Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2021 21:43 - Ако е знаела плана Божий православната църква нямаше да се бори за плевелите, вмъкнати в чистата Библейска истина
Автор: elizabethborislavova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2214 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 05.08.2021 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 4/3 Православната източна църква като майка на останалите свидетелствени общества, деноминации сред славянските народи е изиграла голяма роля, особено в българската история в освободителното дяло на народа на България. Останалите след нея религиозни общества не са отишли по-далеч от нейното служение - едни са се реформирали в съботния ден, други са се отърсили от образите - иконите и са приели обрезанието от Дух Святи и нищо повече, за да имат право да я обвиняват и хулят. Бог никому не е позволил това, освен на Върховния Небесен Съдия - Бог Отца, изявен чрез Господа Исуса Христа, а в скончание на времето - във времето на съдебния небесен процес над планета Земя чрез Гласа на Дух Святи! ...
Така и православната религия - църква сред славянството, ако е знаела плана Божий, не щеше да се бори до кръв във времената за вярата в иконоборството и за всички ненужни елементи, вмъкнати от врага като плевели сред чистата новозаветна Библейска истина!

Особено за облеклото черно в модел на "прилеп", което е носило и носи свещенството сред нея, което е най-голямата грешка във форми свещени и догми. Прилепа сляп представя сред фауната самия Сатана и неговото сляпо войнство, което дири мрака черен - нощта - смъртта, греха, осъждението носи таз черна багра. ... Но след Съда велики всички духовни деноминации, черкви, религиозни общества се поканват да се включат в една велика реформация под вестта всемирна, да подкрепят Божия премъдър план на спасение да я приемат, приложат в изпълнение, да я разнесат! И се приготвят за язвите зли и грабването на църквата.  
Нека никой не се сърди от съществуващите общества и религии, че Бог ги е отхвърлил и те не са били употребени да бъдат представени пред Съда Божий, за да приемат решенията съдебни! Те не са били готови за такова употребление, показали са заетост към своите вероизповедания и фанатично са се отнесли към поканата, която Бог им бе отправил чрез верния Свидетел!






Гласувай:
6



1. dobrodan - Мхм, ваща вяра пак е най-печената :):):).
04.08.2021 11:55
Що се не спрете с тия глупости, се питам.
Намери си работа с някаква полза от нея. Може да ти плащат по-малко, но ще спиш спокойно.
Като се окаже, че сте лъгали, бог ще ви накаже. Лъжата е голям грях, пък вие лъжете цял живот.
Прилепите нямат нищо общо със сатаната :), това са попски измишльотини ;).
цитирай
2. elizabethborislavova - как да спрем като Бог е възложил на целия български народ да разнесем светлината за благовестието на царството
04.08.2021 12:22
Откр.18:1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.

Така че приеми всичко публикувано в блога с отворено сърце. То е 100% чисто Божие Слово.
Относно прилепите вероятно знаеш какъв е цветът им и кога летят. А също и как спят? Бог е създал всичко със символика.
Относно попските измишльотини си прав. В този откъс Бог точно това казва.
цитирай
3. dobrodan - А каква символика вложи бог в ходенето по голяма нужда
04.08.2021 14:51
и във формата на продукта?
На мен пък бог ми поръча да ви кажа, че го няма :).
Елисавето? Забравил съм повече, отколкото повечето хора ще научат през целия си живот. Това за прилепите :), формата и цвета им и как спят. Имат различна големина, различни цветове, спят повечето през деня. Хранят се също с различни неща - от кръв до плодове. Странни работи е решил бог :):):).
цитирай
4. elizabethborislavova - Символиката в голямата нужда е много голяма
04.08.2021 15:04
Може някой да ти е поръчал да кажеш, че Бог няма, но това не е Бог. Вероятно някой от милионите паднали ангели, които са изгонени на земята след страшния съд. Те ходят по хората и по църквите и както се изразява Библията ги обладават. Та и теб така.
Относно въпросите ти те са изключително важни и трябва дълго обяснение. Както знаеш човек е създаден по Божие подобие. По негово подобие се е направила първата скиния в пустинята, после соломоновия храм. И всички те - човека, скинията, храма са идентични.
Най-лесно е да го видиш със скинията. Преди да се стигне до светая и светая светих има двор. А в двора има две неща - олтар за кадене, на който са принасяни жертвите и след това меден умивалник. Всеки ден непрекъснато там се извършва едно и също нещо - жертви и измиване.
Символично това означава съзнание за греховете ни и очистване. Без очистването настъпва смърт поради греха. Това е и ролята на голямата нужда. Ако не е станало ясно пиши да доизясним.
dobrodan написа:
и във формата на продукта?
На мен пък бог ми поръча да ви кажа, че го няма :).
Елисавето? Забравил съм повече, отколкото повечето хора ще научат през целия си живот. Това за прилепите :), формата и цвета им и как спят. Имат различна големина, различни цветове, спят повечето през деня. Хранят се също с различни неща - от кръв до плодове. Странни работи е решил бог :):):).

цитирай
5. elizabethborislavova - Относно скинията и службите в нея виж това
04.08.2021 15:14
http://slovosvetlina/?p=28612

dobrodan написа:
и във формата на продукта?
На мен пък бог ми поръча да ви кажа, че го няма :).
Елисавето? Забравил съм повече, отколкото повечето хора ще научат през целия си живот. Това за прилепите :), формата и цвета им и как спят. Имат различна големина, различни цветове, спят повечето през деня. Хранят се също с различни неща - от кръв до плодове. Странни работи е решил бог :):):).

цитирай
6. dobrodan - А когато отделяме секрети от едно тяло в друго (мен НИКОЙ НЕ МЕ Е ОБЛАДАВАЛ
04.08.2021 16:06
И НЕ ВИЖДАМ НАЧИН ДА СЕ СЛУЧИ ПОНЕ ДОКАТО СЪМ ЖИВ), да кажем мъжка семенна течност в женско тяло (което също секретира някои течни материали, забележи), в това каква божия символика следва да търсим?
Нормално хората не се мият в леген, 21-ви век сме все пак.
Един леген за всички......поне водата сменяте ли я? Ползвате ли и сапун, че без него мама миа е работата?
Някой като дари пари в кеш, изгаряте ли ги, мммм?
цитирай
7. elizabethborislavova - е, хайде, хайде, чак нико да не те е обладавал
04.08.2021 21:01
Ами те падналите ангели са по-висши създания от хората, затова не си го усетил как става.
Относно сеяча и семето ета как става:
3 И говореше им много с притчи, казвайки: Ето, сеячът излезе да сее;
4 и като сееше някои зърна паднаха край пътя: птиците дойдоха и ги изкълваха.
5 А други паднаха на канаристите места, гдето нямаше много пръст; и твърде скоро поникнаха, защото нямаше дълбока почва;
6 а като изгря слънцето, пригоряха, и понеже нямаха корен изсъхнаха.
7 Други пък паднаха между тръните; тръните пораснаха и ги заглушиха.
8 А други паднаха на добра земя, и дадоха плод, кое стократно, кое шестдесет, кое тридесет.
9 Който има уши [да слуша], нека слуша.
10 Тогава се приближиха учениците Му и Му казаха: Защо им говориш с притчи?
11 А Той в отговор им каза: Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено.
12 Защото който има, нему ще се даде, и ще има изобилие; а който няма, от него ще се отнеме и това, което има.
13 Затова им говоря с притчи, защото гледат, а не виждат; чуят а не слушат, нито разбират.
14 На тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: "С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите.
15 Защото сърцето на тия люде е задебеляло И с ушите си тежко чуват, И очите си склопиха; Да не би да видят с очите си, И да чуят с ушите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат, И Аз да ги изцеля".
16 А вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви, защото чуват.
17 Защото истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха.
18 Вие, прочее, чуйте какво значи притчата за сеяча.
19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя.
20 А посеяното на канаристите места е оня, който чуе словото и веднага с радост го приема;
Ти добра почва и с радост ли поемаш семето?
цитирай
8. krumbelosvet - Драга Елизабет,
05.08.2021 01:31
Изглежда наистина имаш особена дарба, щом можеш да запазиш спокойствие при думите на един кощунник. Аз просто би го изтрил, кощунника.
Запомнил съм "Не се препирай с човек дързък на език и не притуряй дърва на огъня му" (цитирам по памет, май има различни преводи). И ти НЕ притуряш дърва, макар че отговаряш. Това е дарба.
цитирай
9. dobrodan - Рабиньо израилева, аз семе поемам единствено като ям пържени чушки със сирене и домати. По-рядко някоя
05.08.2021 11:40
семка от диня или пъпеш, ако съм много гладен.
Никой не ме обладавал, бъди спокойна. Макар че, като чета подобни глупости, наистина ме наскачват дяволите (това е поговорка, идиом).
Имаш уклон да отклоняваш конкретните ми въпроси. Напъни се малко, не са чак толкова трудни, дори и за теб. Иначе нямаше да ти ги задавам :):):).
цитирай
10. elizabethborislavova - Налице са всички признаци, падналите ангели неусетно навлизат в мислите и започват да движат човека
05.08.2021 23:16
Атеизмът е едно от трите лица на сатана. Не е шега работа. В духовния свят няма празно място, няма средно положение. Но и ти душа носиш и докато си жив има надежда. Защото е писано, че живо куче струва повече от мъртъв лъв.

