цепнеш еди какво си, как не знам какво си?
Споделяй и разпространявай публикуваното тук по всички възможни начини. Добро дело ще извършиш.

dobrodan написа:
пръскай се от яд колкото искаш :):):). Предложението за десет бона бас дали съм женен е в сила, с голям кеф ще ти ги взема :).
Аз хубаво да споделя публикацията, ама в специализирано списание ли да я дам или направо в болницата :):):)?
Що толкова зле бе...

цитирай
18. dobrodan - Чете и се смее, и казва да не се занимавам с тебе,
27.07.2020 15:06
защото и на други места срещала твои писаници........
Добро дело върша вече, а като ви правя меки кратуните, върша второ добро дело.
Може пък господ да ми ги зачете, а? :):):):):):):)
Чакам за баса с нетърпение! Ще ги дам за добри дела парите, обещавам. Поискай ги направо от отчето, кажи му така и така, дай десет бона за добри дела да отидат :):):)? Да ги минем като реклама на църквата, един вид?
Да видиш какво ще ти каже :):):).
Отделно закон за счетоводството не ви хваща, ами ако ви хване? Цялата ви църква отиде у ряката.
цитирай
19. elizabethborislavova - Много се радвам, че и жена ти чете
27.07.2020 16:32
Покажи и й това твое изказване7
"знаеш ли къде се намира раят, Бети? Между бедрата на 27-годишна казанлъчанка :), там да се зарови човек като прасе в тикви и да не излиза, освен малко да си почине :)!
Животът лети, младостта отминава.... Защо не я практикувате тая любов, само дрънкате за нея :). Нали така го е наредил бог :), жената и мъжът да са едно цяло....но не е казал май коя да е жената и кой да е мъжът :):):), така че действай, по тоя начин пак ще му служиш :):):)!"
цитирай
20. elizabethborislavova - Много се радвам, че "жена" ти е срещала същото Слово
27.07.2020 16:52
Виж за колко важно и съдбоносно нещо става дума:
В Откровението 18 глава е описано това, от което "жена " ти е станала част. волно или неволно.
В България в периода 1947 - 1981 г. е дадена Светлина. В продължение на 35 се сваля огъня от небето и съдебните решения.
За тях говори пророк Данаил в Данаил 12:12
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

Сега сме във времето, когато вече това Слово не е запечатано. В Откр.18:1 се казва така:
1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
Публикациите в блога, това, което е срещнала "жена" ти и коментирате ни са част от този процес на ПРОСВЕТЛЯВАНЕ НА ЗЕМЯТА ОТ НЕГОВАТА СЛАВА.
Блажени са които отворят сърцата си за това.
цитирай
21. dobrodan - Да не би да мислиш, че не знае за него :):):)?
27.07.2020 18:18
elizabethborislavova написа:
Покажи и й това твое изказване7
"знаеш ли къде се намира раят, Бети? Между бедрата на 27-годишна казанлъчанка :), там да се зарови човек като прасе в тикви и да не излиза, освен малко да си почине :)!
Животът лети, младостта отминава.... Защо не я практикувате тая любов, само дрънкате за нея :). Нали така го е наредил бог :), жената и мъжът да са едно цяло....но не е казал май коя да е жената и кой да е мъжът :):):), така че действай, по тоя начин пак ще му служиш :):):)!"


Няма нужда да слагаш кавички на "жена ти". :):):)
цитирай
22. dobrodan - За тебе май всичко, казано на висок глас по микрофон, е истина?
27.07.2020 18:28
elizabethborislavova написа:
Виж за колко важно и съдбоносно нещо става дума:
В Откровението 18 глава е описано това, от което "жена " ти е станала част. волно или неволно.
В България в периода 1947 - 1981 г. е дадена Светлина. В продължение на 35 се сваля огъня от небето и съдебните решения.
За тях говори пророк Данаил в Данаил 12:12
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

Сега сме във времето, когато вече това Слово не е запечатано. В Откр.18:1 се казва така:
1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
Публикациите в блога, това, което е срещнала "жена" ти и коментирате ни са част от този процес на ПРОСВЕТЛЯВАНЕ НА ЗЕМЯТА ОТ НЕГОВАТА СЛАВА.
Блажени са които отворят сърцата си за това.


За божиите работи си отваряй каквото си щеш.
ЧАКАМ БАСА, КОЛКО ОЩЕ ДА ЧАКАМ?????????
Да ми изгрееш с божията светлина и десет бона??????
Това, което ти е съдбоносно и важно, за мен не струва абсолютно нищо.
Сега викни господа си на помощ и си преведи следното:
„Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement. Our destiny is to rule over the inferior races. Our earthly kingdom will be ruled by our leader with a rod of iron. The masses will lick our feet and serve us as our slaves.“

Источник: https://ru/avtory/menakhem-begin/
ДА ВИДИШ, АГНЕШКА МАЙКО, НА КОГО СЕ КЛАНЯТЕ, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!!!!!!
Куха си колко седем хралупи, ама защо смяташ, че и всички трябва да са като теб?
Направете си чат, блейте си в него и не мърсете блоговото пространство!!!!!!

цитирай
23. elizabethborislavova - Ако някой мърси блога със словоблудство това си ти
27.07.2020 23:09
А това, което аз правя се нарича благовестието на царството. Това слово е дадено в България и ние имаме мисия да го разнесем до всички хора по света.
Относно обноските ти намери някакъв отдушник с простотиите ти и тогава влизай в блога. Не знам дали е само сексуално неудовлетвореност.
Каза ли на "жена ти" как ще цепнеш това на Софи Маринова и как си бил нахендрил Галена? Тя какво мисли?
А съдебното Слово е огън. Не го забравяй. Два духа са които се борят и няма средно положение.
цитирай
24. dobrodan - Нещо си объркала рейса с Галената и Софи Маринова,
27.07.2020 23:19
някой друг ще да е имал мераци към тях, аз - не.
С овцете - като овчар, с говедата - като говедар, с нормалните хора - като с хора.
Такива са ми обноските. Не поставяй "жена" в кавички. Женен съм, не го ли разбра вече?
Или господ толко ти е изпил акъла, че и това не можеш да повярваш? Питай го бе, нали сте си гъсти?
Духове се борят само в тиквите ви и никъде другаде. Палячовци, че си и плащате да играете в театрото.
Засрамете се от себе си.
цитирай
25. elizabethborislavova - Каква е тази жена, която оставя мъжа си да словоблудства по цял ден
28.07.2020 09:34
Животът ни е борба между два духа - добро и зло. Няма средно положение. В случая ти дори и не разбираш, че те води духът на злото.
цитирай
26. dobrodan - Разкошна е, мога да те уверя.
28.07.2020 10:47
Всичко си има :) и дори мозък :), което не е често срещано нещо у женския пол. За това сме виновни само ние, мъжете.
Обяснявам: духове има само в главите ви.
Нищо на този свят не е само добро или само лошо. Примери да искаш.
Не можеш ли да живееш, без да се безпокоиш дали безсмъртната ти душа ще бъде спасена?
Градите въздушни кули, а живият живот минава покрай вас, набожниците.
Как ли няма да подчиня заложените ми години на някакъв идол, дето няма баща, деца, безработен, необразован и един ден трудов стаж не е записал :)?
Иначе да прави магии - еша си няма. Божия сила? :):):)
Цялото това нещо означава само едно - богът ви е копеле. В буквалния и преносния смисъл. Можеш ли да го осъзнаеш като факт?
Каквото и да ни чака отвъд, няма да е нито ад, нито рай.
В ада е топло, в рая ще хванеш диабет и затлъстяване. Ако някой ми пее по цял ден, аз кога ще спя бе?
Ако сама си избрала да си проста, аз не съм виновен, нали тъй?
цитирай
27. elizabethborislavova - Изяснихме всичко. Сега да се върнем на темата
28.07.2020 11:03
Имаш ли мнение по това, което Бог говори за манастирите и отшелничеството?
