Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2021 07:23 - Предсказанията на монах Авел
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Лияна Фероли | 26 юли 2018


Известният руски православен монах Авел, предсказал съвсем точно някои събития, в т.ч. и гибелта на императрица Екатерина II и Павел I. Той е предвидил и връщане на турска територия към православния свят. Но най-значителните му пророчества, записани на гърба на една икона, са свързани със съдбата на Русия и с възкръсването на най-великия руски светител, пророк и чудотворец – Серафим Саровски.

Според исторически записки и архивни документи, всичките предсказания на монаха Авел са се сбъднали много точно, затова и руският народ го почитал до степен на митологизиране. В биографичния речник на Брокхауз и Ефрон се посочва, че руският ясновидец е роден в село Акулово, Тулска област, през 1757 г.

Живял подобно на всички селяни от това време и до 28-годишната си възраст не блестял с някакви способности. "На жизненото поприще в средата" напуснал семейството си и се установил във Влаамския манастир, където се подстригал за монах с името Адам. Причината за бягството му било насилственото желание на родителите му да го оженят.

Една година Адам живял в манастира и получил пророчески дар. В книгите си писал, че имал видения и че някакъв глас го извикал на небето и му показал книга, която съдържала много от тайните на земния свят. Там Адам прочел онова, което се отнасяло до династията на Романови и Русия; след това гласът му заповядал прочетеното да стигне до Екатерина Втора, която управлявала по това време.

За да изпълни волята на неведомите сили, Адам тръгнал из Русия, а когато попаднал в Николо-Бабевския манастир, написал своята първа книга. Там в пряк текст се казвало, че Екатерина ще управлява 40 години, а престолът й няма да бъде наследен от любимия й внук Александър, а от сина й Павел.

Когато Екатерина научила това, изпаднала в ярост и заповядала монахът да бъде затворен в Петропавловската крепост. Адам останал там, докато предсказанието му, свързано с императрицата, се сбъднало.

Заради своите предсказания за смъртта на Екатерина Втора и Павел Първи, за нападението на французите и опожаряването на Москва през 1812 г., многократно влизал в затвора, където изкарал около 20 години. По заповед на император Николай Първи бил заточен в Спаско-Ефимиевския манастир, където починал през 1841 г.

Монахът Адам (Авел) изготвил пророческа скбла за възкръсването на Серафим Саровски. В нея посочва две възможности. Първата е, че светителят, роден по стар стил на 1 август 1759 г., ще възкръсне в този ден през 2018 г., а втората, че това ще стане 8 години по-късно, на същата дата.

И с това щяло да положи началото на други възкръсвания на отишли си от земния свят хора, които са вършили добро и са били праведни и чисти по сърце, след което да последва и Възкресението в плът на Антихрист и Христос.

Възкръсналият светец и чудотворец Серафим Саровски щял да посрещне и посочи приготвения вече да управлява мъдро и правдиво руски цар, който щял да утеши и окрили руския народ за обновление и съживление на православната му вяра, на православните му ценности.

Както и да спаси руската православна църква, да защити и другите православни народи. Адам казва в пророчеството си, че ако не дойде руският цар, целият руски народ ще бъде унищожен.

В пророческите ислямски хадиси също има предсказания, че предстои възкресението на Антихрист и на злите, в които живеели нечисти духове. Щяла да се опразни бездната на местоживеенето им, за де се проведе Армагедон – войната на армиите на доброто и на злото.

В духовен и в материален аспект. И всичките тези събития ще подготвят идването и на Христос. Той щял да познае своите, както се казва в Стария Завет, по това дали се обичат едни други, дали нямат злоба. А цедката на пресяването, недопускаща в Царството Божие, щяла да бъде за тези, които изпитват омраза.

Едни от сигурните белези за началото на това време щяла да е появата на нелечими болести, най-вече за слабите, немощните във вярата си, които много лесно ще бъдат съблазнени да преминат на страната на тъмните духове. Така спасявали душите си.

За това време отдавна предупреждавала и Св. Матрона, която предвиждала унищожаването на милиарди души. Много свтители са предвиждали това време и са оставили своите препоръки за хората, живеещи в него, като се усърдно за спасението си, покайват се за греховете си и се причестяват редовно. Като се грижат за своята духовна чистота.

Много ценни в това отношение са съветите на Св. Серафим Саровски. Преподобният Серафим Саровски смятал молитвата за толкова необходима за живота, колкото и въздуха. Той съветвал и изисквал от своите духовни чеда да се молят непрестанно, определил им и молитвено правило, останало под името "Правило на Серафим Саровски":

Като стане от сън и застане на определеното за молитва място, всеки трябва да чете тази спасителна молитва, която Сам Господ е предал на човеците, тоест "Отче наш" (три пъти).

След това "Богородице Дево, радвай се" (три пъти). И накрая, един път Символа на вярата. Като извърши това утринно правило, всеки християнин да отива по своя работа и работейки или намирайки се на път, да казва тихо: "Господи Иисусе Христе, помилвай ме, грешния".

Ако наоколо има хора, занимавайки се с работата си, да казва наум само: "Господи помилуй", и така да продължава до обяд. Преди обяд да изпълни същото правило.

След обяд и до вечерта, вършейки своята работа, всеки трябва да казва тихо: "Пресвета Богородице, спаси ме, грешния".

Когато се случи да останем сами, трябва да казваме: "Господи Иисусе Христе, по молитвите на Богородица, помилвай ме, грешния".

Отивайки да спи, всеки християнин трябва да повтори утринното правило, и след него, като се огради с кръстното знамение, да заспива.

Светият старец казвал, че ако християнинът се придържа към това малко правило, като спасителна котва сред вълните на светската суета, изпълнявайки го със смирение, може да достигне висока духовна мяра, защото тези молитви са основни за християнина.

Който има време, нека да чете Евангелието, Апостола и други молитви, акатисти и канони. А ако някой няма време или сили и не може да изпълнява и това правило, мъдрият старец съветвал да го изпълнява и лежейки, и работейки, помнейки казаното в Писанието: "Всеки, който призове името Господне, ще се спаси".

Тъй като светецът извършил много изцеления, чудеса и се превърнал за руския народ в един нов образец на благочестието и в голяма утеха от благодатна святост, по необятната Св. Русь се разнесла една нова и чудотворна молитва: "Преподобни отче Серафиме, моли Бога за нас!"


Тагове:   предсказания,   затвор,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14910235
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава