Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2019 19:35 - Бог е съвършено различен от това, което религията е създала като образ
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 874 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 27.07.2020 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Бог е съвършено различен от създадените в религията понятия чрез постановления и догми, традиции и поверия в земния бит.

Затова е и вестта: "Излезте люде Мои от Вавилон" - като всички религиозни обещства минават под един знаменател. Във всички религиозни деноминации и общества има "люде Божии" които Бог призовава като Свои и ги извиква да излязат.
Но нека се знае добре, че този зов не се отнася до пагубните спиритични общества, теософски заблуждения за прераждане, гледачество, спиритични сеанси на викане духове на мъртъвци. Всички тия измами са дяло на Сатана /ендорската гледачка/. А за такива в Исая Бог казва: "с камъни да се убият", това се отнася и за ония, които отиват да дирят техните зловещи предсказания.
Една религиозна формация, едно дяло на духовна реформация чакащо Господа Исуса Христа в Неговото второ явление над планета Земя, трябва да е озарено от идещата от небе чрез Дух Святи светлина - да изследва писанията, да познава времето на духовните събития, да е готово да въведе и народа Божий в познание на Божиите истини, за да познае и сам той що е великата воля Божия!
И с придобитото знание църквата да навлезе в изпълнението на съдбите на спасителния план във времето. И ако е необходимо с власт и сила да въведе една духовна вътрешна реформация на служението си, за да се яви в пълнота, според изискванията на спасителния план в допълващи служението й истини.

Сатана възстанови с хитрина всички церемониални сянкови жертви, приковани на голготския кръст като курбани в служение, служба на мъртъвци, предания и обичаи народни и ги увенча с плода на обагрени яйца и образи. Не остави ни една заблуда невмъкната в духовния живот на един втори народ, вярващ в Бога и в жертвата голготска на Христа и цената на кръвния принос за изкупление на човешката душа и се погаври с баграта най-свята на кръвта.

Чрез наложеното робство, Сатана е целял да завладее и владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.

В борбата с поробителя не малка роля изигра православната религия, макар че врага успя да вмъкне в нейното служение религиозни заблуди. Тя внедри вяра в сърцата на верни синове и дъщери, която пламна в пожар на освободително движение. Пробуди съвест и смелост и вдъхна надежда за свобода в сърцата.

Но независимо от всичко все пак източно-православната религия за времето си изпълни Неговата воля чрез водния завет, макар и в купелно изпълнение прилаган и строго се е придържала до символа на новия завет ... Най-голямата неправда, която враг с хитрина вмъкна в служението на черквата бе приемането на неделния ден като фалшива човешка заповед...

В западната католишка черква най-голямата заблуда, вмъкната в служението й е била продажбата на спасението - търговия с вярата на човека, индулгенциите, издигнатите статуи, идоли с които врага е целял да завладее земния свят.




Гласувай:
3



1. ganini - казва се и се пише
28.12.2019 01:36
КАТОЛИЧЕСКА
цитирай
2. elizabethborislavova - И католишка става, особено, когато ...
28.12.2019 09:13
И католишка става, особено, когато бог го казва. По същество разбрахте ли за индулгенциите?
цитирай
3. lexparsy - Краткословно ще те поздравя за н...
31.12.2019 18:52
Краткословно ще те поздравя за написаното!
Защото само с добавени размисли ще попаднем под анатемата на религиозни проповедници от "нечие" име... но... все пак и православието има гузна премълчаност...
Пожелавам през новата 2020 година повече Хора да търсят Бог и пътя и религията си на "скришното Му място" - в нас самите :)
Лекс
цитирай
4. elizabethborislavova - Краткословно ще те поздравя за н...
31.12.2019 19:23
lexparsy написа:
Краткословно ще те поздравя за написаното!
Защото само с добавени размисли ще попаднем под анатемата на религиозни проповедници от "нечие" име... но... все пак и православието има гузна премълчаност...
Пожелавам през новата 2020 година повече Хора да търсят Бог и пътя и религията си на "скришното Му място" - в нас самите :)

Благодаря много. Благодат и мир през новата година. Аз само публикува, а това Слово е Божие. Това е късният дъжд, огромно по обем, очаквано от зажаднялата земя, по Божия милост дадено в България.
Лекс

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644995
Постинги: 912
Коментари: 1024
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031