Опитай се да разбереш колко важно е публикуваното Слово. Бог, самият Бог казва на хиляди вярващи, които от векове, а и днес са избрали начин да покажат вярата си като отиват в манастир или избират други форми на отшелничество, че Той не иска това.
Ако имаш свободно време сподели публикацията, помогни тези хиляди хора да напуснат тесните манастирски килии, образно казано.
Не бъди каруцар.
цитирай
28. dobrodan - Тия в манастирите отдавна не служат на бога.
28.07.2020 13:05
Това съвсем не означава, че трябва да дойдат при вас и да "проговорят чужди езици", нали така?
Имам мнение, да. Защо човек би отишъл днес в манастир?
Страхът от пазарището/позорището. Да не би да го ухапе някой, като го види излязъл сред хора на улицата :).
Какво може да прави човек в манастир по принцип? Ами според манастира.
Имаше стих на Висоцки - "А женщиньi двигались вперьод...." :):):)
Това по повод тунела под земята, прокопаван между мъжки и женски манастир, като откъм страната на женския е два пъти по-дълъг.....
Елизабето?
Ако си говориш с господ, това е молитва.
Ако господ ти говори, това е шизофрения.
Разликата е тънка, нали?
АБЕ ТИ ОТКЪДЕ ЗНАЕШ ВСЪЩНОСТ КАКВО ИСКА ГОСПОД? ТОЙ ЛИ ТИ ГО РЕЧЕ?
С ОГНЕНИ ПЛАМЪЦИ ЛИ ТИ СЕ ЯВИ.... С ТРИ КРИЛА ЛИ, С ДВА......ЕЗИКА :) ЛИ БЕШЕ?
С мъка се сдържам да не взема да кажа каквото мисля, ще знаеш.
Много е сексуално :):):), затова.
Включва всички роднини на попа ви по съребрени линии освен традиционните благопожелания. Вземи под внимание, моля, че край дома ми редовно се навъртат сърби с тефтерите, да записват :):):)!
цитирай
29. elizabethborislavova - Прав си
28.07.2020 13:35
Целта на съдебното благовестие не е някой да дойде при мен. Не е да доъде и да ми се подчинява, да ме слуша, да дава десятък и прочие познати неща, характеризиращи религиозните общества.
Съдебното благовестие на царството има за цял на първо място да обясни и насърчи хората да излязат от църквите. Всички, без изключение, при това не само християнски, а всички религиозни общества по света. Те вкупом образуват духовния Вавилон. Това е свободата.
Относно това откъде знам. Има дадена от Бога в периода 1947 - 1981 г. светлина от небето. Тя съществува, може да се пипне. Аз, по божие призвание, съм приела това нещо и работя за да достигне до всички хора по света.
Ето защо още в началото на блога започвам с това: всичко публикувано тук е Божие Слово, а не нещо, което аз съм измислила, сънувала и прочие. Твърде сериозно и твърде мащабно е.
цитирай
30. elizabethborislavova - Добродан, може би не си чел това в описанието на блога
28.07.2020 13:37
Скъпи приятели, Всички публикации в тази страница са Божие Слово, идващо директно от небесния олтар, според пророчеството в Откровение 8:5, в което се казва: И ангелът взе кадилницата, напълни я с ОГЪН ОТ ОЛТАРЯ и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус. Това Слово в Библията е наречено още: - Късният дъжд - Яков 5:7 И тъй, братя, останете твърди, до Господното пришествие. Ето земеделецът очаква скъпоценния плод от земята и търпи за него докле получи и ранния и КЪСНИЯ ДЪЖД. - Скритата манна: За нея говори в Откровение 2:17 "Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: На тогова, който победи, ще дам от СКРИТАТА МАННА." - Росата, която пада по цялата земя, а руното остава сухо от Съдии 6: 40 - 12-те коша с къшеи хляб, останали от петте хляба, с които Исус нахрани 5 000 души, според Матей 14:20, Марка 6:43, Лука 9:17 -Светлината от Откр.18:1, от която се просвети цялата земя. - Сватбената вечеря. Нарича се сватбена вечеря, защото информира за приключилия Първи, небесен или наричан още Страшен съд. Решенията на този съд са дадени от Бога на хората в продължение на 35 години - от 1947 до 1982 г. Те са давани и записани на български език и ние първи имаме възможност да научим това. То е предназначено да подготви човечеството за най-великото и славно събитие - възкресението на праведните. Пророк Данаил пророкува за днешното време като казва: Данаил 12:12 "Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни." Блажен всеки, който чете и приема това Слово. Сега е това време. Вавилон са всички религиозни общества по света и който не излезе от тях ще участва в наказанието, което е определено за духовния Вавилон. Всеки от вас може да участва в това велико дело като приеме, разбере, хареса, сподели и разкаже на своите познати и приятели. Повече откъси от Късният дъжд можете да намерите на: http://slovosvetlina/ Бог да Ви благослови!
цитирай
31. dobrodan - Веднага на твое място отивам в НАСА да ми пипнат светлината,
28.07.2020 15:02
не милиардер, ами не знам какъв ще стана :):):).
Кажи сега, как се пипа светлина, че ми стана интересно?
Моля пророците и другите свети задници да не ги коментираме, с цитати няма да ти се върже пасианса.
Кога, къде, чия светлина пипна, питам?
Можеш ли да повториш това нещо в условията на контролирана среда?
Ако го направиш, ще ти издействам Нобелова награда за физика.
Може да ми донесеш един чувал светлина ДА СИ ИМАМ на нощното шкафче.
Я да чуя сега приемаш ли предложението?
Светлината трябва да бъде осезаема, твърда, на цвета не държа :); да няма източник,
да може да променя обема си, да има тегло (или маса), да не се разпада при докосване и да не гасне (поне да не е бързо).
След нея не трябва да остава нищо.
Това можеш да го направиш само ако си Железният човек, серия по избор :).
А де?
цитирай
32. elizabethborislavova - И аз съм си го мислила същото
28.07.2020 15:13
Ако примерно НАСА или други, развиващи космонавтиката знаеха какво ще стане сигурно не биха развивали космически програми и щяха да спестят милиарди. Това за Авдий и пророчеството на Авдий го пише в публикацията за пророчеството за мерзостта, която стои на святото място - мухамеданството в Света София.
Относно светлината - и светлината и водата и дъждът и хлябът в различни ситуации означават символично Слово. Публикуваното тук е такава светлина.
Вземи тази публикация - ако тя стигне в мухъла и тъмнината на манастирските килии и хората там разберат, че не вършат Богоугодно дело, светлината ще засияе там.
цитирай
33. dobrodan - Тогава предлагам да пипнеш словото,
28.07.2020 15:52
пак ще си първата в света, успяла да го направи. Пак ще имаш Нобелова награда.
В НАСА знаят какво правят, мисли ти къде си в целия пейзаж.
Да ти кажа ли? Сред стадото полу-хора, които не знаят кой стои пред тях, отде са се взели, какво да правят, кои са, ще има ли ядене или пък бой....с всичките опции на полуживотно.
Това тук е БУЛАШИК - или словесна помия. Нищо за всеки срещу парите му.
Как ще е мерзост за набожниците мюсюлманската Света София?
Според вашата религия христос е син на аллах, според мюсюлманите христос е пророк, според юдаизма друговерците са говеда.
Я как си идват нещата на мястото?
Мюсюлмани и християни се кланят на един и същ бог (уж отец).
И защо някой да предпочете вашата помия пред мюсюлманската или еврейската?
цитирай
34. elizabethborislavova - Спасението по благодат е нещо много, много хубаво
28.07.2020 15:59
Отговорът на въпросите ти:
"Според вашата религия христос е син на аллах, според мюсюлманите христос е пророк, според юдаизма друговерците са говеда.
Я как си идват нещата на мястото?
Мюсюлмани и християни се кланят на един и същ бог (уж отец).
