Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2020 11:27 - Свраката и аз
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1071 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.12.2020 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сигурно всекиму се е случвало, да мине през него сянката на самолет или птица.

Но веднъж, както си вървя по една скромна улица, нещо меко и топло ме тупна по темето и една сврака кацна на  пет метра пред мене. И не бяга. Без съмнение, ТЯ ме е тупнала с мекото си топло коремче, създадено от природата да мъти малките й.

Всички птици имат такова коремче.

Като деца, с брат ми танцувахме с...  една огромна бяла гъска. Баба я беше изпратила по влака за ядене, но нямахме нужда, тя се опитоми и явно се почувства член от семейството. Вреше се навсякъде при нас, а седнехме ли пред прозореца да вечеряме, тя се качваше по външната стълба и започваше да "барбаляска" по стъклото, както гъски и патици го правят в плитчините на реките. Нещо като картечни целувки с леко отваряне на закръглената човка. А една вечер нашите пуснаха стария немски грамофон и с брат ми се редувахме да танцуваме  прегърнали животинкатата, която нямаше против и ни "шепнеше" нещо по патешки на ухото.

Но тя се научи да излиза от двора, два пъти се губи, а втория път майка ми я намери в... кварталния участък на милицията. Някой я донесъл като изгубена вещ!!! Какви са били хората в крайния софийски квартал Надежда!!! Минавайки, майка ми я познала, влязла, повикала я, тя дошла като куче и започнала да й "говори". Милиционерите повярвали, че е наша и я дали.

И тук стана трагедията. Пратиха ни на някакво детско представление, а като се върнахме, къщата миришеше на пилешка супа. Плакахме и цяла седмица бяхме сърдити на родителите. Как ли не ни обясняваха, че тя щеше да избяга и някой друг да я заколи...

И каква стана тя? От сенките на самолетите до клане на гъска. Случва се.

Но не ни е идвала ИДИОТСКАТА ИДЕЯ да оприличим Родината с тая гъска или патка. Както пееха "Шат на патката главата" младите идиоти от знаменитото Куку, които остаряха и сега се готвят да управляват тая същата Родина.





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sever - Чудна история! Аз така имах аг...
27.12.2020 16:20
Чудна история!
Аз така имах агънце.
И до днес не ям агнешко.
цитирай
2. krumbelosvet - Дали животинките се прераждат?
07.01.2021 08:02
Ако се случва хора да се прераждат в животни, както вярват индусите, може моята сврака да е моята преродена бяла гъска, Панка й викахме.
Юдаизмът и производните му християнство и ислям, не признават прераждане. Макар че в Библията има намеци за такова. Ванга остро отрича прераждането, но това може да е заповед на нейния източник на информация. Или да е предпазливост - и църквата, и повечето хора биха я презряли. Но Дънов счита, че ИМА прераждане. И то било за някаква "икономия" на твореца. Но са множество мислимите форми на тая икономия или улеснение.
Но БЕЗ вярата в прераждане, у човека се поражда повече жажда и амбиция, и следователно ЕНЕРГИЯ в тоя, единствения живот. Което може да е ЦЕЛТА или една от целите на Юдаизма и производните му. Исус нарежда на апостолите да приемат подслон и храна от вярващите, защото "работникът заслужава заплатата си", и да благославят домакините си с "Мир на тоя дом". Но Той казва още "Не мир дойдох да донеса, а меч".
Мечът т.е. войната, във ВСИЧКИТЕ й форми, я има доволно преди Назарянина. Значи той говори за ПОВЕЧЕ меч. Брат срещу брата, т.е. ГРАЖДАНСКИ войни. Избиване на Негови последователи, т.е. РЕЛИГИОЗНИ войни, вътрешни и външни. Вартоломееви нощи, аутодафе, бесилки, мъчения. Всичко това не изважда ли човека от вековното му битие, не го ли тласка към търсене, открития и технологии? И днес, повече от всякога, не става ли пред очите ни?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953369
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031