Затова да обърна внимание на първото изречение:
"Православната източна църква като майка на останалите свидетелствени общества, деноминации сред славянските народи е изиграла голяма роля, особено в българската история в освободителното дяло на народа на България."
То е невероятно важно!!! Бог казва, че останалите църкви произлизат от православието. И протестантските. И че те не са отишли много по-далече от православната.
Ти като какъв се определяш? А ако твоите родители са живи и прочетат какво пишеш дали не биха ти издърпали ушите?


dobrodan написа:
семка от диня или пъпеш, ако съм много гладен.
Никой не ме обладавал, бъди спокойна. Макар че, като чета подобни глупости, наистина ме наскачват дяволите (това е поговорка, идиом).
Имаш уклон да отклоняваш конкретните ми въпроси. Напъни се малко, не са чак толкова трудни, дори и за теб. Иначе нямаше да ти ги задавам :):):).

цитирай
11. dobrodan - Живи са още, макар и да остаряха.
07.08.2021 18:22
Определям се като войнстващ атеист.
Таз ваша вяра пълна със страшилища нещо?
Сега пък някой си имал три лица :).
Нямате ли поне един нормален?
Кой роден незаконно, кой приличал на храст, кой се правел на змия, кой......уморително и досадно е.
Уж ангел, пък паднал. То при такъв началник и аз ще избягам.
Лисавето, православната църква разтакова мамата на българите. Писал съм ти го не един път. Останалите "девалвации" изобщо не ме вълнуват, освен когато съм ги дигнал на мерник за особени заслуги........
Както обикновено, вместо отговори получавам въпроси :).
Не минава, поне пред мен.
След като доказано не си наясно с елементарните неща, които питам, как да очаквам да разбираш от сериозните.
Гледай сега. Масонските ви шефове дрънкат за Великия вселенски архитект. В това има поне някакъв смисъл. Вие балалайкате за бога, създал земята и сина му, дето себе си не спасил, ама ше видиш като дойде пак кво ше напрай с лошите......
Я кажи, кога бог създаде динозаврите? Кости, зъби, цели скелети..... Кога ги създаде, кога ги изкла за луканка, кога реши, че ще прави адама.....и от едно ребро материал какво искаме да излезе например.......
Бог, който причислява познанието към най-тежките престъпления..... Мръсна гад е това, внушава, че човек трябва да изпълнява и да не мисли......
Бог избирал царете......пълни глупости. Царе е имало къде преди него и сега има такива, дето не са го и чували, пък си царуват.
Хайде, свържете се с ангелите да ви кажат отговорите :). Няма закъде да бързам.
цитирай
12. elizabethborislavova - Ролята на православната вяра в спасителния план е голяма
11.08.2021 13:49
това е така, защото България е избраната от Бога страна за да се завърши изпълнението на Спасителния план. Всеки, който обича България и който с нещо е допринесъл за нейното добруване и запазване е благословен.
Но това не пречи и тя да е в общия кю, за които Бог казва
"Нека никой не се сърди от съществуващите общества и религии, че Бог ги е отхвърлил и те не са били употребени да бъдат представени пред Съда Божий, за да приемат решенията съдебни! Те не са били готови за такова употребление, показали са заетост към своите вероизповедания и фанатично са се отнесли към поканата, която Бог им бе отправил чрез верния Свидетел!" [quote=dobrodan]Определям се като войнстващ атеист.