И защо някой да предпочете вашата помия пред мюсюлманската или еврейската?"
Бог е Троица в единство - Отец, Син и Святия Дух. На мухамеданите и на евреите той е познат само като Отец. Първите го наричат Аллах, а вторите Йеова. Хриситяните познават бога в пълнотата Му - Отец, Син и Святия Дух. Затова християнството е най-съвършената вяра, най-дълбокото познание, единственото с пряка връзка от небето. Останалото Библията нарича сиромашки учения. Мухамеданството и юдаизма, между които няма голяма разлика имат вяра, която изисква спасение само чрез добри дела. А това е много трудно. Затова много мухамедани и евреи ще се спасят, но само ако имат достатъчно добри дела. Същото важи и за вас неверниците. А вярващите в Троицата имат предимство - за нас спасението е по благодат. Знаеш ли какво е спасение по благодат?
цитирай
35. dobrodan - ОТ КАКВО ЩЕ СЕ СПАСЯВАТЕ БЕ, КОЙ ВИ ГОНИ,
28.07.2020 16:27
КАКВО ИСКА ОТ ВАС, КАКВО ЩЕ ВИ НАПРАВИ?
КЪДЕ ГО ВИДЯ ТОЯ ШИБАНЯК БОГ, ДАЙ ГО НАСАМ ДЕ?
Пропусна: шинтоисти, будисти, кришнари, адамити, мормони, сатанисти, йезуити, тамплиери, шамани, знахари и още не знам колко вярваща сган се е наплодила.....
ТЯХ КОЙ ОТ КОГО ЩЕ ГИ СПАСЯВА?
КАЗАХ ДА СПРЕШ ДА МИ ЦИТИРАШ ПОПСКИ ЛАКЪРДИИ И ДА ОТГОВОРИШ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК.
И това ли не можеш?
цитирай
36. elizabethborislavova - за всички важи принципът, че се спасяват по делата
28.07.2020 16:34
Само ние християните се спасяваме освен по делата и по благодат.
Благодаря за изброяването - ще го използвам като обяснявам. Всички религиозни общества са част от духовния Вавилон и нямат връзка с Бога. Разбираш ли какво означава това?
цитирай
37. dobrodan - Предлагам да влезеш в първата джамия и да им обясниш,
28.07.2020 17:16
че нямат връзка с бога, стиска ли ти?
Или в синагогата, същата работа.
ОТ КАКВО СЕ СПАСЯВАТЕ БЕ? НЕ МЕ КАРАЙ ДА ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ!
Отговори ми!
цитирай
38. elizabethborislavova - Разбира се, че нямат и ще го разберат
28.07.2020 17:34
Но не само те. В нито едно религиозно общество или храм по целия свят никой няма връзка с бога. Бог е извън църквите и оттам чува молитвите. Това е голямата промяна след приключилия Страишен съд. Това е част от благовестието на царството, възложено на нас българите.
цитирай
39. dobrodan - Ама друго ще е ти да им го кажеш, дето си пипала светлината,
28.07.2020 18:21
хайде утре иди и го направи, после да разкажеш как е. Може да ти липсва някой зъб и пак евтино ще се разминеш, ако е само с това.
Защо реши, че твоята вяра е единствената правилна? Другите не струват,а? Само твоята става? И защо смяташ така?
Бог е извън църквата, защото попът ви няма и грам намерение да харчи пари за църква.
Има къде по-приятни места за посещаване и за харчене на подарените му от вас пари.
Вземи да помислиш върху това. Утре пак. И да ми кажеш ходи ли в джамията!
цитирай
40. elizabethborislavova - Здравей, добродане,
28.07.2020 21:04
Страх ме е да ходя в джамия, защото хората не гледат истината и там няма да говорим с аргументи. Затова има други начини благовестието на царството да достигне и до тях.
Векове и хилядолетия наред Бог е търпял в Неговите храмове да има частично познание и частично разбиране за истината. 2000 години след Христа християнската църква преминава през 7 периода на развитие. Във всеки от тях идва време, когато съответната църква остава в историята, макар все още да съществува на практика. Така са останали и католицизма и провославието. Седмият период, настоящият период е периодът на Лаодикийската църква. Тя включва протестантските църкви. Това е най-съвършената като изповедание вяра. И тя вече е избълвана, терминът е от Библията. Сега църквата е скрита. Никой съществуваща църква не може да претендира, че е църква. Ето какво казва:
1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.
2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.
6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.
цитирай
41. elizabethborislavova - Но да се върна към въпроса ти
28.07.2020 21:07
В последното време, наричано и съдебно, преди възкресението Бог прави така, че светът да го познае в пълнота, такъв, какъвто е. Така е писано преди 2000 г.:
1 В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше:
2 Покайте се понеже наближи небесното царство.
3 Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исаия, който казва: "Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, Прави направете пътеките за Него".
Сега е това време. От небето, в България е даден Късният дъжд, целта на който е да изправи всички криви религиозни разбирания. Бог ми е дал вяра да приема тази светлина и от нея знам кое е истината. Тази светлина е публична и всеки може да я прочете.
цитирай
42. elizabethborislavova - Здравей, добродане,
28.07.2020 21:08
Страх ме е да ходя в джамия, защото хората не гледат истината и там няма да говорим с аргументи. Затова има други начини благовестието на царството да достигне и до тях.
Векове и хилядолетия наред Бог е търпял в Неговите храмове да има частично познание и частично разбиране за истината. 2000 години след Христа християнската църква преминава през 7 периода на развитие. Във всеки от тях идва време, когато съответната църква остава в историята, макар все още да съществува на практика. Така са останали и католицизма и провославието. Седмият период, настоящият период е периодът на Лаодикийската църква. Тя включва протестантските църкви. Това е най-съвършената като изповедание вяра. И тя вече е избълвана, терминът е от Библията. Сега църквата е скрита. Никой съществуваща църква не може да претендира, че е църква. Ето какво казва:
1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.
2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.
5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.
6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.
цитирай
43. dobrodan - Виж сега, тая фентъзи литература даже не е интересна.
29.07.2020 09:17
Аз какво те питам - ти какво ми отговаряш...
Постъпи като апостол (избери си някой от всичките кавали там), иди в мечет и обясни на хората за истинската вяра и всичките там бла-бла-бла.
Кажи им за змея, за протестантите, за каквото се сетиш там им кажи.
Те ще ти повярват веднага, сигурен съм. Не бъди плаха, изтъкни им аргументите си, веднага ще те разберат.
После можеш да повториш упражнението и в синагогата. Ще мине година, докато ти зараснат кокалите, но ти си апостол, няма да се притесняваш, ще влезеш и в синагогата и там лично на равина ще обясниш как се говорят чужди езици в китарен съпровод. Понеже първата молитва на евреина за деня е "Благодаря ти, боже, че не съм се родил жена", смятам, че и там те чака топъл и радушен прием.
И защото силата ти ще нараства с божията светлина, която носиш, вземи мини и през съветската православна църква, да ги просветиш малко, какви са тия три декара църкви, те не им трябват, икони разни чудотворни наслагали, не ли ги е срам от бога, толкова злато, а шефът на твоята църква? по десет лева на калпак едва взима, да напълнят един влак и да му го занесат в америката направо......
Ако не те устройва тоя лайфстайл - какъв мисионер си ти тогава??????
цитирай
44. elizabethborislavova - Радвам се, че си разбрал какво е публикуваното в блога
29.07.2020 13:24
виждам, че вече не оспорваш че има Бог, че той е Троица, че е дал съдебната светлина в България и така нататък. това е добре.
А как ще стане достигането до джамиите и синагогите има кой да помисли. този, който е откъм нас е по-силен от онези, които са против нас. Ще стане. Ще видиш.
За каква църква говориш? за какъв шеф?