Таз ваша вяра пълна със страшилища нещо?
Сега пък някой си имал три лица :).
Нямате ли поне един нормален?
Кой роден незаконно, кой приличал на храст, кой се правел на змия, кой......уморително и досадно е.
Уж ангел, пък паднал. То при такъв началник и аз ще избягам.
Лисавето, православната църква разтакова мамата на българите. Писал съм ти го не един път. Останалите "девалвации" изобщо не ме вълнуват, освен когато съм ги дигнал на мерник за особени заслуги........
Както обикновено, вместо отговори получавам въпроси :).
Не минава, поне пред мен.
След като доказано не си наясно с елементарните неща, които питам, как да очаквам да разбираш от сериозните.
Гледай сега. Масонските ви шефове дрънкат за Великия вселенски архитект. В това има поне някакъв смисъл. Вие балалайкате за бога, създал земята и сина му, дето себе си не спасил, ама ше видиш като дойде пак кво ше напрай с лошите......
Я кажи, кога бог създаде динозаврите? Кости, зъби, цели скелети..... Кога ги създаде, кога ги изкла за луканка, кога реши, че ще прави адама.....и от едно ребро материал какво искаме да излезе например.......
Бог, който причислява познанието към най-тежките престъпления..... Мръсна гад е това, внушава, че човек трябва да изпълнява и да не мисли......
Бог избирал царете......пълни глупости. Царе е имало къде преди не
цитирай
13. elizabethborislavova - Относно това, че си войнствен атеист
11.08.2021 13:57
На мен това много ми допада. Ясни са позициите, нямаш претенции, че се бориш за ценности, не искаш да възкръснеш, нямаш бъдеще. Допада ми и за друго. След страшния съд, свалянето на чиито решения приключва през 1982 г., Бог отхвърля всички църкви, не ги чува, не приема молитви от там. Според пророкуваното още в книгата Битие Святият Дух днес е извън кораба на Ной - църквата.
В този смисъл посланията на Бога днес, благовестието на царството е насочено към всички хора по света, без значение на вяра, християнска или каквато и да било друга, раса или народност. Всички са еднакво далече от истината, всички са еднакво застрашени от язвите и всеки еднакво има възможност да се спаси.
Ето защо в много случаи да си атеист може да е по-добра изходна позиция за покаяние и промяна. За мнозина от вярващите това не е възможно, защото, според Библията, са заквасени от фарисейския и садукейския квас. Това ти е предимството.
Но трябва да знаеш и истината. А тя е, че в духовния свят няма средно положение. Знам че ти много обичаш средното положение, когато то стърчи, но такова няма.
В Библията атеизмът е описан като едно от трите лица на сатана.
Откр.16 12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.
13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;
14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.
Та значи атеизмът е едно от лицата, измамите на сатана. Той е хитър и използва всякакви способи за да завлече някой. А другите 2 са беззаконие и хула. Та значи в момента ти не си в някаква неутрална позиция, а ясно си избрал мястото си на страната за злото, на силата, която няма бъдеще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 645104
Постинги: 912
Коментари: 1024
Гласове: 2560
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031