цитирай
45. dobrodan - Не просто го оспорвам тройния ти бог (един значи не ви стига, егати маняците?),
29.07.2020 15:14
светел ви е в очите, докато си пали цигарата и така нататък, ами го правя на мармалад покрай тебе, а ти му адвокатстваш :), на великия и всемогъщия.....папуняк.
Казах ти - със софистични методи няма да се измъкнеш.
Дотук аз видях само твърдения без никакви аргументи. Следователно - ЛЪЖИ.
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ ИМА БОГ? НАЛИ ТОЙ ЗАБРАНЯВА ЛЪЖАТА?
За шефчето ви, дето ви организира сбирките и ги плаща с вашите пари, а после прибира рестото.
Ти да не помисли, че бог ви е шеф?
Елисавето?
Не карай хората да вярват, че са глупави. Те са глупави и си го знаят, но не им пука. Същите са като вас. Със или без бог.
И се хващайте да работите за хляба си, а не да ми менажирате психо-божествени рок-концерти. Един такъв идиот от вашите ми беше набор в казармата. Ние тичаме и тренираме, той се моли на бог???? Едва не ми извади окото, докато се учехме да отдаваме почест, пълен тъпанар. После разбрах, че станал пастор. Много хубаво, едни яйца не знаеше как да си свари, ей такъв зет да ти се падне :).
цитирай
46. elizabethborislavova - Не знаех, че си мухамеданин
29.07.2020 18:11
Разкажи за твоята вяра в Мухамед. Той е главният, който отрича че Бог е Троица. Между другото всеки човек е илюстрация на Троицата. И в теб ясно се вижда Троицата. В Блога има един откъс, в който се обяснява кои части на човешкото тяло съответстват на Отец, сина и Святия Дух. Прочети ги. Чел ли си нещо от публикуваното в блога ми?
цитирай
47. dobrodan - Не съм "мухамеданин', нито даже мюсюлманин :):):) и нямам грам намерение да ставам такъв,
29.07.2020 18:33
нито пък да вляза в каквато и да било вяра, запиши си го дебело. Оня ден ме направиха сатанист :), абе магарета такива? Пея ви на три гласа, че човек трябва да спре да вярва на каквито и да било богове и проповедници, ама вие като от пъпа си по-далеч не гледате? :):):):):)
Нямам троица, нищо чак като за трима по тялото ми няма :):):).
Освен другото май ще ти трябват нови очила :).
Как да не съм чел? Толкова простотия на едно място не се намира лесно, браво!
Ти всъщност нещо друго можеш ли, освен да повтаряш едни и същи мантри?
На работа ходиш ли, че един приятел пита :)?
цитирай
48. elizabethborislavova - Ама аз не се опитвам да те убеждавам
29.07.2020 18:40
Нали мухамед отрича Бог Исус и Бог Святи Дух, а и ти като него се изказваш. Значи твоите предци са маймуни ЛИ?
цитирай
49. dobrodan - Част от гените ни са маймунски, точно така е. Не го ли знаеш това?
29.07.2020 19:32
А твоите какви са?
Човек може да се изказва без да е от която и да било вяра, не си ли забелязала досега?
Ако бог те е направил от пръст или от кал, това не е моя грижа.
Създали са ни същества със същия базисен материал на ДНК - цитозин, аденин, тимин и гуанин. Еднакви са за ВСИЧКИ ВЪГЛЕРОДНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ НАВСЯКЪДЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!
За невъглеродните - има ги и на Земята. Това надали си го чувала, ама железният окис на археобактериите е начинът да имаме червената си кръв.
Теб и рода ти кое магаре ви роди?
цитирай
50. elizabethborislavova - Интересно ми е дали си прочел поне един от тези скъпоценни Божии Слова, засягащи всички хора по света?
29.07.2020 20:55
Кажи ми честно? Чете ли нещо от блога ми?
А по същество. Публикацията има тема. Тя е какво иска Исус и че не одобрява бягството от живота в манастирски килии и други форми на аскетизъм.
Ако имаш друго мнение изрази го и го дакажи, но не бъди простак и неуравновесен и сексуално незадоволен маниак.
Бъди градивен, а проблемите си ги изливай другаде. Очаквам тук отношение само по темите на публикацията.
цитирай
51. elizabethborislavova - Ето от другата публикация - живеем в последното време
29.07.2020 22:27
Живеем в последното, съдебно време, когато Ной, ковчегът и потопът се повтарят. Отново има човек в чина на Ной, отново има ковчег, отново има грях, който се осъжда. Кой влиза в него? Ноевият ковчег вече е затворен. Връх Богдан. Защо ковчегът се кове 100 години? Отново има потоп, във вид на физически и духовни язвите на осъждение, като награда на една осъдена Земя, пад нала в грях и неправда. Отново има остатък, само българи, който намираше милост и употребление водеше живот на вяра, незасегнато от язвите на осъждение и чакаше деня на избавление. В Късният дъжд Бог казва така:

"Строенето на Ноевия гоферов ковчег свободно пред човешките очи сочеше за начина на действие в строеж, формиране на дялото Божие чрез един съсъд от мащаба ”Ной”! Всеки чук и гвоздей бяха строго предупреждение, че престои страшен Съд над греха в изпълнение над Земя. Борбата се изрази в пълнота и показа падението на човека до най-ниско ниво.

А Гласът на Всемогъщият Бог чрез Ной зовеше съвременниците Ноеви. Чукът се повдигаше смело от десницата на Ноя и всеки удар
цитирай
52. krumbelosvet - Има роби на омразата, и Добродан м/у тях
29.07.2020 23:26
Има недостойни хора с професия "свещеник", "монах" и техните йерарси. Но ВСИЧКИ ли са недостойни?
Църквата и манастирите са възникнали ИСТОРИЧЕСКИ. Тия които ги ругаят, от свое име или, по-лошо, от името на Исус, не се ли пишат много умни?
Ако разрушим НАШАТА църква и НАШИТЕ манастири, ще дойдат ЧУЖДИ. Има кандидати, и някой от тях имат СИЛАТА да го направят. И МНОООООООГО пари за целта.
цитирай
53. elizabethborislavova - В момента градим нещо много по-съвършено
30.07.2020 10:04
При това България е в центъра на процесите, засягащи цялото човечество. Трябва да гледаме на миналото като на необходим етап.
Ако имате възможност вижте и останалите откъси в блога, моля!
krumbelosvet написа:
Има недостойни хора с професия "свещеник", "монах" и техните йерарси. Но ВСИЧКИ ли са недостойни?
Църквата и манастирите са възникнали ИСТОРИЧЕСКИ. Тия които ги ругаят, от свое име или, по-лошо, от името на Исус, не се ли пишат много умни?
Ако разрушим НАШАТА църква и НАШИТЕ манастири, ще дойдат ЧУЖДИ. Има кандидати, и някой от тях имат СИЛАТА да го направят. И МНОООООООГО пари за целта.

цитирай
54. elizabethborislavova - Какво да кажем за манастирите?
04.09.2020 17:14
При положение че Бог така говори за тях като нещо вредно и опасно?
Време е да градим нещо ново, да познаем Бог в пълнотата Му и да се подготвим за възкресението. То ще бъде скоро. Това е хубавото.
elizabethborislavova написа:
При това България е в центъра на процесите, засягащи цялото човечество. Трябва да гледаме на миналото като на необходим етап.
Ако имате възможност вижте и останалите откъси в блога, моля!
krumbelosvet написа:
Има недостойни хора с професия "свещеник", "монах" и техните йерарси. Но ВСИЧКИ ли са недостойни?
Църквата и манастирите са възникнали ИСТОРИЧЕСКИ. Тия които ги ругаят, от свое име или, по-лошо, от името на Исус, не се ли пишат много умни?
Ако разрушим НАШАТА църква и НАШИТЕ манастири, ще дойдат ЧУЖДИ. Има кандидати, и някой от тях имат СИЛАТА да го направят. И МНОООООООГО пари за целта.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 645104
Постинги: 912
Коментари: 1024
Гласове: 2560
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031